Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

website in juist formaat?

Anoniem
None
29 antwoorden
 • Hallo kenners,

  Ik heb de volgende vraag:
  Ik heb onlangs een simpel websitje gemaakt maar ik krijg hem niet in het juiste formaat.
  Ik heb de pagina's in 1024 x768 resolutie gemaakt en als je scherm op die resolutie staat is het ook goed maar als iemand de website op een scherm bekijkt met een resolutie van 1280x1024 tsja dan is het ff minder…
  Men krijgt dan de website anderhalf keer te zien.

  Is er een manier voor om dat automatich aan te passen of misschien een ander simpel advies.

  De afbeeldingen heb ik gemaakt met fotoshop op een pagina met de resolutie 1024x768 en de rest met microsoft frontpage toegevoegd.

  Ik hoop dat iemand mij wil helpen en weet wel …ik ben een leek wat websites maken betreft en ik wil het ook graag simpel houden.

  alvast hartelijk bedankt.

  PJC
 • hoe je website overkomt is niet alleen van je eigen programmeerkunst afhankelijk, maar vooral van de instellingen waarmee de kijker zijn pc heeft opgezadeld. heeft die zijn lettertype wat groter geschaald dan loopt de site ook bij de basisinstelling van het scherm.
  in beginsel is een antwoord: je moet het vlak vullen via percentages, en niet met pixels.
  maar als je nou eens een linkje geeft naar je site in wording kunnen we je beter adviseren.
 • Toevallig zit ik met ongeveer het zelfde probleem, en vanochtend heb ik hier wel een intressant artikel over gelezen.
  Hier komt ie (het is een javascript)

  [quote:88201de8af="webmeesteres.nl"]
  Toon Je Site In Elke Resolutie GoedWil je een site hebben, die in elke resolutie goed leesbaar is, heb je een handig scriptje gevonden!
  Het script ziet welke beeldschermresolutie de bezoeker heeft, en hij/zij wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina behorend bij die resolutie.

  Plak onderstaande script in de BODY van je document en zie dat er 3 htm bestanden worden genoemd: 640.htm, 800.htm en 1024.htm.

  Je raadt het al:
  de 640.htm is voor de bezoekers met resolutie 640x480,
  de 800.htm is voor de bezoekers met resolutie 800x600,
  de 1024.htm is voor de bezoekers met resolutie 1024x768

  Het is dus een kwestie van de juiste pagina's aanmaken, en dan krijgt de bezoeker altijd een mooie pagina voor zijn neus!
  [code:1:88201de8af]
  <script
  var width = screen.width;
  var res=(((!(640-width))*1)
  +((!(800-width))*2)
  +((!(1024-width))*3)
  +((!(1152-width))*4)
  +((!(1280-width))*5)
  +((!(1600-width))*6));

  if(!(res)) res = 1;
  if (res=='1') {window.location='640.htm'}
  if (res=='2') {window.location='800.htm'}
  if (res=='3') {window.location='1024.htm'}
  if (res!='1' && res!='2' && res!='3') {window.location='rest.htm'}
  </script>[/code:1:88201de8af][/quote:88201de8af]
 • Er is nix mis met fixed width layouts mits je daarbij rekening houdt met de kleinste resolutie die je doelgroep heeft. In de meeste gevallen komt dat nog steeds neer op 5 tot 15% van de bezoekers die op 800x600 surft.

  Met scriptjes los je gedeeltelijk een probleem op, maar creëer je nieuwe. In het geval van computer_nerdo zou je drie versies van je site moeten maken en dus ook drie versies moeten bijhouden.

  Een layout op basis van percentages, zoals derkdejong voorstelt, is voor bezoekers wel handig (mits beperkt tot een maximale breedte voor optimale leesbaarheid), maar is wat moeilijker te produceren, rekening houdend met images (en komt daarom ook minder voor).

  Voor simpel advies kun je idd beter een voorbeeld online zetten, of op z'n minst een stuk relevante code (evt. aangevuld met screenshot).
 • Oke dan hier is de link maar zoals ik al zei: ik ben een leek en het hoeft van mij niet zo dynamisch allemaal gewoon erg simpel…

  www.johandeboerschilderwerken.nl
 • misschien helpt het als je je tekst en zo niet als plaatje verwerkt ;), want zo ziet het er niet uit op 1280×1024 en ook op 800×600 beide in FF.

  probeer eens heel simpel te werken ;) (dus een kaale site te maken)
 • Ik zou trouwens ook gebruik maken van een Iframe als ik jou was, want die links rechts boven zijn niet echt handig, dan kom je niet weer terug op de begin pagina :(
 • Ik lees al dat het niet iets simpels is om het zo aan te passen dat iedereen het goed te zien krijgt (althans,niet simpel voor mij).
  De reden dat ik de tekst e.d. als plaatje heb gemaakt is dat ik in adobe fotoshop meer kleuren en variaties tot mijn beschikking heb.
  Wat bedoel je precies met een [i:a525eefcd8]KALE [/i:a525eefcd8]site maken?

