Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Iemand ervaring met TinyMCE?

Anoniem
Moos
6 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Ik ben met een site bezig waar iemand een (1) pagina regelmatig zelf wil kunnen aanpassen. Om daar nou een heel cms voor op te gaan zetten leek mij een beetje overbodig.
  Wat ik wil doen is de inhoud van de pagina met een online editor kunnen aanpassen en deze met een php include in de pagina zetten.
  Nou ben ik al een tijdje aan het zoeken naar zo'n editor en kwam TinyMCE tegen, ik denk dat ik het daarmee wel kan doen maar ben er nog steeds niet achter hoe, heeft iemand daar ervaring mee? Want met de bijgeleverde documentatie kom ik ook niet echt veel verder.
  Ik kan wel een pagina te voorschijn toveren met daarin de tekst die ik aan zou kunnen passen, en er staat ook een save knopje op de balk maar hoe ik dat nou goed aan de praat moet krijgen???
 • Dat is een html editor die je kunt toepassen in een CMS. Dus daar ontkom je dan alsnog niet aan. Is het niet veel slimmer gewoon een weblog te installeren, bijvoorbeeld wordpress.
 • Ik sluit me aan bij Gerben. WordPress lijkt de ideale keuze ivm zijn relatief makkelijke installatie en het standaard aanwezig zijn van TinyMCE als editor.

  - Bas
 • Ik heb Wordpress dus even geinstalleerd en bekeken maar ik begrijp dus niet wat ik daar aan heb, dan zou ik dus de hele site die ik gemaakt heb moeten ombouwen naar wordpress.
  Is het niet mogelijk om een editor online te zetten die ik start, via Open een bestand openen en deze weer opsla als ik klaar ben, zoals bijvoorbeeld je met Frontpage offline doet (verkeerd voorbeeld qua programma maar weet zo snel nix beters), daar heb ik dan toch niet een heel cms systeem voor nodig?
 • Je kunt de site zo laten als ie is. Je maakt een template in de stijl van je site aan voor wordpress. De te wijzigen pagina's zet je dan in wordpress op.
 • [quote:598bbaa2d4="Moos"]
  Is het niet mogelijk om een editor online te zetten die ik start, via Open een bestand openen en deze weer opsla als ik klaar ben, zoals bijvoorbeeld je met Frontpage offline doet (verkeerd voorbeeld qua programma maar weet zo snel nix beters), daar heb ik dan toch niet een heel cms systeem voor nodig?[/quote:598bbaa2d4]
  Wat voor server side script-/taal gebruik je?

  http://ims.co.nz/blog/archive/2004/12/19/176.aspx

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.