Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Formulier versturen via website

Anoniem
teacher
9 antwoorden
 • Ik heb nog wat zoekactie's gedaan om het antwoord te vinden, maar helaas.
  Ik ben bezig een website te maken voor de tennisvereniging in ons dorp. Geen probleem, maar er moet voor een toernooi een formulier komen wat dan ingevuld wordt via de website en dan via e-mail op de juiste plaats komt. Het formulier maken is ook geen probleem, maar om het te versturen dat lukt dus niet!
  Ik krijg dan elke keer onderstaande melding als ik op versturen klik:

  FrontPage-pagina met runtime-onderdelen
  U hebt een formulier ingediend of een koppeling gevolgd naar een pagina waarvoor een webserver en de FrontPage-serverextensies vereist zijn om juist te functioneren.

  Dit formulier of een ander FrontPage-onderdeel werkt correct als u deze website publiceert naar een webserver met de FrontPage-serverextensies.

  Klik op de pijl <Vorige> om terug te keren naar de vorige pagina.

  Ik begrijp dus niet het gedeelte van die frontpage-serverextensies! Moet ik daarvoor nog een handeling doen of ligt dit aan de hosting provider.

  Ondertussen heb ik die melding niet meer, maar kan de betreffende pagina niet worden gevonden!

  http://home.hccnet.nl/a.van.oevelen/tennis/

  En dan "Competitie" Formulier scaldistoernooi.
 • Frontpage heeft inderdaad de frontpage server extensies nodig. En die kunnen alleen door de provider geïnstalleerd worden. Heeft hccnet zelf geen mail script?

  Edit: blijkbaar wel.
  http://www.hccnet.nl/hccnet/vraagenantwoord2/vraag.cfm?id=463
  Zie: - Standaardscript formulier?
 • Bedankt Gerben, Maar deze website moet niet bij Hcc komen maar op een andere server. Deze is van HJhosting (www.hjhosting.nl). Ik heb ze een mail gestuurd, maar nog geen antwoordt op gehad.
 • Als ik zo gauw kijk bij hjhosting bieden die geen FP extensies aan.
  Je kan dus wél in FP je formulier opmaken, maar je zal zelf een scriptje moeten uploaden die je formulier verstuurd.

  Zoek een php form mailer, en je komt een heel eind. Wellicht hebben ze "standaard" scripts op de server staan die je alleen maar hoeft aan te roepen.


  t.
 • Ik heb verder gezocht en begrepen dat je in de directory cgi-bin het bestand FormMail.pl moet hebben voor een formulier te kunnen versturen zonder frontpage extensies! Ik heb deze directory aangemaakt en een FormMail.pl gevonden met uitleg hoe ik de verwijzing maakte. Maar na het uploaden en proberen om een simpel formulier te vezenden kreegik weer de volgende foutmelding:

  Internal Server Error
  The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
  Please contact the server administrator, webmaster@hjhosting.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

  More information about this error may be available in the server error log.  ——————————————————————————–

  Apache/1.3.34 Server at www.kvw-kruiningen.nl Port 80

  Waar kan dit aan liggen?
 • Ik heb een reactie formulier in php hier liggen. Zelf gemaakt. Als je me een pbtje stuurt, dan zal ik het je toesturen, naar je emailadres.
 • Formmail.pl is een perl script. Ook perl moet ondersteund worden door de hoster. Als je geen eigen cgi-bin hebt (die moet er dan standaard staan) dan is de kans dat het gaat werken klein.

  Aan de andere kant, je krijgt een server fout melding, dus er is hoop.
  Ehm.. je moet het formmail.pl bestand nog voldoende rechten geven, dit doe je met "chmod". De meeste ftp clients kunnen dit wel. Geef je bestand een chmod 755.

  t.
 • En als ascii uploaden natuurlijk.

  Of een formmail service gebruiken.
  http://www.weballey.net/links/Site_tools/Forms/
 • Bedankt mensen, maar Rumaro heeft me een .php formulier toegestuurd waarin hij al mijn e-mail adres heeft gewijzigd. Het formulier werkt via de server. Nu kan ik de velden aanpassen naar wat ik wil. Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.