Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wachtwoordveld in javascript

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb een javascriptje gemaakt dat als wachtwoordbeveiliging moet dienst doen, hij doet het zeer goed, maar bij het intypen van het wachtwoord zijn de karakters zichtbaar het zijn geen sterretjes/bolletjes. Hier is mijn script:

  [code:1:614749d3d2]
  <script language="javascript">
  var ww = prompt("Wachtwoord:","")
  if (ww=="abcdefg")
  {
  location.href='menu_leden.htm'
  }
  else if (ww=="null")
  {
  location.href='menu.htm'
  }
  else if (ww=="")
  {
  location.href='menu.htm'
  }
  else
  {
  location.href='fout_ww.htm'
  }
  </script>
  [/code:1:614749d3d2]
  Dit script staat dan in de body van een html pagina die een tussenstap is naar de beveiligde pagina. Ik weet ook wel dat dit gekraakt is in een wip, alhoewel stomweg de source code opvragen niet werkt omdat meteen na het intypen van het wachtwoord naar de volgende pagina wordt gegaan en terwijl de prompt er staat kan je ook geen source opvragen.
  Mijn vraag dus: hoe maak ik van die prompt een wachtwoordveld? Ook heb ik deze regel toegevoegd: [code:1:614749d3d2]else if (ww=="null")
  {
  location.href='menu.htm'
  }[/code:1:614749d3d2] Dit om de gebruiker terug naar het gewone menu te laten gaan als hij op annuleren drukt, maar die komt toch uit op fout_ww.htm. Als de surfer annuleren drukt dan geeft die toch een "null" terug?

  Iemand die het weet?

  Groetjes
  Hansje
 • [quote:a2dc2b7a7a="Hansje"]Ik heb een javascriptje gemaakt dat als wachtwoordbeveiliging moet dienst doen, hij doet het zeer goed, maar bij het intypen van het wachtwoord zijn de karakters zichtbaar het zijn geen sterretjes/bolletjes.
  [/quote:a2dc2b7a7a]
  Als dat een probleem is, moet je volgens mij iets anders dan javascript gebruiken. Zou sowieso beter zijn, maar een en ander is natuurlijk afhankelijk van de webserver die je gebruikt.

  [quote:a2dc2b7a7a="Hansje"]
  Hier is mijn script:
  Ik weet ook wel dat dit gekraakt is in een wip, alhoewel stomweg de source code opvragen niet werkt omdat meteen na het intypen van het wachtwoord naar de volgende pagina wordt gegaan en terwijl de prompt er staat kan je ook geen source opvragen.
  [/quote:a2dc2b7a7a]
  Als ik Javascript uitzet, dan kan ik zonder enige moeite achter het wachtwoord komen. Een alternatief is dus beter, als het echt belangrijk is.
  [quote:a2dc2b7a7a="Hansje"]
  Mijn vraag dus: hoe maak ik van die prompt een wachtwoordveld?
  [/quote:a2dc2b7a7a]
  Niet. Dat kan niet. Je kan wel een apart login formulier maken, met een [code:1:a2dc2b7a7a]<input type="password">[/code:1:a2dc2b7a7a]veld.
  [quote:a2dc2b7a7a="Hansje"]
  Ook heb ik deze regel toegevoegd: [code:1:a2dc2b7a7a]else if (ww=="null")
  {
  location.href='menu.htm'
  }[/code:1:a2dc2b7a7a] Dit om de gebruiker terug naar het gewone menu te laten gaan als hij op annuleren drukt, maar die komt toch uit op fout_ww.htm. Als de surfer annuleren drukt dan geeft die toch een "null" terug?
  [/quote:a2dc2b7a7a]
  Geen "null", maar null. Quotes weghalen dus.
 • Bedankt voor de info!

  Groetjes
  Hansje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.