Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

waar leren jullie html

Anoniem
None
20 antwoorden
 • ey

  ik had een vraag codes van pc lijken me wel erg gaaf en daarom wil ik het leren.
  De vraag is hoe leren jullie html met boeken of internet sites bekijken en hoe het werkt,ben al ene beetje begonne maar het is wel lastig, om het te onthouden.Ik heb in het echt een handicap:spraak taalmoeilijk heden en dat vind ik nietr echt zo leuk en mijn droom is hacker te worden of alles van de computer af te weten,want toen ik ongeveer 7jaar zat ik achter de pc allemaal dingen kijken van de computer

  Dus de tip is altijd begin met de makkelijkste dingen dus html
  vraag1: hoe hebben jullie html geleerd
  vraag2:is het mogelijk om met spraaktaalmoeilijk heden hacker te worden?
 • Beste Bilalotje,

  Ik weet niet zo zeker of het nu wel een streven zou moeten zijn om hacker te worden, taalproblemen of niet. Bovendien, als ik het al wilde worden zou ik het niet zo etaleren.
  Terug naar html. Eerlijk gezegd weet ik er zelf niet veel van, maar ik ben wel begonnen met websites maken met GoLive. Voor dat programma hoef je geen html te beheersen, maar het staat wel hoog op mijn lijstje, ik denk dat het af en toe de boel wel wat eenvoudiger maakt.
  Voor het maken van websites of andere toepassingen in html lijkt het mij gezien je probleem met taal nog niet makkelijk. Teksten die je publiceert moet je altijd na laten kijken, en bij programmeren is elke letter, punt en komma bijzonder belangrijk, anders werkt de code of niet, of niet goed.
  Wat denk je van digitale beeldbewerking? Er komen steeds meer mensen met digitale camera's, en gezien de foto's die veel mensen maken en het ruiken aan de mogelijkheden tot verbetering met digitale beeldbewerking, lijkt mij daar genoeg werk te liggen. IK weet niet hoe goed je bent met beelduitsnedes en compositie, maar je kunt je zeker in het begin beter richten op de technische details, retoucheren en dergelijke. Je merkt dan vanzelf of je ook ideeen hebt over compositie en dergelijke. Zoek klanten in de buurt, dan heb je, bij goed werk, eerder mond op mond reclame. Dat kost je niets en levert veel op. Stem je tarief af op je kunde. Vraag geen € 80 euro per uur voor simpel werk, dat is niet geloofwaardig.

  Succes, Jelle
 • Wat bedoel je precies met hacker?

  Ik heb eerst HTML geleerd door het gewoon te gebruiken in Dreamweaver, kijken wat Dreamweaver doet, en door online naar oplossingen te zoeken voor problemen. /edit En idd door naar de source van andere sites te kijken hoe zij het doen.

  Dat was de verkeerde manier. Een paar jaar later pakte ik de draad van het leren weer op en bij toeval kwam ik erachter dat er er nieuwe inzichten bleken te zijn op het gebied van webdevelopment. De info daarover was helaas erg versplinterd. Aan de hand van online tutorials kon ik een hoop leren, maar een solide basis/goed begrip heb ik uiteindelijk uit een [i:f97e321ce7]goed en recent[/i:f97e321ce7] boek gehaald.

  Dus ik raad je aan een goed en recent boek te lezen over HTML en CSS. Online tutorials zijn leuk, maar meer als referentie, om de gaten op te vullen die een boek laat liggen, of om de meest recente trucjes te leren ter aanvulling van je basiskennis (dit laatste doe je dan veelal via weblogs over webdevelopment). Zie het topic 'CSS, HTML en beginnen met een website' voor meer info.

  Ik heb geen idee of mensen met taalproblemen moeilijker coden. Voor het 'echte' programmeren heb je waarschijnlijk vooral veel aan wiskundig inzicht, maar ook daar is het wel belangrijk eerst wat kennis op te doen uit boeken.

