Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Webdesign bedrijf

Anoniem
jellybellie
26 antwoorden
 • Hallo,

  Om mezelf even voor te stellen: ik ben Jelle 14 jaar oud.
  Ik zit al sinds mijn 8ste met html te klooien. Later met css en php.
  Aangezien ik genoeg mensen ken die nog niet online zijn (zoals mijn vader), wil ik graag voor hun een website maken tegen een laag tarief. Alleen ik wil het wel meteen professioneel aanpakken. En dus niet zwart werken. Maar mijn vraag is dus, hoe zit het met de KvK en de Belastingdienst op mijn leeftijd? Wat betreft de belastingdienst, kun je volgens mij wel je inkomen doorgeven wanneer je jonger bent dan 18.
  Maar wat betreft Kvk zou ik volgens mij kunnen beginnen met een bedrijfje van het goedkoopste niveau, maar als het goed is moet je 18 zijn om je in te kunnen schrijven (of is dit niet zo?). Wat zal ik dus doen? Proberen in te schrijven bij de kvk en belastingdienst, alleen inschrijven bij de belastingdienst of gewoon zwart werken?

  Alvast bedankt

  PS. Als u het niet helemaal snapt, vraag dan verheldering, want zo na te lezen is het een aardig moeilijk verthaal
 • Waarom stel je deze vraag hier? Ga naar de KvK en de belastingdienst die weten er alles van.
  Succes
 • [quote:d2517b0747="Moos"]Waarom stel je deze vraag hier? Ga naar de KvK en de belastingdienst die weten er alles van.
  Succes[/quote:d2517b0747]

  Okay, probeer ik dat.
 • [quote:7acad2e875="jellybellie"][quote:7acad2e875="Moos"]Waarom stel je deze vraag hier? Ga naar de KvK en de belastingdienst die weten er alles van.
  Succes[/quote:7acad2e875]

  Okay, probeer ik dat.[/quote:7acad2e875]
  Wanneer bent u ondernemer voor de BTW?

  Succes!
 • Eenmanszaak is het goedkoopste en makkelijkste, maar ook het gevaarlijkste ivm. aansprakelijkheid. Een BV is een stuk beter, maar kost ook meer geld. Verder ben je minderjarig, je vader/moeder/voogd is dus aansprakelijk en zal denk ik ook het een en ander moeten ondertekenen.

  Ik zou het zelf eerst maar een paar keer onderhands proberen. Kijken of je het wel leuk vindt. Het is nu nog nieuw en leuk, maar als je 100 sites hebt gebakken, is de kans best groot, dat de lol er goed af is. Je bent nog maar 14, en geloof me, dan heb je echt nog geen idee wat je later wilt.
 • Is het niet gemakkelijker om bij iemand te gaan werken? dan heb jij geen gezeur over belasting etc, en heb je een veel kleinere kans op problemen met geld enzo.

  Succes

  Peter
 • [quote:36f59e678f="petervk"]Is het niet gemakkelijker om bij iemand te gaan werken? dan heb jij geen gezeur over belasting etc, en heb je een veel kleinere kans op problemen met geld enzo.

  Succes

  Peter[/quote:36f59e678f]

  Vind dit wel een vage reactie. Wat heb je hier nou aan? Natuurlijk is het altijd makkelijker om bij iemand anders te werken, maar voor jezelf beginnen heeft ook zo zijn voordelen.

  In dit geval denk ik dat Jelle eerst maar eens zijn eerste website moet gaan maken. Er komt veel bij kijken en het heeft echt geen zin om meteen een eigen bedrijf te beginnen. Kun je al wat laten zien van je werk? Kun je zowel vormgeven als programeren? Misschien kunnen we dan ook een betere inschatting geven betreft het succes van je ideeen.
 • Ik zou het gewoon zwart doen, beetje bijklussen. Levert voor jou het meeste op en kost de opdrachtgever het minste.
 • en, je mag tot een bepaald bedrag "bijverdienen" voordat je het op moet geven aan de belasting. Daar zal je een heel eind mee komen.

  t.
 • Bedankt voor alle reacties!

  [quote:403155cdaf="teacher"]en, je mag tot een bepaald bedrag "bijverdienen" voordat je het op moet geven aan de belasting. Daar zal je een heel eind mee komen.

  t.[/quote:403155cdaf]

  Ja, dat hoorde ik van mijn pa. Ik denk dus dat ik dat KvK gedoe laat zitten en dat ik gewoon tot dat bepaalde bedrag ga bijverdienen. Deze bedragen zijn volgens mijn pa ook te vinden op de site van de belastingdienst. Dus dan zoek ik dat op. Verder hoef ik dan niet meer contact op te nemen met de belastingdienst volgens mij.

