Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

IE6,7 met mijn CSS

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo, ik heb een vraagje mijn CSS werkt voor geen meter in IE maar wel in FF.. Ik vroeg me af waar het probleem zat. Ik heb het ter illustratie even hier neergezet: www.syg.9cy.com

  Gr. Roger1
 • ik denk dat je in je HTMLcode eerst moet plaatsen wat in de linkerkolom moet, dan wat er in de middelste moet, en dan wat er in de rechter moet.
  Nu staat eerst de middelste, dan de rechter en dan pas de linkerkolom.
  Ik snap eerlijk gezegd niet dat FF het wel goed doet nu…
 • Ziet eruit als een typisch gevalletje "Box Model" probleem. Waar Firefox het standaard goed doet, werkt het alleen in IE als het in zgn. standards complience mode staat. Dit kun je inschakelen door de pagina te beginnen met een juiste DOCTYPE.

  Zo, kun je weer even Googlen. ;)

  - Bas
 • Klopt denk ik wel sinds ik met Dreamweaver wat tags toegevoegd heb doet ie het niet meer.. :-? Ik kijk wel even op JoshuaInk welke DocType daar gebruikt is.. Trouwens het is toch niet echt nodig een doctype te gebruiken?
 • De oplossing is niet het Doctype veranderen. Die is hetzelfde als die van JoshuaInk, waar ik al mijn codes vandaan heb (en zelf de rest toegevoegd).
  Ook zal het niet aan de volgorde liggen. Die is goed voor screenreaders als Lynx volgens JoshuaInk en die heb ik dus ook niet veranderd. Weet iemand wel een oplossing?

  Gr. Roger1
 • Als je de #header een height meegeeft, werkt het wel.
  (heb jij twee C!T-forumaccounts?)
 • @boelieboelie
  Nee, ik heb geen 2 accounts, ik bouw deze site met een vriend, en we waren ingelogd op zijn account op C!T en ik typte, dus zette automatisch mijn naam eronder..

  Ik ga die heights even proberen.
 • Oke dat is gelukt, alles staat nu weer op de goede plek, maar nu worden de BOX'jes in Navigatie en Subcontent helemaal uitgerekt..?! Moet ik daar ook ergens een Height invullen. Zo ja, hoe en waar? Ik heb het weer even upgeload @ www.syg.9cy.com

  Groeten, Roger1
 • Het ligt aan de stylsheetregels die je zelf hebt toegevoegd (.linklist etc.), want zonder die regels is er nix aan de hand. Misschien heb je wat aan het Listutorial?
 • Ja het ligt sowieso aan m'n zelf toegevoegde deel, de rest komt immers van JoshuaInk maar hoe verhelp ik het..? Moet ik de boxjes ook een hoogte meegeven? :S Of de ligt het miss. aan de padding-top van die lists?
 • Oke ik heb de oplossing gevonden :D : Als je deze problemen ook hebt moet je dus de hoogte van je header instellen, EN je moet de hoogte van een regel instellen. ik heb dit toegevoegd:
  [code:1:8025da8d83]
  .linklist li{
  height:1.7em;
  }
  [/code:1:8025da8d83]

  En nu werkt het wel, alhoewel er wel een klein verschil in regelgrootte is tussen FF en IE.

  Gr. Roger1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.