  Het idee van Jelle hierboven om aan de slag te gaan met een meer creatieve kant van hardwaregebruik is wellicht een goed alternatief. Ook hier doet een goed boek wonderen, maar hier speelt experimenteren een veel grotere rol dan bij programmeerwerk.
 • Ik heb het mezelf aangeleerd, gewoon dingen uitproberen, soms kijken hoe anderen het doen. Ook wel eens een tutorial bekeken, maar niet echt vaak. De basis van html is niet echt moeilijk, en beheers je ook vrij snel, als je een beetje aanleg voor dat soort dingen hebt. Tegenwoordig is de situatie iets anders dan een jaar of 12 jaar geleden, toen ik eraan begon. Het sterft van de tutorials en boeken. Verdiep je vooral ook in CSS.

  http://www.weballey.nl/
  http://www.weballey.net/links/HTML/Tutorials/
  http://www.weballey.net/links/HTML/CSS/
 • [quote:f302a95195="boelieboelie"]…door naar de source van andere sites te kijken hoe zij het doen….Dat was de verkeerde manier…… Aan de hand van online tutorials kon ik een hoop leren, maar een solide basis/goed begrip heb ik uiteindelijk uit een [i:f302a95195]goed en recent[/i:f302a95195] boek gehaald.[/quote:f302a95195]

  Bovenstaand verhaal kan ik bevestigen. Met bijelkaar gegraaide informatie kan je inderdaad uit de voeten, maar een goede basis is inderdaad het (geheel) lezen van een boek.
 • en neem dan direct een redelijk dik boek waar een paar handige lijsten in zitten (bijv. tags, welke tags je niet meer 'mag' gebruiken met xhtml etc.) en dan niet afgaan dat het dun is, nee dikker is vaak wat beter, kost meer tijd om door heen te komen, maar je hebt er veel meer aan. (ik heb het boek waar ik html uit geleerd hebt (en een ander boek voor php) hier altijd naast me liggen, want ook al kom ik nog zo ver met mijn hoofd, ik moet vaak wel weer wat na zoeken/nalezen.

  ik heb zelf Dit boek gebruikt, maar als ik jou was zou ik altijd kijken of het in een taal is geschreven die je zelf goed kan volgen. want dat leert natuurlijk altijd makkelijker.

  succes er mee !

  maar je zal ook veel bij moeten leren hoor, want informatie die in een boek staat kan verouderd wezen, daarom altijd een eigen favoriete lijstje opbouwen ;) kijk maar in dat topic dat eerder al gegeven werd.
 • [quote:b60ccebf25="gerben"]Ik heb het mezelf aangeleerd, gewoon dingen uitproberen, soms kijken hoe anderen het doen. Ook wel eens een tutorial bekeken, maar niet echt vaak. De basis van html is niet echt moeilijk, en beheers je ook vrij snel, als je een beetje aanleg voor dat soort dingen hebt. Tegenwoordig is de situatie iets anders dan een jaar of 12 jaar geleden, toen ik eraan begon. Het sterft van de tutorials en boeken. Verdiep je vooral ook in CSS.

  http://www.weballey.nl/
  http://www.weballey.net/links/HTML/Tutorials/
  http://www.weballey.net/links/HTML/CSS/[/quote:b60ccebf25]
  En ook http://www.handleidinghtml.nl/
 • Probeer misschien eerst een een CU2 te maken (sorry dat ik het zeg het is dan wel zielig, het werkt wel). Daarna kan je een opstapje maken naar 'losse' websites in HTML. Hiervoor kan je op bovengenoemde sites zien.
 • waarom niet direct in het duister stappen, ik vind wat dat betreft CU2 en die andere soorten echt een klote site hoor, nee dan kkan je beter direct de sprong wagen, want cu2 biedt zo weinig ruimte, die dingen die je er mee kan, heb je met een een dag of 2 of 3 onder de knie hoor.

  ik zou gewoon zeggen, start bij het begin met een goed boek en dan kom je er van zelf door! je kan mekkeren en maren, maar meestal is direct goed beginnen het beste werk.

