Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Hoe werk ik hier omheen?

Anoniem
Johnny321
5 antwoorden
 • Probleem:
  [img:b778a5970c]http://www.safihre.com/images/rrrrr.JPG[/img:b778a5970c]
  De balk van 'Home - roosters en inschrijvingen - ckv' is gewoon een rij in de tabel-opmaak. Het menu (wat in dit geval eruit komt bij een onMouseOver op 'Home') is via position:absolute…

  Het moet dus zo worden zoals het in FF eruit ziet. Het is dus duidelijk dat FF en IE blijkbaar een andere telling van het aantal pixels hebben..
  De vraag is dus hoe ik hier omheen kan werken.. of moet ik echt (m.b.v. PHP) een aparte CSS voor FF en IE maken?
 • Heb je hem online staan?; misschien wat makkelijker.
  Al aan alle margins gedacht?
 • http://www.ckv1.net/TEMP.htm

  Ik zou niet weten welke margins ik aan moet passen..
 • Om een element te positioneren met CSS is het het handigst om dit tov van het parent-element te doen. Om dit te bereiken moet je dit element ook expliciet een positionering geven, een waarde is niet nodig. Dus geeft het parent-element in CSS het volgende mee:[code:1:10fc00c107]position: relative;[/code:1:10fc00c107] en als het goed is werken IE en FF dan hetzelfde.

  Hoop dat 't helpt.

  - Bas
 • [quote:8f87f700a0="BasHamar"]Om een element te positioneren met CSS is het het handigst om dit tov van het parent-element te doen. Om dit te bereiken moet je dit element ook expliciet een positionering geven, een waarde is niet nodig. Dus geeft het parent-element in CSS het volgende mee:[code:1:8f87f700a0]position: relative;[/code:1:8f87f700a0] en als het goed is werken IE en FF dan hetzelfde.

  Hoop dat 't helpt.

  - Bas[/quote:8f87f700a0]Niet precies zoals jij het zei, maar het is me gelukt :D

  Ik gebruikte een structuur gebaseerd op <li> voor het menu, omdat IE en FF een andere benadering hebben van de margins daarvoor (nog dank voor de tip) klopte het met de position:relative; nog steeds niet.. Toen ik van de <ul> margin:0px instelde werkte het perfect :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.