Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Auto Slices Adobe in Dreamweaver als Background Images

Anoniem
roger1
2 antwoorden
 • Hallo..

  Ik heb een paar vraagjes over het slicen van een lay-out.
  Ik heb dus me layout in PhotoShop gesliced, alle slices een naam gegeven, alle buttons, een url, en alle plaatjes een ALT-tag.
  Toen heb ik Save For Web gedaan. Blijkt nou dat Photoshop auto-slices maakt. Dat doet photoshop dus ook van de achtergrond. Photoshop slaat alles op in een HTML document, en de plaatjes in de ma Images. Alles goed verder. Dus ik was in eerste instantie blij, alles gelukt. Test ik de pagina even, kom ik erachter dat ik alle zwarte achtergrond, gewoon stukken auto-slices van PhotoShop op kan slaan als "Afbeelding opslaan als. Als ik op het web zit (op me eigen ontworpen pagina). Hoe kan ik zonder de tabel en inhoud van de tabel de, zwarte autogeslicede plaatjes van Photoshop in Dreamweaver (6 en 8 ) invoeren als Background images. Dus als je er op het web opzit dat je niet de keuze krijgt "Opslaan als" (Tenminste in IE, volgens kan je altijd alles op slaan in Firefox.

  Kan iemand mij helpen ???

  Groeten Rogier
 • Ik snap maar half wat je bedoeld, maar ik denk dat je even bij het hoofdstuk CSS background op W3schools moet kijken, daar kun je plaatjes als background zetten. Als het neerkomt op een zwarte achtergrond, dan moet je gewoon {body: background-color: #000;} gebruiken.
  Overigens moet je waarschijnlijk al die slices als background zetten, niet alleen de zwarte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.