Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[??] radiobutton springt naar rechts

Anoniem
boelieboelie
6 antwoorden
 • Hallo mensen!

  Ik heb een formuliertje staan op www.managementplein.nl een poll (aan de rechterkant) een van de radio buttons staat alleen ineens spontaan een stuk naar rechts. Hoe kan dit?

  Groeten.
  Jasper
 • Jouw pagina laadt on-ge-lo-fe-lijk langzaam. Heb je wel eens een speed test gedaan? Die pagina is meer dan 300 KB! :o

  Verder behoor je niet elke afzonderlijke radiobutton in een div te zetten, het betekent immers [b:f11e0cf7dd]div[/b:f11e0cf7dd]ision en die radiobuttons wil je niet van elkaar scheiden. Divs moet je sowieso tot een minimum beperken, maar op jouw pagina staat zo'n beetje elke regel of element waar een div omheen kan, in een div! :o Erg toepasselijk is het artikel van Rikkert Koppes: do you smurf what I smurf?

  Anywayz, als antwoord op je vraag: probeer die radiobuttons eens te stylen zoals staat uitgelegd op WaSP: Accesssible HTML/XHTML forms.
 • Bedankt voor je reactie!
  Je hebt groot gelijk. het formulier is nogal een zooitje. Maar ik was hard aan het proberen dat de tweede regel in het label van een radiobutton met de eerste zou zijn uitgelijnd. Maar dit wil niet echt lukken.
  Hoe kan ik dit het beste doen?
 • Als je verder leest in dat WaSP-artikel, dan zie je hoe je zonder divs die radiobuttons toch onder elkaar krijgt. Gewoon <br>.
 • ben ik nou blind? ik zie heel die poll niet
 • Hallo!

  De poll staat er niet meer in omdat de opmaak stoorde.
  Hij is nog wel te bekijken op http://www.razenberg.nl/poll.php

  Ik begrijp het nog steeds niet.
  De poll ziet er nu zo uit:

  [code:1:4f46f9ad06]<input class="input" type="radio" title="Stemmen" name="antwoord" value="1" /><label style="">&nbsp;Maak van een mus geen olifant, afschieten dus.</label></br>

  <input class="input" type="radio" title="Stemmen" name="antwoord" value="2" /><label style="">&nbsp;Maak van een mus geen olifant, afschieten dus.</label></br>

  <input class="input" type="radio" title="Stemmen" name="antwoord" value="3" /><label style="">&nbsp;Maak van een mus geen olifant, afschieten dus.</label></br>[/code:1:4f46f9ad06]

  Heb de opties even gekopieerd zoals je zult begrijpen. Wat je ziet is dat de opties nogal lang zijn. Echter de ruimte is niet al te breed. Daardoor worden de zinnen afgebroken. Ze beginnen echter op een nieuwe regel aan het begin en niet rechts van de radio button. Hoe kan ik dit oplossen?

  groeten.
  Jasper

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.