Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

resultaten Google zakken weg

Anoniem
Jan_32
6 antwoorden
 • Sinds een maand of drie beheer ik een website die het goed deed v.w.b. de Google resultaten. Zo'n 2 maanden waren er links te vinden op de eerste pagina van Google. Tenminste, als je zoektermen gebruikt die in de tekst voorkomen.
  Ik was zeer tevreden met het resultaat, ik had dan ook de nodige aandacht besteed aan de tekst, naam van de pagina en de "TITEL".
  Wat schetst mijn verbazing, door 2 maanden niets te veranderen, zakt de score in Google. Inmiddels, 3 maanden later, is de site zelfs niet meer te vinden in de eerste 50 resultaten. En de resultaten 1 t/m 49 zijn beslist geen nieuwe websites.
  Hoe kan dit? Hoe kan ik bijdragen om mijn positie toch zo goed mogelijk te handhaven? Moet ik de tekst een beetje aanpassen, zodat Google denkt dat de pagina gewijzigd is? Andere tips?
 • Tja, de strijd is hevig in de zoekmachine. Als je eenmaal op nummer een staat, moet je die plek ook behouden door je website regelmatig te updaten. Wat je misschien zou kunnen doen is updaten, zoals tekst, plaatjes, misschien nieuwe layout.
 • Dat je de tekst kunt wijzigen, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar plaatjes of vormgeving eigenlijk niet. Hoe werkt dat dan? de zoekmachine kan immers geen plaatjes zien, hoogstens plaatje.gif lezen en de alt-tag.

  Is het zo dat de zoekmachine eist dat je een website regelmatig vernieuwt? verwacht de zoekmachine constant wijzigingen in de tekst bijvoorbeeld?
 • Vernieuwen van de tekst is wel van belang. Vormgeving veranderen is onzin. Een zoekmachine is blind, die ziet geen vormgeving. Wel kun je de structuur van je HTML zoekmachinevriendelijk maken. Lees daarvoor: www.456bereastreet.com/archive/200502/basics_of_search_engine_optimisation/

  Factoren die meespelen bij zoekmachine-optimalisatie, incl. rangorde van belangrijkheid en nut:
  www.seomoz.org/articles/search-ranking-factors.php
 • Bedankt voor de link www.seomoz.org/articles/search-ranking-factors.php, ik hoop daar nuttige informatie uit te kunnen halen. Dit weekend ga ik daar maar eens "even voor zitten".
  Dank je
 • [quote:1ee205ec75="Jan_32"]Bedankt voor de link www.seomoz.org/articles/search-ranking-factors.php, ik hoop daar nuttige informatie uit te kunnen halen. Dit weekend ga ik daar maar eens "even voor zitten".
  Dank je[/quote:1ee205ec75]

  Er is ook een aardige nieuwsgroep over de updates van google, seo enz enz. Ik meen alt.internet.search-engines, maar weet het even niet zeker. De laatste update(jagger?) werd daar van dag tot dag gevolgd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.