Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Welke gratis server voor weblog of website is makkelijk?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • 1. Welke gratis server is geschikt voor een weblog of website? Ik zoek er een die makkelijk te bedienen is en waar ik ook foto's op kan zetten. Ik heb weinig verstand van weblogs maken.

  2. Het is niet per se nodig dat er mensen op me kunnen reageren via zo'n website of weblog.

  3. Ik gebruik nu www.blogger.com , maar die vind ik traag en ingewikkeld.

  4. Is www.phpbb.com misschien een oplossing? Dat is eigenlijk forum-software maar heeft wel een overzichtelijke topic-lijst.

  5. Kunnen er ook foto's op PHPBB?

  6. Heeft PHPBB ook een Nederlandse versie of gebruiksaanwijzing?
 • [quote:6c9da16d18="Henk Meerwijk"]1. Welke gratis server is geschikt voor een weblog of website? Ik zoek er een die makkelijk te bedienen is en waar ik ook foto's op kan zetten. Ik heb weinig verstand van weblogs maken.

  2. Het is niet per se nodig dat er mensen op me kunnen reageren via zo'n website of weblog.

  3. Ik gebruik nu www.blogger.com , maar die vind ik traag en ingewikkeld.

  4. Is www.phpbb.com misschien een oplossing? Dat is eigenlijk forum-software maar heeft wel een overzichtelijke topic-lijst.

  5. Kunnen er ook foto's op PHPBB?

  6. Heeft PHPBB ook een Nederlandse versie of gebruiksaanwijzing?[/quote:6c9da16d18]
  1) geen idea
  2) eigen keus
  3) eigen keus
  4) kan, is eigenlijk forum software..
  5) Ja, mits ze ergens anders op het internet staat/je eigen site
  6) Ja je kan phpbb uitbreiden met een nederlands taalpak, met een beetje zoeken is er ook wel een NL handleiding te vinden, maar alles wijst zich eigenlijk van zelf.

  Let wel op! Voor de meeste weblog/forum software heb je PHP + MYSQL nodig om het te kunnen draaien, als ik jou was zou ik naar betaalde hosting zoeken. Die dat wel heeft, Het hoeft niet abnormaal duur te zijn, maar ik heb geen idee wat je allemaal er mee doet. Dat kan je het beste zelf bepalen…
 • 1. Je zult dan aan servers met PHP en Mysql moeten denken, de beste server s zijn betaald ( www.webhosters.nl ) of gratis is : www.lycos.nl of www.funpic.de of www.d-host.info of www.pandela.com.. hierop kun je dan weblog software op installeren

  2.Dit kun je bij de meeste weblog software instellen ( Wel of niet en of mensen geregistreerd moeten zijn )

  3.Het zij zo , is Engels he ;)

  4.Dat is inderdaad meer een forum zoals je nu ziet ( computertotaal forum is ook phpbb ) ik weet niet of je dit wel wat vind.. het verschilt erg met een weblog

  5. Jazeker kunnen er foto's op het forum zelf ( rechtsboven de irritante reclame banner ) of in het bericht worden gevoegd.

  6. Ja er is ook een Nederlands taalpakket voor phpbb en een half vertaalde Nederlandse handleiding

  Freek
 • Dank je wel S. Mighty.

  [quote:e124719262="THE_GAME_MEN!"]1. Je zult dan aan servers met PHP en Mysql moeten denken,[/quote:e124719262]Wat is dat? En moet ik dat apart installeren?

  [quote:e124719262="THE_GAME_MEN!"]2. gratis is : www.lycos.nl of www.funpic.de of www.d-host.info of www.pandela.com.. hierop kun je dan weblog software installeren[/quote:e124719262]Bestaan er ook weblog-servers (of desnoods forum-servers) waarbij ik niet apart weblog-software hoef te installeren? Want dat lijkt me erg omslachtig en ik heb daar geen verstand van. Bij www.blogger.com hoeft dat namelijk ook niet, maar die vind ik niet gebruiksvriendelijk.

  3. Is er een duidelijke Nederlande website of forum over het opzetten van een weblog?
 • Er zijn ook kant-en-klare gratis forums te vinden. Een "google" actie levert daarvoor de gewenste resultaten op.
 • [quote:a2d29e8ee8="Mauricio"]Er zijn ook kant-en-klare gratis forums te vinden. Een "google" actie levert daarvoor de gewenste resultaten op.[/quote:a2d29e8ee8]Dank je. En bestaat zo'n kant-en-klaar pakket van server inclusief software ook voor een weblog, behalve www.blogger.com?
 • Op http://wordpress.com/ vind je de gehoste versie van het programma dat je op http://wordpress.org/ kunt downloaden. Voor de downloadbare versie is een Nederlandse vertaling te downloaden, voor de online versie weet ik het niet…

  - Bas
 • Je zoekt Nederlandstalige, voorgeïnstalleerde weblogsoftware die gebruiksvriendelijker is dan Blogger en ook nog gratis is? Volgens mij mag je dan lang blijven zoeken…

  Ik heb geen ervaring met Blogger, maar het komt op mij over als zeer gebruiksvriendelijk. Als Engels het probleem is, dan valt bijna gebruiksvriendelijke blogsoftware af, want in het Nederlands heb je weinig keus, al helemaal niet als je het niet zelf wilt installeren. Dan kom je al snel terecht bij zoiets als www.web-log.nl , of de andere opties die in dat rijtje staan bij weblog.startpagina.nl;, misschien vind je dat wel wat (dus ook www.punt.nl etc.)
 • [quote:c6122fffa7="Henk Meerwijk"]Dank je wel S. Mighty.

  [quote:c6122fffa7="THE_GAME_MEN!"]1. Je zult dan aan servers met PHP en Mysql moeten denken,[/quote:c6122fffa7]Wat is dat? En moet ik dat apart installeren?

  [quote:c6122fffa7="THE_GAME_MEN!"]2. gratis is : www.lycos.nl of www.funpic.de of www.d-host.info of www.pandela.com.. hierop kun je dan weblog software installeren[/quote:c6122fffa7]Bestaan er ook weblog-servers (of desnoods forum-servers) waarbij ik niet apart weblog-software hoef te installeren? Want dat lijkt me erg omslachtig en ik heb daar geen verstand van. Bij www.blogger.com hoeft dat namelijk ook niet, maar die vind ik niet gebruiksvriendelijk.

  3. Is er een duidelijke Nederlande website of forum over het opzetten van een weblog?[/quote:c6122fffa7]

  1. Nee dit hoef je zelf niet e installeren, dit moet al voorgeinstalleerd staan op de webserve waar je je weblog op wilt gaan zetten. Dit vind je meestal alleen bij betaalde hosts.

  2. http://weblog.startpagina.nl/ , links onder het kopje 'Zelf weblog online maken"

  3. http://weblog.startpagina.nl/

  Freek
 • Iedereen bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.