  [quote:403155cdaf="Obitorium"] Kun je al wat laten zien van je werk? Kun je zowel vormgeven als programeren? Misschien kunnen we dan ook een betere inschatting geven betreft het succes van je ideeen.[/quote:403155cdaf]

  De laatste tijd heb ik niet meer gedesigned. Nog wat oud werk is www.ekvoetbal2008.net . Deze vind ik persoonlijk niet zo geweldig, aangezien ik deze ook niet zelf gescripted heb. Dit is met Joomla! gedaan. Het was ook meer om te oefenen om een template voor een CMS te maken als Joomla!.

  Verder heb ik ook nog www.merkvlerk.nl gemaakt. Deze is eigenlijk nog niet eens helemaal af, omdat ik dit design voor vrienden maakte waar ik inmiddels wat onenigheid mee heb.
 • Ben er volgens mij uit (toch?):

  http://www.nibudjong.nl/LAS/APP=SEMLITE/_run/01,0500,000,00/

  "Ben je jonger dan 16 en je woont thuis, dan mag je onbeperkt bijverdienen."

  Alleen dit: "Tot en met je 14de mag je alleen lichte werkzaamheden doen. Dus bijvoorbeeld folders rondbrengen, oppassen, helpen in een winkel, fruit plukken en auto’s wassen. Je mag geen zelfstandige werkzaamheden doen, alleen helpen."

  Dus als ik het goed opvat moet ik wachten tot mijn 15e: "Vanaf je 15de mag je wel zelfstandig werk doen en mag je ook de ochtendkrant rondbrengen. Je mag nog steeds alleen maar licht werk doen, zoals vakkenvullen, helpen op een manage of oppassen."
 • achter de pc werken is "licht" werk.
  Zelfstandig valt ook wel een draai aan te geven.

  wel zou ik goede contracten sluiten.

  t.
 • [quote:aa6fbf987f="teacher"]

  wel zou ik goede contracten sluiten.

  t.[/quote:aa6fbf987f]

  Hoe bedoelt je dit dan?
 • precies zoals het er staat.

  zodra je werk doet voor een ander sluit je een conract af waarin precies staat wie/wat/hoe/hoelang/voor hoeveel doet. En vooral ook wat er niet gebeurd.

  Aansprakelijkheid enzo…


  t.
 • Alles op zwart en wit krijgen.

  Geloof me het scheelt je een hoop ellende als de klant er dan tussenuit probeert te knijpen.

  Ik kan het weten…
 • En vooral ook nergens in goed vertrouwen aan beginnen, voordat er een contract getekend is. Je wilt niet weten hoe vaak daar misbruik van gemaakt wordt.
 • Okay, nou nogmaals hartstikke bedankt voor alle reacties! Hier kan ik zeker wat mee doen!
 • Naar aanleiding van de vraag "laat eens wat zien van je werk". Mijn complimenten, ziet er aardig uit, gewoon zo doorgaan!

  Alleen één goede raad:
  Begrijp me niet verkeerd, want ik ben heel voorzichtig met zoiets. Er zitten zo hier en daar wat taalfoutjes in. De bekende d'tjes en t'jes en af en toe een verkeerd gebruik van lidwoorden. Beschouw dit absoluut niet als negatieve kritiek, en als dit alleen maar wat hobbymatige acties zouden zijn, of alleen maar een speeltje, was het lang zo'n probleem niet.
  Maar als je zoiets beroepsmatig wil doen, dan hoort het taalkundig honderd procent foutloos te zijn. Dat mag een opdrachtgever tenminste als voorwaarde stellen, want potentiële klanten die zo'n site bezoeken vallen over die fouten. Een site met taalfouten valt onmiddellijk door de mand als amateuristisch, hoe goed hij verder ook is. Weet dus goed waar je aan begint, want het gaat niet meer om een speeltje!
  Mocht je zelf niet sterk genoeg in taal zijn, laat dan je ontwerp even beoordelen door iemand die daar wel goed in is.
 • Wellicht kun je ook kennis opdoen over hedendaagse technieken en inzichten op het gebied van webdesign (werken volgens webstandaarden). Zie ook een ouder topic voor meer info.

  Voor een meer professionele aanpak zijn diverse artikelen op Naar Voren ook erg leerzaam, zoals bijv. 'De lastige klant'. (Overigens hebben zij ook veel informatie op het gebied van webstandaarden.)
 • Ik vind het sws een beetje "raar" dat iemand die een website maakt ook nog eens de teksten zou moeten schrijven op die website. Dat is nl ook een apart "ambacht".

  Ik ben zelf altijd meer iemand van de achterkant geweest, meer een developer dan een designer. Dat laatste waag ik mij wel eens aan, ik kijk er naar en weet dat het niet mijn ding is.

  De tip is dus: ken je beperkingen.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.