Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Tekst met CSS

Anoniem
Moos
31 antwoorden
 • Hallo allemaal, met CSS kan je met een DIV en background-image:url("image/plaatje01.jpg"); een plaatje ergens op je pagina zetten.
  Wil je een ander plaatje dan verander je in je CSS plaatje01.jpg in plaatje02.jpg en op alle pagina's staat het nieuwe plaatje.
  Vraag; kan dit ook met tekst? Dit zou makkelijk zijn met bijvoorbeeld tekst in een footer.
  Iemand een idee?
  Moos
 • Er bestaat een content:-property, maar die wordt weer eens niet door Internet Explorer ondersteunt. Gebruik is als volgt:

  [code:1:bc4a95a3fb]
  div.site:after {
  content: "Footertekst o.i.d.";
  text-align: center;
  /* etcetera */
  }
  [/code:1:bc4a95a3fb]
 • He, die kende ik nog niet maar ja als het niet werkt met IE heeft het niet zo veel zin, wel bedankt hoor.
 • als je provider SSI ondersteunt kom je met [code:1:130aabf7d6] <!–#include virtual="footer.html" –>[/code:1:130aabf7d6]
  een heel end
 • He Neuf, nou nog even hoe dat dan precies moet, ik heb het volgende gedaan: de code die jij opgaf op de plek gezet waar mijn footer tekst stond en een html paginatje gemaakt met de tekst van de footer erin en het hele zwikkie geupload, resultaat, lege footer.
  Dus moet het anders denk ik maar hoe….
 • je provider moet wel SSI ondersteunen
  http://helpdesk.servernation.nl/Scripts_en_instellingen/Server-Side_Includes.php
 • Kan ook met php.

  Simpele howto voor beide manieren: www.lissaexplains.com/html6.shtml
 • Neuf, server ondersteund SSI, ik heb even naar de link van boelieboelie gekeken en de virtual in file veranderd en dat doet 't, geweldig!
  boelieboelie ook bedankt, wist niet dat het ook zo eenvoudig met php kon, nog geen tijd gehad mijn cursusboek over php en MySQL door te spitten, moet ik dus toch maar eens gaan doen.
  Nu ik dit weet nog een vraagje, wat is nou het verschil tussen SSI en PHP, en dan bedoel ik vooral de voor en nadelen in gebruik.
 • [quote:a2689eab61="Moos"]Neuf, server ondersteund SSI, ik heb even naar de link van boelieboelie gekeken en de virtual in file veranderd en dat doet 't, geweldig!
  boelieboelie ook bedankt, wist niet dat het ook zo eenvoudig met php kon, nog geen tijd gehad mijn cursusboek over php en MySQL door te spitten, moet ik dus toch maar eens gaan doen.
  Nu ik dit weet nog een vraagje, wat is nou het verschil tussen SSI en PHP, en dan bedoel ik vooral de voor en nadelen in gebruik.[/quote:a2689eab61]

  Als ik het goed heb (correct me!) worden SSI en PHP allebei bij de server uitgevoert. Dus de client krijgt de broncode van jou code niet te zien. PHP heeft als voordeel dat het 'meer kan' het heeft meer mogelijk heden, als je al javascript of een andere script taal kent is php helemaal niet moeilijk te leren ik weet niet of dat ook van toepassing is op SSI (ken het zelf namelijk niet goed)
 • Je kan ze ook niet tegelijk gebruiken neem ik aan dus dan zou je beter PHP kunnen gebruiken denk ik, is dat zo?
  Hoe zit dat vervolgens met zoekmachines? "Zien" die de tekst of de include code? En kan je dan niet hetzelfde krijgen als met frames, dat je bij een zoekopdracht alleen de footer.htm pagina te zien krijgt?
 • zoekmachines zien de hele code want de pagina word door de server in elkaar gezet die stuurt de 'echte' broncode naar de client (in dit geval de zoekrobot) dus je krijg absoluut niet het zelfde effect als frames of etc. en als je het zo doet dat je de content in een template include en niet de template rondom de content include is er weinig kans dat er wat gebeurd en anders kan je altijd nog een robots.txt maken dat bepaalde directory's 'offlimit' zijn
 • OK duidelijk bedankt!
 • [quote:29adb3542b="Moos"]OK duidelijk bedankt![/quote:29adb3542b] ik ben het zelf eigenlijk nog nooit tegen gekomen dat het gebeurde –> misschien dat het wel voorkomt, ik weet het niet
 • Mocht het voorkomen dan merk ik dat vanzelf wel, ik hou het in de gaten en zal het af en toe eens checken.
  Ik weet nu in ieder geval dat je dat dan kan aangeven in het robots.txt file dus daar kom ik dan ook wel weer uit en anders doe in weer een oproepje.
  Als iemand anders nog meer hierover weet te vertellen graag.
 • Je zou ook nog een extern javascriptje kunnen aanroepen welke met bv innerHTML() de div van je footer aanpast.
 • Jaja, kan je daar iets meer van vertellen?
 • Als je een bestand 'include'. dan zeg je tegen de server 'pak dit basisbestand, plak de includes erin om de pagina compleet te maken en stuur deze complete pagina naar de browser'. De server maakt van een bestand en zijn includes één bestand. De browser weet niet anders dan dat het één bestand is. Met zoekmachines is het net zo, die zien geen losse include-files, die zien alleen de pagina die de server levert.

  De oplossing van _arno_ werkt natuurlijk alleen voor browsers die javascript aan hebben staan (ik snap overigens niet wat hij bedoelt, alleen dat hij javascript als oplossing aandraagt). Ik zou geen manier aanraden die niet altijd werkt, als er al manieren zijn gegeven die wel altijd werken.
 • boelieboelie, ik zie een javascript oplossing zelf ook niet echt zitten, dan gebruik ik liever php, maar ik ken het ook niet en dan vind ik het wel leuk om te weten.
  Dan nog even over die includes, een zoekmachine ziet dus hetzelfde als je het zelf ziet met een browser dat is mooi maar dat footer.php filetje staat ook ergens op de server dus die kan een zoekmachine dan toch ook tegenkomen en alleen dat weergeven?
 • tuurlijk wel.

  "eerst" hadden includes altijd de *.inc extensie.
 • [quote:824065223a="Moos"]boelieboelie, ik zie een javascript oplossing zelf ook niet echt zitten, dan gebruik ik liever php, maar ik ken het ook niet en dan vind ik het wel leuk om te weten.
  Dan nog even over die includes, een zoekmachine ziet dus hetzelfde als je het zelf ziet met een browser dat is mooi maar dat footer.php filetje staat ook ergens op de server dus die kan een zoekmachine dan toch ook tegenkomen en alleen dat weergeven?[/quote:824065223a] naar mijn weten niet (ben ik nog nooit tegengekomen ;) ) je kunt natuurlijk die bestanden een aparte extensie geven die de zoekmachine niet kent en dus ook niet zal indexeren als ik het goed heb…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.