Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Site check] Kolvenbag.nl het design?

Anoniem
computer_nerdo
18 antwoorden
 • hallo mensen,

  Ik heb mijn eigen website in elkaar geflanst met photoshop. Met mijn vorige gebruikte vormgeving werd er veel geklaagd over de leesbaarheid enzo. Vandaar dat ik alles opnieuw gemaakt heb.

  Nu vraag ik me af wat jullie van de vormgeving vinden.

  De inhoud v/d site is op moment nog maar weinig boeiends ;)

  Bedankt voor jullie tijd :)
 • Het ziet er op zich wel mooi uit, maar waarom heb je alles met afbeeldingen gedaan? (navigatie, inhoud) De site laad veel sneller als je dat gewoon met tekst doet. En ik vind ook dat de tekst in het navigatiemenu wat kleiner mag, het is bijna net zo groot als de titel. :wink:
 • oh ja..

  en ruk die nedstat teller van je site


  t.
 • [quote:191a477e3b="teacher"]oh ja..

  en ruk die nedstat teller van je site


  t.[/quote:191a477e3b]

  Wat is er mis met de Nedstat teller?


  De site is met photoshop gemaakt en gesliced, vandaar dat het in plaatjes is. Maar het grootste deel van de Iframes zou inderdaad ook wel gewoon als tekst kunnen. Dat ga ik bij de volgende update aanpassen :)
 • Nedstat teller = iLead popup = irritant :evil:

  Verder is je body een beetje klein waardoor je moet scrollen, maar toch een zee van ruimte onderaan hebt.
 • Aardig ontwerp, simpel en niet te druk (behalve dan die AdSense banner). Maar er is meer in webdesignland dan alleen PhotoShop en ImageSlices. Er bestaat ook nog zoiets als HTML en CSS. Deze dingen heb je min of meer overgeslagen door uitsluitend plaatjes te gebruiken. Als je echt websites wil maken zoals de meeste mensen dat doen zou je je daar eens in kunnen verdiepen. Uiteraard kun je hier altijd met vragen terecht :D

  En voor de statistieken kun je je eens inschrijven voor Google Analytics. Het duurt even (paar maanden of zo) voor je een invite krijgt, maar dan heb je ook wel heel goede statistieken en (tot nu toe) zonder advertenties of andere rotzooi.
 • [quote:631eaabb35="SHARK"]En voor de statistieken kun je je eens inschrijven voor Google Analytics. Het duurt even (paar maanden of zo) voor je een invite krijgt, maar dan heb je ook wel heel goede statistieken en (tot nu toe) zonder advertenties of andere rotzooi.[/quote:631eaabb35]

  Ik heb me net bij google analitycs ingeschreven om een uitnodiging te ontvangen. Hopelijk ontvang ik die dan binnenkort.

  Html ken ik wel een klein beetje, maar wat houdt CSS in?
 • [quote:595975b144="computer_nerdo"]

  Html ken ik wel een klein beetje, maar wat houdt CSS in?[/quote:595975b144]
  Voor zowel html als css: http://handleidinghtml.nl/
 • Ik vind het hele ontwerp nogal grijs. ik houd van kleur op een site, maar dat is misschien persoonlijk.

  [offtopic]
  StatCounter.com is ook een goede statestieker, wel engels.
  [/offtopic]
 • Als je wil worden geindexed door zoekmachines als google zullen de plaatjes als content de site niet goed doen. Zoekmachines zijn blij met text. (content is king) Wat een heel klein beetje kan helpen bij zoekmachines (tegenwoordig echter nauwelijks meer) zijn deze meta-tags
  [code:1:2bc7ee3e17]
  <meta name="keywords" content="bla" />
  <meta name="description" content="bla" />.
  [/code:1:2bc7ee3e17]
  Daarnaast specificeer je geen doctype:
  [code:1:2bc7ee3e17]
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  [/code:1:2bc7ee3e17]
  Het HTML gebruik laat dus nog wat te wensen over (ook het tabellengebruik, tbody mist bijv.).
  Daarnaast zal het laden van de website voor bezoekers met inbelmodem niet erg fijn worden; zelfs op mijn breedband verbinding zie ik hoe de plaatjes verticaal worden geparsed, wat vrij irritant is. Daarnaast kan je niet selecteren, copy pasten, wat dan ook..
  Ook is het irritant dat je als gebruiker niet d.m.v. je browser de tekstgrootte niet kunt veranderen (ik gebruik ctrl + soms wel).
  Kortom: je site moet nog behoorlijk worden opgeschoond wat HTML betreft, en daarnaast zou ik zeker het gebruik van plaatjes veranderen naar gewone tekst.
  Vergeet trouwens niet dat het attribute "height" officieel niet bestaat. Als je nou echt plaatjes gebruikt kan je misschien ook het attribute "title" gebruiken.

