Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitemap maken

Anoniem
Landzaat
8 antwoorden
 • Wie kan mij helpen met het volgende:

  Ik heb een menu gemaakt met css.
  Als ik het menu bestand open zonder css krijg ik dit te zien:
  [img:6bed9b1863]http://home.hccnet.nl/jurgen.landzaat/css/plaatje1.jpg[/img:6bed9b1863]

  Hoe krijg ik deze weergaven van dit menu op mijn huidige website waar dus wel het css bestand aan staat ?

  De hyperlinks moeten wel werken en als ik het menu aanpas moet de sitemap automatische bijgewerkt worden.

  Alle tips zijn welkom
 • misschien verkeerde verwijzing naar css?

  linkje?
 • Nee als ik de verwijzing naar css bestand maak dan krijg ik mijn orginele menu weer te zien. Dit is nu net niet de bedoeling. Ik wil van plaatje wat ik aan het begin laat zien een sitemap maken.
 • Als je dat bestand include in het contentgedeelte, dan heb je het toch zoals je wilt? Moet je wel de styling die wordt meegegeven, uitzetten.
 • Daar zat ik ook aan te denken maar wil wel graag mijn orginele menu er nog boven hebben. Zodat je vanuit het menu naar de sitemap kan en ook meteen weer door kan via het menu als je dat zou willen.

  Is dit ook mogelijk ?
 • Als je het menu include in de content om als sitemap te fungeren, dan zal deze sitemap zich waarschijnlijk bevinden in <div id="content"> of iets dergelijks. Je kunt dan de stijlregels voor het menu overrulen door specifiekere stijlregels te gebruiken voor de menulist/sitemap die zich in #content bevindt.
  Stel je #menu heeft {list-style-type: none}, dan kun je dat bijv. overrulen door #content #menu {list-style-type: disc} (twee id-selectors zijn sterker dan één).

  CSS specificity wars (NL-vertaling: CSS-specifiteitsoorlog)
 • Kan je mij aan de hand van de volgede style sheets en html pagina laten zien hoe ik jouw antwoord hier kan toepassen.
  Ik volg het nl nog niet helemaal. Alvast bedankt.

  stylesheet1

  stylesheet2

  het menu
 • Je wilt hetzelfde menu twee keer op deze pagina hebben, maar op de ene plek ziet het eruit als het menu en op een andere plek op de pagina ziet het eruit als sitemap. Dan moet je stijlregels maken voor het menu (die heb je al) plus ándere stijlregels voor de sitemap (die heb je nog niet).

  De oplossing ligt zoals ik al aangaf in het op een handige manier gebruik maken van CSS-selectors. Dat kauw ik niet voor, want dat is basic CSS-kennis. Daarbij heb ik al een link gegeven en er is ook genoeg over te vinden. Wel kan ik illustreren wat ik bedoel via een testcase, waarin je drie keer dezelfde paragraaf ziet, met steeds andere styling.

  Succes met lezen over CSS-selectors dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.