Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Css] padding verschil tussen IE en Firefox

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi,
  Ik ben bezig met een site voor de commissie van mijn studentenvereniging en nu stuit ik op een probleem met padding. In IE veranderd de breedte van een div NIET als je een padding-left van bijvoorbeeld 10 px neemt en in Firefox veranderd de breedte wel (met 10 px).
  Weet iemand hoe dit komt en, belangrijk, hoe ik dit kan voorkomen (of een alternatieve methode om te padden die in beide hetzelfde resultaat geeft)?
 • sorry, iets te snel met vragen. Ik heb al een methode gevonden (misschien niet zo netjes, maar het werkt) via * html waarbij alleen IE die gegevens meeneemt dus ik gebruik gewoon andere width en height in IE
 • Je kan ook een goede DOCTYPE aan je pagina's toevoegen. Als het goed is komt IE dan in Standards Compliance Mode waardoor het CSS "beter" interpreteert, hierdoor kan je bijvoorbeeld [i:5350d643d1]margin:auto 0;[/i:5350d643d1] gebruiken en gebruikt IE hetzelfde Box Model als Firefox en andere browsers. Daarnaast is het een veiligere keuze met betrekking tot de nieuwe release van IE die op stapel staat, de kans is namelijk groot dat hacks die in IE5 en IE6 goed werkten in IE7 niet meer functioneren.

  Succes!

  - Bas
 • ik heb net IE7 rc1 gedownload en daarin werken de hacks nog, dus voor nu doe ik het ermee. Ik zal zodra ik klaar ben met de rest van de site gaan kijken naar het gebruik van doctype dus bedankt daarvoor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.