Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

MyQSL Database aanmaken

Anoniem
teacher
5 antwoorden
 • Ik heb een vraagje over phpBB2, in het installatieproces staat dat je de naam van je database inc. wachtwoord op moet geven. Maar ik heb nog geen database aangemaakt. Nu gebruik ik WAMP als server. [Ik wil het forum op localhost zetten] Met PhpMyAdmin kan je dan heel makkelijk een Database aanmaken. Maar ik weet niet wat je in moet vullen bij Tabel naam en het aantal Fields :-? Ik heb al ff gegoogled en in de FAQ's van phpBB.nl gekeken. Maar ik kan het niet vinden. Wat moet ik invullen?

  Gr. Roger1
 • Om een forum te installeren dien je minimaal te beschikken over een lege database. Je moet gewoon zorgen dat je een lege database hebt aangemaakt.

  Die forumsoftware maakt zelf alle benodige tabellen aan.
 • Oke, maar in PhpMyAdmin staat: Maak een database aan. Vervolgens krijg ik een scherm met Tabel naam: … en Fields: … Maar bij de installatie van phpBB moet je een wachtwoord hebben voor je Database, en die heb ik niet..
  :-?
 • Dat WAMP ken ik niet, maar dat is zeker zo'n totaal pakket (webserver, php, mySQL).

  Ik heb zelf ook php/mySQL draaien en bij de installatie kon/moest je volgens mij een password en username opgeven.

  Ik gebruik zelf de mysql control centre voor het aanpassen van databases.

  Maar als jij een scherm krijgt om een tabel aan te maken dan is er al een database. Ik denk dat je gewoon even in je instellingen moet kijken naar een username / password / database naam.
 • Kijk dit moet je invullen:

  [img:975bebfdd4]http://www.phpbb.nl/images/tutorials/phpbbinstallatie/installatieform.jpg[/img:975bebfdd4]

  Maar ik weet dus niet wat je allemaal moet veranderen en wat je allemaal vooraf gedaan moet hebben.

  Nu krijg ik deze error:

  [code:1:975bebfdd4]
  Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'db_gebruiker'@'localhost' (using password: NO) in C:\wamp\www\phpBB2\db\mysql4.php on line 48

  Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\wamp\www\phpBB2\db\mysql4.php on line 330

  Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\wamp\www\phpBB2\db\mysql4.php on line 331
  phpBB : Critical Error

  Could not connect to the database
  [/code:1:975bebfdd4]

  Ik heb op PHPBB.nl gezocht maar kon het antwoord niet vinden. Kan ieman mij vertellen welke vakken ik moet veranderen bij dat plaatje? Email en gebruikersnaam natuurlijk, maar welke vakken nog meer? Ik draai WAMP [idd. totaal pakket] op localhost..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.