  Succes
 • okee, ik heb de site een beetje geupdate, ik heb een aantal gedeelten veranderd van plaatjes naar text. Is het nu al wat beter?

  [quote:a7d48be313]Het HTML gebruik laat dus nog wat te wensen over (ook het tabellengebruik, tbody mist bijv.).[/quote:a7d48be313]
  Wat zou er in het Tbody moeten staan dan en waar dient het voor?

  En wat zou ik in het Doctype moeten zetten?
 • Tip: gooi die webstats4u teller er af i.v.m. die iLead popup's. Stap over op bijv. Statcounter of bekijk de tellertest.
 • [quote:1fb6747b3e="cor0612"]Tip: gooi die webstats4u teller er af i.v.m. die iLead popup's. Stap over op bijv. Statcounter of bekijk de tellertest.[/quote:1fb6747b3e]
  Ik heb me ingeschreven voor zo'n counter van google, ik wacht nu rustig af tot ik een uitnodiging krijg :)
 • [quote:69d5b75498="computer_nerdo"][quote:69d5b75498="cor0612"]Tip: gooi die webstats4u teller er af i.v.m. die iLead popup's. Stap over op bijv. Statcounter of bekijk de tellertest.[/quote:69d5b75498]
  Ik heb me ingeschreven voor zo'n counter van google, ik wacht nu rustig af tot ik een uitnodiging krijg :)[/quote:69d5b75498]
  ow, sorry, het was eerder ook al een keer gezegd… :oops:
 • Okee, de nedstat is er vanaf, dus geen irritante pop-ups meer! :D

  Ik heb ook wat geprobeerd met css, is dit nu beter dan mijn normale site?
 • Ja, da's stukken beter! Erg snel gedaan ook. Heb je dat allemaal zelf bedacht, of heeft Opera dat gedaan? :wink:

  Een h1 hoeft geen class om het te stylen, je kunt gewoon de h1 stylen (h1 {color: #333}). Zou er ook nog wel een correct doctype boven zetten.
 • [quote:14e1910a2c="boelieboelie"]Ja, da's stukken beter! Erg snel gedaan ook. Heb je dat allemaal zelf bedacht, of heeft Opera dat gedaan? :wink:

  Een h1 hoeft geen class om het te stylen, je kunt gewoon de h1 stylen (h1 {color: #333}). Zou er ook nog wel een correct doctype boven zetten.[/quote:14e1910a2c]
  Dat heeft opera idd gedaan ;)
  Zitten daar eigenlijk copyrights op?

  En is het mogelijk om mijn koekjes.net gastenboek in de site te integreren? Op ongeveer de zelfde manier zoals ik het nu binnen een iframe heb

  En hij lijkt het in IE niet zo goed te doen, hoe kan dat? :S
 • Copyrights:
  Ik weet niet wat voor licentie erop zit, dat zou je zelf moeten uitzoeken. Als er expliciet een GNU GPL- of Creative Commonslicentie op zit, dan heb je grotere kans dat je het mag gebruiken dan als het niet expliciet staat vermeld (want dan mag het waarschijnlijk niet, althans zeker niet zonder toestemming).

  Gastenboek:
  Kun je op dezelfde manier integreren als op je oorspronkelijke site (met een iframe dus).

  IE:
  Je site is in IE anders (breder), waarschijnlijk omdat IE niet goed omgaat met styling van het html- en body-element (<html> en <body> dus), zoals ik toevallig gisteren las in de comments van een artikel over styling van het html-element. Je kunt bijv. op die manier geen breedte meegeven. De oplossing is denk ik door een extra container-div te gebruiken en daar de stijlregels aan mee te geven (zoals breedte).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.