  Wat is een Ifram?
  En als je terug wilt naar de begin pagina dan klik je toch op vorige of zie ik dat verkeerd?

  PJC
 • je bent wat dat betreft niet vriendelijk bezig, (voor de bezoeker). als ik jou was zou ik eens een paar tutorials van html & css gaan volgen.

  ik ben niet zo thuis in links geven, kijk dit topic eens door, staan behoorlijk wat links in, sommige zijn verouderd maar je hebt er toch nog wel veel aan.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=77895

  waarom zou je meer kleuren nodig hebben? css en html kennen behoorlijk wat kleuren hoor, evenveel als adobe photoshop kent..

  maar probeer eerst een zonder plaatjes te werken, voor de tekst, en zo. Fat zal je ook wel (veel) kunnen helpen.
 • [quote:4f6dfc003a="pjcdeboer"]Ik lees al dat het niet iets simpels is om het zo aan te passen dat iedereen het goed te zien krijgt (althans,niet simpel voor mij).
  De reden dat ik de tekst e.d. als plaatje heb gemaakt is dat ik in adobe fotoshop meer kleuren en variaties tot mijn beschikking heb.
  Wat bedoel je precies met een [i:4f6dfc003a]KALE [/i:4f6dfc003a]site maken?

  Wat is een Ifram?
  En als je terug wilt naar de begin pagina dan klik je toch op vorige of zie ik dat verkeerd?

  PJC[/quote:4f6dfc003a]
  Een Iframe is een deel binnen je site wat je veranderd door op de knoppen te klikken, kijk maar eens op bijvoorbeeld mijn site, dat onderste vak is dan het iframe, dat past bij jouw site heel mooi in het midden van je site en zo behoud je het menu aan de rechterkant.
 • Dat van dat Iframe dat snap ik nu…maar wat staat er nu op mijn site dat dan in dat Iframe moet komen te staan?
  Wat bedoel je precies met dan kan ik mijn menu aan de rechterkant behouden?

  Ik laat deze site voorlopig even staan zo…en dan ga ik achter de schermen wel proberen een nieuwe te maken….hoop ik.
 • Ik zou het advies van een iframe negeren, want dat heeft heel, heel veel nadelen. Als je het menu op dezelfde plek wilt houden, dan moet je de pagina simpelweg kopiëren en in de gekopieerde pagina alleen de tekst aanpassen. Beter nog is de layout helemaal te regelen met een extern stylesheet (een document waarin je de plek, kleur en afmetingen van elementen op je pagina in vastlegt), waardoor de layout over de hele site hetzelfde blijft.

  Wat betreft tekst als plaatje op je site zetten, als je op geen enkele manier gevonden wilt worden door zoekmachines, dan is dat een goeie manier. Een zoekmachine zoekt op basis van tekst en aangezien jouw site geen tekst bevat (ja, in plaatjes, maar een zoekmachine kan geen plaatjes lezen), staat er blijkbaar nix op de site en zul je dus nooit gevonden worden.

  Het kleurtjesargument is idd onzin, met behulp van kleurcodes (#000000 t/m #FFFFFF) kun je meer dan zestien miljoen kleuren maken.

  Dat met die background is makkelijker te regelen met CSS. Het is voor mij al heel lang geleden hoe je dat op jouw manier oplost (misschien met bgproperties="fixed";), maar met CSS centreer je de background en laat je 'm niet herhalen op de volgende manier:[code:1:749fab25f9]body {background: url(test1a.jpg) no-repeat top center}[/code:1:749fab25f9](Moet je de background=test1a.jpg wel weghalen uit de body.)
 • Zo mensen daar ben ik weer ,ik heb een dagje of wat geprobeerd en ik ben nu wel aardig tevreden…
  Hij is nu in 1024x768 te bekijken en ook in 1280x1024.

  De merken verf worden later nog van hyperlinks voorzien en dan is ie voor mij wel acceptabel.

