Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Pagina "vastzetten"

Anoniem
gamer4
10 antwoorden
 • ik weet dat ik het ergens heb gelezen, maar ik kan het niet meer terugvinden. bij gebruik van frames enz. kan het zijn dat je site er anders uit komt te zien in jouw scherm dan bij iemand met een andere resolutie. bij mij is dat wel het geval: http://www.freewebs.com/nederlandinwo2 in 1024 × 768 ziet het eruit zoals ik het wil, mara in 800×600 heel anders. met een regeltje code werd dat aangepast in je webbrowser, mara ik heb geen idee welke…
  bij voorbaat dank, paul.
 • Je gebruikt een iframe van 810px breedte. Dat past natuurlijk niet op een 800x600 scherm, al helemaal niet als je daarnaast een menu hebt.. Dus als je wilt dat het er op 800x600 ook uitziet, moet je zorgen dat de breedte van je menu + breedte van je iframe bij elkaar niet breder zijn dan 770px. Dat kun je doen door een vaste breedte te gebruiken (bijv. 200px + 570px), maar dat kan ook door met percentages te werken (bijv. het menu neemt 19% procent van het scherm in, het iframe 80%).

  Verder behoor je een doctype boven <html> te zetten, geen opmerking tussen <>. Opmerkingen kunnen tussen <!– (begin v/d opm.) en –> (eind v/d opm.) (voorbeeld). En je hele <style>-gedeelte moet in de head, niet in de body.
 • ok bedankt! verder geen idee wat voor doctype ik gebruik…. ik wil het liefst procenten gebruiken omdat het dan opgevuld is. alleen heb ik dan 1 probleem: hoe doe ik dat met de links in css aan de zijkant?
  [code:1:f0bfbfd374].buttonscontainer {width: 150px;}

  .buttons a {color: #FFFFFF;
  border: 1px solid;
  background-color: #003366;
  padding: 2px;
  padding-left: 3px;
  font: 17px Arial, sans-serif;
  font-weight: bold;
  text-decoration: none;
  border-color: #006699 #003366 #003366 #006699;
  display: block;
  margin: 0px;
  width: 100%;
  text-align: left;}

  .buttons a:hover {border: 1px solid;
  padding-left: 4px;
  padding-top: 3px;
  padding-bottom: 1px;
  padding-right: 1px;
  background-color: #006699;
  border-color: #003366 #006699 #006699 #003366;
  color: #FFFFFF;
  text-decoration: none;}[/code:1:f0bfbfd374]
  bij "buttonscontainer" staat 150px, en daarna bij "buttons a." 100%.
  (hoe) kan ik dat in laten we zeggen, 30% veranderen?
 • Gewoon de width van 150px naar 30% veranderen? Probleem is alleen dat de links in je menu dan raar gaan doen in IE, door de width van 100%. Als je die bijv. px vastlegt, doet-ie het wel.

  Overigens, ik lees op je pagina dat je wel wat hulp bij je site wilt, wellicht heb je wat aan de volgende links:
  - Nadelen van frames (ook iframes dus)
  - Liquid layouts (layouts met twee of drie kolommen die zich aanpassen aan de schermbreedte)

  Denk dat je daarmee je pagina wel kunt verbeteren. Overigens is elementen afsluiten met /> alleen bestemd voor XHTML en dat gebruik je niet. Je kunt ze beter afsluiten met gewoon >.
 • als ik de / weghaal, werkt het niet hoor!
 • Als je bijv. <meta name="Language" content="Dutch" /> verandert in <meta name="Language" content="Dutch"> , dan werkt het niet, zeg je dat? Wat werkt er niet dan?
  Los daarvan geef je de taal niet aan met 'dutch', maar met een taalcode ('nl'). &lt;meta http-equiv=&quot;content-language&quot; content=&quot;nl&quot;&gt; is volgens mij de gebruikelijkste variant. Daarnaast kun je ook &lt;html lang=&quot;nl&quot;&gt; gebruiken (=aanvullend en wordt aangeraden).
 • hmm ik heb die taal enzo er niet eens ingezet…
  en ik sluit altijd af bij bijv. <a href="forum.computertotaal.nl>
  met </a>.
 • [quote:2156f2d1c1="gamer4"]hmm ik heb die taal enzo er niet eens ingezet…
  en ik sluit altijd af bij bijv. <a href="forum.computertotaal.nl>
  met </a>.[/quote:2156f2d1c1] dat moet wel, bijna alle tags..


  maar bijv <meta> niet (leeg element, wordt in xhtml met <meta /> afgesloten (in eenkeer), zelfde voor <hr>, <img> de rest heeft gewoon normale afsluit tags (<a></a>, <pre></pre>, <em></em>;) enzo voort
 • ok ik heb de grootte veranderd zodat het in 800×600 ook goed te bekijken is. ik ben trouwens toen ik in de bron van websites aan het kijken was gevonden wat ik zocht: ik moest bij mijn tabel … noresize> moeten toevoegen.
 • Noresize is geen geldige attribute voor tabellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.