  maar verwacht nou niet direct het beste/mooiste resultaat, (mijn eerste sites waar ook zo lelijk, vormgeven komt met de tijd). ik ben destijd directin het duister gesprongen, met 2 tutorials die ik had gevonden en die ik kon begrijpen, een maand later heb ik toen een boek gekocht (dat boek wat ik zei) en nu kan ik me goed redden in (x)html en CSS.
 • Ik zal je vertellen hoe wij begonnen (we hebben tot nu toe nog steeds geen spijt van deze "route";):
  Rond eind 1997 kregen we internet. In verband met haar hobby (bloemen en planten, maar dat terzijde) zocht mijn vrouw al meteen naar sites op dat terrein. Al vrij gauw kwam bij haar de opmerking "wat is dit leuk, kan ik dit ook?" Antwoord: "Natuurlijk!"

  We zijn samen gewoon in de broncode gaan kijken hoe in grote trekken zo'n pagina in elkaar steekt. Ongeveer tegelijkertijd verscheen er in Computer!Totaal een reeks artikelen over dit onderwerp. We hebben een pocketboekje gekocht (HTML Pocket Reference by Jennifer Niederst, uitg. O'Reilly. Handig spiekboekje, alle HTML-4 tags staan erin. We zijn meteen in het diepe gesprongen.

  Ooit wel eens een probeerversie van Frontpage gehad, maar die hebben we al heel gauw terzijde gelegd. Weliswaar lekker gemakkelijk (geef ik eerlijk toe), maar met het zelfde resultaat produceerde Frontpage ongeveer twee keer zoveel code als een pagina die door ons rechtstreeks in html was samengesteld. Bovendien, dat was nog het meest vervelend, als wij zo eigenwijs waren om overbodige code te wissen of zelf rechtstreeks iets in te voegen, dan werkte dit wat betreft presentatie van de pagina uitstekend, maar hij liet zich daarna niet meer bewerken in Frontpage.

  Kortom, met dat meteen in het diepe springen hadden we het gevoel dat we de zaken beter in eigen hand hielden. Bovendien, en dat is niet alleen een kwestie van gevoel maar gewoon een feit, leerden we veel meer van de materie. Geleidelijk aan leerden we er meer bij zoals javascript, php en css.
 • Ik ben begonnen met een heel simpele pagina,
  (alleen het woord hallo) en daar op voortgeborduurd.

  Je moet niet binnen een week een prachtige site gebouwd willen hebben.
  Doel is niet een mooie site, maar beheersen van HTML, toch ?

  Ook gewoon op internet opzoeken wat je leuk vindt,
  rechtermuisknop, en dan de code bekijken.

  Probeer te snappen hoe ze het gedaan hebben,
  knip en plak stukjes in jouw pagina (ik schijf met opzet pagina, niet site)
  en kijk of je snapt wat er getoond wordt.

  Zo ben ik ook begonnen en pas het soms nog toe.

  Suc6 :)
 • [quote:c5ca60c0b0="s.Mighty"]waarom niet direct in het duister stappen, ik vind wat dat betreft CU2 en die andere soorten echt een klote site hoor, nee dan kkan je beter direct de sprong wagen, want cu2 biedt zo weinig ruimte, die dingen die je er mee kan, heb je met een een dag of 2 of 3 onder de knie hoor.

  ik zou gewoon zeggen, start bij het begin met een goed boek en dan kom je er van zelf door! je kan mekkeren en maren, maar meestal is direct goed beginnen het beste werk.

  maar verwacht nou niet direct het beste/mooiste resultaat, (mijn eerste sites waar ook zo lelijk, vormgeven komt met de tijd). ik ben destijd directin het duister gesprongen, met 2 tutorials die ik had gevonden en die ik kon begrijpen, een maand later heb ik toen een boek gekocht (dat boek wat ik zei) en nu kan ik me goed redden in (x)html en CSS.[/quote:c5ca60c0b0]
  Ik denk dat het beste een boek gebruiken ,want mijn oom heeft dat ook gedaan ;)Ik ga het proberen als we in nederland zijn :D
 • http://html.op-het.net is nog steeds my all-time favorite!

