Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Fouten in HTML??

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste lezers,

  Ik heb met GoLove CS2 een website gemaakt, maar als ik in de code kijk, en daar een foutopsporingsonderdeel van GoLive naar laat kijken, barst het van de fouten.
  Hieronder een voorbeeld van een van de fouten.
  html, het element frameset ontbreekt aan het eind van de lagere elementen, XHTML 1.0 frameset. (De komma's zijn van mij) Daar staat dan bij dat deze fout zich voordoet in de volgende regel:
  <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  Tja, en daar haak ik af. Ik heb mij GoLive nog niet zo lang geleden eigen gemaakt, html staat op de lijst van volgende onderwerpen.
  Wie kan mij helpen hiermee, of in ieder geval een hint geven waar ik moet gaan zoeken naar een oplossing.
  Nog een vraagje, op de pagina komt ook het volgende voor:/*URL*/ en dat in het rood. Is dat ook een fout? (Het staat in de volgende regel:var mmfolder=/*URL*/"../menumachine/",zidx=1000;

  Bij voorbaat dank voor de moeite.
 • De eerste foutmelding weet ik niet zeker, maar als ik een gok mag wagen dan denk ik dat het te maken heeft met je doctype. Kan het zijn dat je een frameset doctype gebruikt voor een 'normale' pagina?

  De /*URL*/ is geen foutmelding. Deze notatie is een manier om in javascriptcode commentaar op te nemen. Blijkbaar geeft de code-highlighter van GoLive de comments in javascript een rood kleurtje.
  Als je het mij vraagt een slechte keuze overigens. Als de comments er zo uitspringen dan lijkt me dat niet echt prettig lezen.
 • Ik weet niet wat voor foutopsporing erin zit, maar je kunt ook de W3-validator gebruiken, misschien dat dat wat uitmaakt?
 • Ik heb de foutopsporing van GoLIve gebruikt, die kun je loslaten op de code. Je kunt tevens aangeven waar op gelet moet worden, welke browsers, welke standaarden. Het gekke is dat op het overzicht van wat ik allemaal heb gedaan, geen enkele fout wordt aangegeven, dus ik dacht mijn werk goed te hebben gedaan. De site werkt verder ook wel goed, het enige dat ik merkte is dat bij het uploaden GoLive telkens voordat de overdracht helemaal klaar is crasht. Is GoLive CS2 nou zo'n beroerd programma, of blijven er altijd fouten zitten in de code. Ik schrok wel van de fouten, maar weet nog niet genoeg van html om daar echt veel van te begrijpen; ik moet het mijzelf nog leren.
  Bij de W3 validatie komen er ook fouten tevoorschijn, iets over strict.
  <csobj t="Component" csref="menumachine/index_dvs/menuspecs.menudata"><nos
  Bovenstaande regel is de code, en dit is wat er wordt verteld: You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).

  This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information.

  How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute.
  Kun je dit soort fouten nu laten zitten (niet mijn stijl eigenlijk) of moet je ze er zo snel mogelijk uithalen?

  Vriendelijke groet, Jelle
 • De vraag lijkt mij dus ook, zoals Annie al zei, of je het juiste doctype hebt gebruikt… Maar daar kunnen we nix over zeggen, omdat het zonder code nogal gokken is, zoals Annie ook al zei. Een foutmelding op zichzelf zegt weinig; het gaat in veel gevallen ook om de context. Kun je een voorbeeld online zetten, of de code plaatsen?

  Overigens, het crashen van GoLive bij het uploaden heeft denk ik weinig met fouten in de HTML te maken. (Zou wel een interessante feature zijn, programma's die crashen wanneer je incorrecte HTML produceert :D )
 • [quote:ca3496917b]<csobj t="Component" csref="menumachine/index_dvs/menuspecs.menudata"><nos[/quote:ca3496917b]
  Dit stukje veroorzaakt een melding van de validator omdat het geen html is. Dit is code die door GoLive wordt gebruikt om bepaalde componenten (in dit geval zal het wel een menu zijn) in te voegen. Als je deze meldingen niet wil krijgen, dan zal je deze GoLive-tags zelf moeten verwijderen (weet niet of het programma hier zelf een optie voor heeft), of je zal geen gebruik meer moeten maken van de componenten van het pakket.
 • Notepad++ (link of link) gebruiken, dan leer je het heel snel, je zal dan wel moeten.

  Ik zou niet uitstellen om met de code aan de slag te gaan. Als je site eenmaal online staat heb je maar weinig motivatie om er nog wat van op te steken. Als je net begint lijkt het een bijna onoverwinbare kloof, maar dat wordt al snel weer beter. Ik ben ook net een beetje met HTML en CSS begonnen en het is eigenlijk best heel leuk, en je kan zelf beslissen hoe je alles bouwd en blijf je niet zitten met de rommelige code die WYSIWYG programma's over het algemeen brouwen.

  Je kan ook een FTP client programma gebruiken om je site online te zetten trouwens, zoals Core FTP of FileZilla.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.