Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

De inhoud van m'n website verplaatst in dreamweaver

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb een probleem met Dreamweaver ( 8 ). Ik heb een website gemaakt, met Adobe Photoshop (CS2)> gewoon een layout gemaakt (met Paint en Photoshop) > Save For Web > HTML + Images. Vervolgens de webpagina geopend met Dreamweaver, en aangezien Photoshop alle witte stukke (mijn achtergrond kleur) ook als afbeeldigen opslaat heb ik die verwijderd, zodat het een beschrijfbaar vlak werd, (het wordt een tutorial site). Maar als ik dan een stukje text uit word of van een internetpagina paste in het vlak gaat dat gewoon nog, maar als ik dan op F12 druk weergeeft hij het helemaal fout in FireFox en IE.

  De tekst wordt wel goed weergeven maar daarnaast heb ik tekstboxjes die bestaan uit verschillende plaatjes en die vallen dan uit elkaar, anders gezegd de plaatjes aan de zijkant blijven niet staan, als ik in een andere table (de middelste iets plak..

  Hoe kan ik dit verhelpen? Ik heb alleen een beetje kennis van HTML.
 • Ik heb nooit op deze manier websites gebouwd, maar die witte plaatjes zijn wellicht spacer-gifs, d.w.z. plaatjes die zorgen dat de layout van je pagina behouden blijft. Spacer-gifs zijn er niet alleen maar vanwege de kleur.

  Er valt niet op de gok te zeggen hoe dit valt op te lossen en of het moeilijk is; dat ligt immers aan je layout (en die is ons onbekend). Wel zijn veruit de meeste problemen beter op te lossen via Cascading Stylesheets (CSS), maar dat vergt eerst wat lees- en leerwerk.

  Misschien helpt het als je ff een (link naar een) screenshot plaatst van hoe het zou moeten worden en evt. hoe het er nu uitziet.
 • Het is op z'n minst inefficient om op een dergelijke manier een website te maken. De code wordt rommelig en omvangrijk, om nog maar te zwijgen over de overbodige afbeeldingen en alle accessibility-overwegingen.

  Het is waarschijnlijk makkelijker en sneller om naar aanleiding van je ontwerp te bedenken hoe je dit in HTML/CSS kunt implementeren en vervolgens alleen die delen exporteren die je voor een bepaald deel nodig hebt.

  - Bas
 • Oke, ik heb het even online gezet, kijk allemaal maar even op www.syg.9cy.com!!

  Groeten, Roger1 hopelijk is het nou wel duidelijk
 • Ooh, het uploaden van de plaatjes duurt een beetje lang CuteFTP Pro is traag voor wie het wil weten! :( 10%@13:34 en hij is ong. al 5 min. bezig en is pas op 10% voor een bestand dat 457KB telt :-?

  Edit:

  En nou is ie er helemaal mee gestopt, ik plaats wel een berichtje als alles is upgeload..
 • [size=9:767af9ea1d]Het ligt niet aan je software dat het uploaden langzaam gaat, maar aan je uploadsnelheid (hetzij aan die van je eigen verbinding, hetzij aan wat de host toelaat).[/size:767af9ea1d]

  Ook zonder de geuploade plaatjes valt te zien dat je een driekolomslayout wilt met een standaard breedte van ongeveer 770px, waaraan verder geen speciale eisen worden gesteld.

  In dat geval zou ik zeer grondig de uitleg lezen, broncodes kopiëren en wat gaan knutselen met diverse waarden (kleur en breedte) die je kunt vinden in John Oxtons 'A simple introduction to 3 column layouts', om op die manier de gewenste layout te krijgen.

  Een hele hoop links met uitleg over CSS kun je vinden in het topic CSS, HTML en starten met een website.
 • Misschien een heel onnozel antwoord maar probeer eens te plakken zonder opmaak…. (plakken speciaal)
 • De site is nu wel online met alle plaatjes.. www.syg.9cy.com Ik heb wat tut's gelezen over CSS ook de eerste 4 lessen gevolgd op mijnhomepage.nl maar ik word daar alleen maar wijzer over lettertypes van. h1{color:black} dat soort dingen, (weet niet of het goed is maarja :P) maar ik heb dus iets nodig om die 3 kolommen lay out in CSS over te zetten.. Is er een mogelijkheid om de file die ik in Adobe Photoshop heb gemaakt overtezetten naar GoLive ofzo? Hoe moet ik het anders aanpakken..?

  Gr. Roger1
 • Het belangrijkste is dat je snapt wat er in het artikel 'A simple introduction to 3 column layouts' wordt gezegd. Daar staat namelijk precies wat je moet doen. Snap je dat niet, dan kun je je kennis aanvullen m.b.v. de sites in die andere link die ik gaf.

  Belangrijk is om te weten dat de werkwijze anders is dan je gewend bent. Met tabellen maak je altijd een soort basistabel en daar plaats je alle pagina-elementen in. Je ziet dan al ongeveer hoe het eruit komt te zien.

  De nieuwe werkwijze is anders: je zorgt eerst dat je HTML-code op orde is door het gebruik van structurele HTML (bijv. het verdelen van je pagina in header, linkersidebar, content, rechtersidebar, footer, het menu omzetten in lists, etc.). Daarna zorg je m.b.v. CSS dat al die pagina-elementen de plek krijgen op je scherm die je in je ontwerp had bedoeld.

  Dit is even wennen, maar bijv. voor zoekmachines is dat erg prettig. In jouw geval kun je de voorbeeld-HTML-structuur in het artikel op Joshuaink kopiëren en het invullen met jouw eigen pagina-elementen.
  In de #header plak je die 'pimp je console'-plaatjes, in #navigations plaats je je navigatie, je poll en je galerij, in #sub-content plaats je tutorials, forum en nieuws, en in #main-content plaats je 'Dit wordt de nieuwe website, (..)'.
  (voorbeeld hoe het er na deze stap uitziet.)
  Vervolgens kopieer je de CSS-code uit het artikel, plaatst het in de head in een style-element en pas je de waarden aan aan je voorkeuren.
  (voorbeeld hoe het er na deze stap uitziet.)

  Op de nieuwe manier heb je voor het plaatsen van je pagina-elementen overigens géén tabellen meer nodig. Zaken op z'n plaats zetten doe je door te spelen met margins/paddings, width etc.

  Volgens mij moet het zo lukken. Plz niet met GoLive aan de gang, probeer Kladblok, NVU, of een van de talloze andere editors.
 • oke, ik ga het gelijk proberen, hartstikke bedankt! :D
 • dreamweaver weergeeft de kolom "navigatie" niet, als ik de broncode en het CSS file kopieer van Joshuaink.. :roll: hoe verhelp ik dat.. ?
 • Nooit je site checken vanuit design view maar preview in diverse browsers doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.