Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

website met gastenboek (ondersteuning hosting provider)

Anoniem
Mrs.Birdlover
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben opzoek naar een programma om eenvoudig een website te maken inclusief functionaliteit als een gastenboek, ten 2e wat voor ondersteuning heb je nodig van de hosting provider als je een gastenboek online zet ?

  uiteraard is dit afhankelijk waarmee je het gastenboek maakt, maar bij voorkeur niet in php oid, maar iets wat standaard ondersteund wordt in de software en bij de hosting provider.

  hopelijk vraag ik niet iets wat onmogelijk is, maar kunnen jullie me iets aanbevelen ?

  alvast bedankt.
 • Stel, je hebt "betaalde" hosting, dan zit daar altijd wel iets van perl/php/asp bij. Dan is het een kwestie van scripts configureren, uploaden en draaien maar.

  Heb je het hier over "gratis" hosting; dwz. de ruimte die je bij je internetprovider krijgt, dan ben je afhankelijk van zgn. "standaard" scripts die al dan niet geinstalleerd zijn. Die kan je dan aanroepen in je eigen html pagina.

  De 3e optie is een 3rd party gastenboek zoals http://www.write2me.nl/ of http://www.koekjes.net/


  t.
 • Je zal toch moeten kijken naar een server-side script taal. Anders kunnen anderen heel makkelijk je site aanpassen.

  PHP wordt door (bijna) alle hosters wel ondersteund. Bij webruimte wat je van je provider mag gebruiken ligt dat wat anders.

  Ook kan je een gastenboek aanvragen op http://www.tboek.nl oid.
 • Wonderprogramma's die een complete website met guestbook maken zonder php, bestaan ook niet.
  - Er bestaan veel programma's waarmee je snel een website kunt bouwen, maar die zijn niet aan te raden. Alleen door (de juiste) kennis op te doen, bouw je een redelijke website. Anders wordt het gewoon betalen voor een goeie site.
  - Veel mensen geloven bovenstaande niet, die gaan op goed geluk aan de slag met Frontpage.
  - Een gastenboek waar geen PHP voor nodig is, kun je misschien vinden op www.hotscripts.com. Andere mogelijkheid is om gewoon te zoeken naar 'gratis gastenboek'. Maar meestal is dus PHP & MySQL oid nodig, zoals reeds gezegd.
  - Bovendien moet je je gastenboek nog integreren in je bestaande site. Dat werkt het best als je al een beetje kennis van HTML hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.