  Jullie nog bedankt voor de snelle reacties…

  Oh ja ,hier is nog een keer het linkje
  www.johandeboerschilderwerken.nl
 • in beide opgegeven formaten staat de pagina denk ik toch teveel naar links, zelfs al blaas je de tekengrootte op, en komt de onderzijde ook niet helemaal overeen met de onderlijn. je moet dus blijven scrollen.
  beroerder vind ik dat het menu rechts staat, terwijl de pagina links lijnt.
  in 800x 600 zie je dus helemaal niets van het menu! nu zul je zeggen: de site is voor grotere resoluties, maar ik vermoed zomaar dat een groot deel van jouw potentiële klandizie van het wat oudere slag is, een grope met een relatief nog steeds groot aandeel 800x600 kijkers.
 • Je hebt misschien wel gelijk maar ik ben al blij dat ik geen anderhalve site meer te zien krijg als ik hem in de resolutie 1280x1024 bekijk.
  Dat ie links staat …nou ja vind ik eigenlijk niet zo'n probleem maar wie weet kom ik er nog achter hoe ik hem iets kan centreren.

  En ja de mensen die een resolutie van 800x600 hebben…sorry maar dat is niet meer van deze tijd vind ik….

  Wat het scrollen betreft,dat is minimaal, kreeg de pagina even niet zo snel kleiner.

  Als ik de tijd vind dan ga ik hem misschien nog wel meer centreren maar hij is in ieder geval online en dat is voor nu even het belangrijkste.

  Nogmaals, allemaal bedankt voor de adviezen,we blijven leren….

  PJC
 • [quote:9ded4dfa89="pjcdeboer"]En ja de mensen die een resolutie van 800x600 hebben…sorry maar dat is niet meer van deze tijd vind ik….[/quote:9ded4dfa89]Het kan die potentiële klant ook weinig schelen als jouw site het niet goed doet op zijn scherm, dan gaat-ie gewoon naar de concurrent. 't Is maar waar je de voorkeur aan geeft: vinden dat de klant ouderwets is, of de moeite nemen om ook de klanten te bedienen die een groter scherm niet zo boeiend vinden om te kopen, maar die wellicht wel wat schilderwerk te doen hebben.
 • ik zou toch zorgen dat je lay-out op alle pagina's het zelfde is, dit is niet bepaald bezoeker bemoedigend :roll:

  En 800×600 niet meer bij de tijd? ik ken nog genoeg mensen hoor die dat draaien, ik hou er zelf ook altijd rekening mee. de meeste sites die ik maak zijn zonder een trukje op elke resolutie goed te bekijken (behalve lager dan 800×600.

  het kost wat meer moeitje, maar het zorg er wel voor dat je bezoekers mogelijk verder gaan kijken.. eem paar tips op een rijtje:

  [list:d9fa8bd47c]
  [*:d9fa8bd47c]Probeer de lay-out overal het zelfde te houden
  [*:d9fa8bd47c]Maak de site geschikt voor een resolutie [b:d9fa8bd47c]vanaf[/b:d9fa8bd47c] 800×600
  [*:d9fa8bd47c]Probeer de site eens zo te maken dat je een vaste breedte nodig hebt voor je tabel?
  [*:d9fa8bd47c]Probeer de site eens helemaal zelf te coderen(moet je wel html / css kunnen)[/list:u:d9fa8bd47c]

  edit: boellie was me net voor
 • Ik heb de site gemaakt met frontpage en heb daar ook de layout/opmaak gekozen.(er staan een paar voorbeelden waaruit ik heb gekozen)
  Hoe moet ik dan zorgen dat de layout overal hetzelfde is?
  Dat is dan toch een vaste layout die je kan kiezen binnen frontpage?en dan zou het toch moeten werken?
 • [quote:2dbfab8bb9="pjcdeboer"]Hoe moet ik dan zorgen dat de layout overal hetzelfde is?[/quote:2dbfab8bb9]Heb ik in de reply van zaterdag al gemeld.
 • Zo mensen daar ben ik weer….heb niet zoveel tijd weet je…

  Ik heb de site nu in ieder geval gecentreerd en het menu heb ik nu links gezet en is nu aardig te bekijken denk ik…tenminste in de resolutie 1024x768 en 1280x1024.

  Hoe ik hem goed krijg in de resolutie 800x600 mag Joost weten,misschien dat de bezoekers toch een beetje moeten scrollen?

  Maar wie weet dat ik het ooit voor mekaar krijg.

  PJC

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.