Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Sitecheck]Clansite - geen template gebruikt!

Anoniem
mrpoponl
4 antwoorden
 • Ik heb een clansite gemaakt voor de clan van een vriend. Hij is opgebouwd uit een combinatie van HTML, CSS en sommige onderdelen zijn PHP. De PHP onderdelen zijn bijvoorbeeld het nieuwssysteem, het contactformulier en zo nog wat onderdelen. Wat vinden jullie over het algemeen van het design? Is het consequent? Wat moet beter of anders volgens jullie? Ik weet bijvoorbeeld niet zeker of ik de letterafstand (letter-spacing in CSS) moet aanpassen of het zo laten als het is. Ook vind ik de koppen (H1) niet fantastisch. Graag jullie commentaar, positief en negatief mag allebei!

  http://www.clan-prophecy.nl
 • - Het logo is 180KB, dat moet stukken kleiner (hogere compressie).
  - Ik kan het menu onder het logo nauwelijks lezen, het is donkere tekst op een donkere ondergrond. Verder zie ik door de site heen veel lichtgroen op donkergroen, ik heb een vermoeden dat zulke tekst niet voor iedereen goed leesbaar is.
  - Er wordt niet duidelijk gemaakt wat voor site het is en voor wie.
  - Een marquee leest moeilijk.
  - Je gebruikt voor vanalles een div. Zie Do you smurf what I smurf wat daar mis mee is. Een typisch voorbeeld is het volgende:[code:1:424a54901e]<div class="titel">Sitekeuring</div>[/code:1:424a54901e]Natuurlijk behoor je daar een heading-element voor te gebruiken.
  - Ik zou de site eens door de W3-validator halen. Dat lukt overigens niet zomaar, want de validator loopt vast doordat je aangeeft UTF-8 te gebruiken, maar het stiekem toch niet doet. (Met bovenstaande link lukt de check wel.)
 • puur usability:

  De links onderin de header zijn niet te lezen. Kunnen die niet mooi in het loze grijze vlak ónder de header?

  t.
 • [quote:92c36d56ee]- Er wordt niet duidelijk gemaakt wat voor site het is en voor wie. [/quote:92c36d56ee]

  Ik wist dat jullie dit gingen zeggen, het is als leek inderdaad niet duidelijk waar de site voor is en voor wie. Alleen iedereen die onze site bezoekt zal dat doen of omdat hij lid is van de clan, of omdat hij een tegenstander is. Geen van de mensen die onze site bezoeken zullen zich derhalve afvragen waarvoor hij dient.

  Je hebt idd gelijk dat ik beter H1, H2, H3 etc. kan gebruiken. De marquee gaat er waarschijnlijk ook af. Ook ga ik kijken of ik het menuutje onder het logo grijs kan maken waardoor het wel leesbaar is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.