Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

website op internet plaatsen

Anoniem
webgek
3 antwoorden
 • ik heb met frontpage een website gemaakt en wil die op internet publiceren, hoe kan ik dat gratis of zo goedkoop mogelijk doen, en ik heb er ook nog heel wat foto's op staan
 • Als je met Frontpage kunt uploaden, kun je gratis je site online zetten :P

  Zo goedkoop mogelijk doe je door gebruik te maken van de gratis webspace die je hebt gekregen bij je internetabonnement, zie daarvoor de klantenservice/helpdesk/faq op de site van je internetprovider.

  Wil je meer plek of extra mogelijkheden, dan kun je je foto's kwijt bij betaalde hosting (zie bijv. www.internetten.nl en www.webhosters.nl). Welke voor jou de beste keus is, ligt helemaal aan je eigen wensen, daar kan niemand je bij helpen; er bestaat geen ranglijst van beste/goedkoopste webhosters.
  Een andere manier is om je foto's (gratis) onder te brengen bij sites zoals www.flickr.com of www.imageshack.us. Nadeel is dat je dan te maken hebt bepaalde beperkingen (zie de voorwaarden van die sites).

  Als je veel foto's hebt, doe je er goed aan om ze eerst te comprimeren, door ze om te zetten naar bijv. gif (voor foto's met weinig kleuren) of jpg (voor foto's met veel kleuren), als ze dat al niet zijn. En wanneer ze al in jpg- of gif-formaat zijn, kunnen ze vaak nog wel kleiner in het aantal KB's, door de compressie te vergroten en/of het formaat van de foto te verkleinen.
 • Je kan ook gratis webhosts gebruiken. Zoals onder andere Tripod, en Funpic. Dan krijg je meestal 50mb hostruimte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.