Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Automatisch een link maken

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Is het mogelijk om een woord dat in een tekst wordt gebruikt meteen te linken zonder daar zelf een link (middels html) aan toe te voegen?

  Ik bedoeld dan b.v. wanneer ik het woord KNVB in mijn tekst gebruik dat het woord automatisch gelinkt wordt aan de website van de KNVB zonder dat ik de linkverwijzing erbij plaats.
 • dan zal je waarschijnlijk je heil moeten zoeken bij javascript in de text replace functie, maar waarom wil je dat, het is toch gewoon makkelijker (lees: beter) om het gewoon in de html te doen, weet je altijd zeker dat het goed gaat, het is alleen wat meer typ werk ;)
 • [quote:e7a047e816="s.Mighty"] gewoon makkelijker (lees: beter) om het gewoon in de html te doen, weet je altijd zeker dat het goed gaat, het is alleen wat meer typ werk ;)[/quote:e7a047e816]
  We zijn 25 jaar oude krantenartikelen over een voetbalclub over aan het tikken. Iedere speler die tijdens die 25 jaar bij die club heeft gespeeld krijgt een persoonlijke pagina.
  Wanneer een spelerersnaam in een krantenartikel wordt genoemd dan moet deze naam naar zo'n persoonlijke pagina verwijzen.
  We weten echter niet waar bepaalde namen van spelers staan om die nu automatisch door te linken wil ik dat javascript gebruiken.
 • ow op zo'n manier, je kan natuurlijk dan ook zoeken met de html-editor naar de spelers naam en die door de link vervangen, maar met het javascript kan ik je niet bepaald helpen (ben ik niet goed in..) sorry…
 • Zoeken en vervangen lijkt mij inderdaad de handigste optie. Met bijvoorbeeld Dremaweaver kun je -per naam- telkens de hele site doorzoeken en vervangen.
 • Het netste is natuurlijk om het server-side al te vervangen met een PHP script o.i.d. Indien er daar geen mogelijkheid toe is, heb je een javascript nodig. Volgens mij moet het dan zoiets zijn:
  [code:1:b372f2b3ba]<html>
  <head>
  <title>Test</title>
  <script type="text/javascript">
  <!–
  function zoekEnVervang(node, zoekString, vervangString)
  {
  if (!node) return;
  for (var child = 0; child < node.childNodes.length; child++)
  {
  var childNode = node.childNodes[child];
  if (childNode.nodeType == 3)
  {
  // We hebben hier een stuk tekst te pakken
  childNode.nodeValue = childNode.nodeValue.replace(zoekString, vervangString);
  }
  else
  {
  // Geen tekst? Zoek dan nog maar eens verder.
  zoekEnVervang(childNode, zoekString, vervangString);
  }
  }
  }

  function bewerkDocument()
  {
  if (!document.getElementById) return;
  zoekEnVervang(document.getElementById("zoekgebied"), "test", "****");
  }
  //->
  </script>
  </head>
  <body onload="bewerkDocument();">

  <div id="zoekgebied">
  Dit is een test om te zien of dit test script werkt.
  </div>

  </body>
  </html>[/code:1:b372f2b3ba]
  Het werkt nog niet helemaal (hij vervangt maar 1 keer en is hoofdlettergevoelig), maar het is al een aanzet in de goede richting.

  Nadeel van deze aanpak is wel dat mensen die javascript uit hebben staan, de oorspronkelijke tekst te zien krijgen.
 • [quote:b68d6e0683="Ener Nestraa"]Zoeken en vervangen lijkt mij inderdaad de handigste optie. Met bijvoorbeeld Dremaweaver kun je -per naam- telkens de hele site doorzoeken en vervangen.[/quote:b68d6e0683]

  Nee dat is onmogelijk, de site is ca 2 GB groot en wordt bijgewerkt door verschillende mensen met weinig verstand van Html.
 • [quote:2d90e7eb3f="joostjep"][quote:2d90e7eb3f="Ener Nestraa"]Zoeken en vervangen lijkt mij inderdaad de handigste optie. Met bijvoorbeeld Dremaweaver kun je -per naam- telkens de hele site doorzoeken en vervangen.[/quote:2d90e7eb3f]

  Nee dat is onmogelijk, de site is ca 2 GB groot en wordt bijgewerkt door verschillende mensen met weinig verstand van Html.[/quote:2d90e7eb3f]

  Oké, ik dacht dat het om een éénmalige actie ging, uitgevoerd door iemand die (enige) kennis van webdesign heeft. Had ik dus niet goed begrepen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.