  Geen hele verhalen waar je je doorheen moet worstelen.
  Alles is kort beschreven, dus binnen een uurje heb je alles wel gelezen. Zeer beknopt, maar (voor mij althans) duidelijk.
 • Met deze laatste tip ben ik het niet eens, omdat daar nogal wat irrelevante en sterk verouderde info wordt aangeboden. Om een voorbeeld te geven vermeldt de maker o.a. de volgende doctypes:
  [code:1:92eb850033]"-//Netscape Comm. Corp.//DTD HTML//EN"
  "-//Microsoft//DTD Internet Explorer 2.0 HTML//EN"[/code:1:92eb850033]
  :o Nou hou ik me inmiddels nogal wat jaartjes bezig met webdesign, maar deze doctypes heb ik nog [i:92eb850033]nooit[/i:92eb850033] gezien.. Prehistorisch is dat! Los daarvan staat er geen enkel DTD in dat gebruikt zou moeten worden; de vemelde DTD's worden zelfs afgeraden door dezelfde instantie (W3C) waar op die pagina naar wordt verwezen.

  De laatste wijziging van die site was ook in 2002… Sindsdien zijn er ongelofelijk veel [i:92eb850033]nieuwe[/i:92eb850033] inzichten op het gebied van webdevelopment gepubliceerd. Vandaar de tip om een goed en [i:92eb850033]recent[/i:92eb850033] boek te lezen. Met verouderde informatie verspil je je tijd.
 • Ikzelf ben ook in het diepe gesprongen, kost wat moeite en tijd maar uiteindelijk kun je wel wat.

  Hier een heerlijke site die me veel geholpen heeft:
  www.handleidinghtml.nl
 • Hoe heb ik het geleerd:

  Toen ik nog n00b was was ik lekker met Frontpage (crap) aan het vogelen. En heb zo langzamerhand er wat mee geoefend en nu kan ik het voor c.a. 95%

  Waarmee je hacker kan worden? C# // C++

  Wordt trouwens liever een cracker.. Dan kan ik het nog met je eens zijn.
 • [quote:bbcb702dff="BigBug"]Hoe heb ik het geleerd:

  Toen ik nog n00b was was ik lekker met Frontpage (crap) aan het vogelen. En heb zo langzamerhand er wat mee geoefend en nu kan ik het voor c.a. 95%

  Waarmee je hacker kan worden? C# // C++

  Wordt trouwens liever een cracker.. Dan kan ik het nog met je eens zijn.[/quote:bbcb702dff]

  Jaa laten we dat maar niet hier bespreken…
 • Nog een paar handige sites:

  http://www.mijnhomepage.nl/htmlcursus
  http://home.concepts-ict.nl/~michael1

  Voor de rest:
  Zoek bij zoekmachines en duik de bieb in op zoek naar Websitebouwen-boeken!
 • HTML4 . dit boek gebruik ik als naslagwerk op de sites die ik maak.
  Dit boek heb ik, toen ik met webdesign begon, in 1999 of 2000 gekocht.

  Toen ik ermee begon, heb ik dit hele boek doorgewerkt, en kan op dit moment niets anders zeggen dan, bén IK blij dat ik dit boek gekocht heb. Volgens mij is er nu ook het recentere HTLM6, maar niet zeker.

  Het is in ieder geval te koop bij de betere boekhandelaren (zie ook www.bol.com).


  [edit]

  Deze 2 boeken heb ik dus:

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=666766182&Section=BOOK

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004002524799&Section=BOOK (nieuwere versie, ikzelf heb druk 1, dit is druk 3)
 • [quote:103a7abd9d="MReLecTro"] Volgens mij is er nu ook het recentere HTLM6, maar niet zeker.
  [/quote:103a7abd9d]

  WOW :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.