Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vraagje over zoekmaschines

Anoniem
None
17 antwoorden
 • hallo, ik weet niet of dit de goeie rubriek is.. ?

  Ik heb een site van een restaurant in zwolle "eetcafeaangenaam"de naam er van word gelijk gevonden in google, yahoo… Maar is het ook mogelijk gevonden te worden als je zoek op b.v. "eten in zwolle"? zijn daar trucjes voor of maak ik het weer te spannend :wink: als ik op google na een restaurant in zwolle zoek dan zoek je niet op eetcafeaangenaam :-?
 • Zoekmachines zoeken naar tekst en niet naar plaatjes. In de hele site komt het woord "zwolle" niet voor, alles is met plaatjes gemaakt.
  Lees maar eens de google richtlijnen
  wimb
 • Een beetje geduld wil ook nog weleens helpen.
  Hoelang staat de site online?
 • thnx zal het eens door lezen.. ergens staat wel Zwolle .. als ik zoek bij google op "eetcafe" vind ie de site niet. zoek ik op "eetcafe zwolle". dan vind ie de site weer wel? En met alleen "aangenaam" vind ie hem ook. Maar bedoelde meer of er andere manieren zijn van zoeken op gerechten of restaurant of studenten.. andere woorden dan alleen de titel of de inhoud van de site.


  Het adres eetcafeaangenaam.nl bestaat al paar jaar maar deze site die er nu opstaat draaid pas maand of 2
 • [quote:b8f0c3d5c4="_Erwin_"]ergens staat wel Zwolle .. als ik zoek bij google op "eetcafe" vind ie de site niet. zoek ik op "eetcafe zwolle". dan vind ie de site weer wel? En met alleen "aangenaam" vind ie hem ook. Maar bedoelde meer of er andere manieren zijn van zoeken op gerechten of restaurant of studenten.. andere woorden dan alleen de titel of de inhoud van de site.[/quote:b8f0c3d5c4]
  Tot een paar jaar geleden bestond zoekmachine-optimalisatie vaak uit 'trucjes'. Tegenwoordig bestaan die trucs nog steeds, maar zijn er duidelijke richtlijnen gesteld waardoor mensen die bepaalde trucs gebruiken, uit de index gehaald kunnen worden (zoals verborgen trefwoorden plaatsen).

  Daarnaast scannen zoekmachines tekst ook op waarde en aan sommige pagina-elementen die vaak in trucs worden toegepast, wordt inmiddels geen tot weinig waarde gehecht (voorbeeld: met de metatag 'keywords' wordt tegenwoordig niet of nauwelijks wat gedaan doordat men het jarenlang als truc heeft misbruikt).

  De richtlijnen en daarmee ook de betere zoekmachine-optimalisatie komt erop neer, dat een goed gelinkte pagina met zeer goede content ook goed zal scoren.
  - Goed gelinkt betekent veel er naartoe gelinkt van zowel buiten de site als binnen de site, maar ook links naar andere pagina's op die pagina zelf (dat het geen doodlopende weg is).
  - Goede content betekent dat de zoekmachine de tekst kan indexeren (zoals WimB aangaf, zonder tekst in de HTML-code valt er nix te indexeren), dat de tekst belangrijke woorden bevat waar je je op richt (zoals 'Zwolle', 'restaurant' of 'studenten') en dat er ook enig (zinnige!) structuur is aangegeven (zoekmachines zoeken trefwoorden bijv. in kopjes (<h1>, <h2> etc.) en titles <title>;).

  Voor iets meer uitleg: 456 Berea Street: basics of search engine optimization

  Voor een zeer uitgebreide uitleg: SEOmoz: beginners guide to SEO
 • Bedankt voor de uitleg allemaal zal kijken of ik me site nog iets aan kan passen :) thnx
 • Je maakt gebruik van een iframe, tussen de iframe tags heb je plek genoeg om wat tekstuele informatie te plaatsen voor browsers die geen frames ondersteunen (lees: zoekrobots). Bijvoorbeeld:

  [code:1:6d5336efc9]<iframe id="frame" name="frame" src="frame/Welkom.html" frameborder="0" height="445" width="784">
  <h1>Eetcafe Aangenaam Zwolle</h1>
  <p>Eetcafe Aangenaam is gevestigd aan het gezelligste plein van Zwolle.
  Het Bethlehemkerkplein ligt in hartje Zwolle. Bij Eetcafe Aangenaam kunt u lekker een borrel drinken en
  genieten van een heerlijke maaltijd.
  </p><p>
  Goede herkenbare gerechten voor een aantrekkelijke prijs, geserveerd door een jong en enthousiast
  team die u het gevoel geeft alsof u al jaren vaste gast bent.
  </p><p>
  Binnen kunnen er maximaal 50 personen aan tafel dineren en lunchen. En aan de bar borrelen met eventueel een hapje .
  Op het terras kunnen er nog eens 40 personen lunchen, dineren en borrelen.</p>
  <p>
  Nieuwsgierig, maak kennis met Eetcafe Aangenaam en laat u aangenaam verrassen.</p>
  </iframe>
  [/code:1:6d5336efc9]
 • Ik kon dit eigenlijk nergens vinden.. Er is een optie bij google om met link:……… te zoeken op links van site's na je website.
  Is de zoek opdracht link:www.eetcafeaangenaam.nl eigenlijk niet het zelfde als zoeken op www.eetcafeaangenaam.nl ? de zoek resultaten zijn wel heel anders :s
 • de zoekopdracht "link:" laat zien wie er naar jou linkt.

  leesvoer
  http://www.google.nl/intl/nl/features.html

  En deze ken je hopelijk ook?
  http://www.google.nl/webmasters/
 • [quote:15fd4149d7="teacher"]de zoekopdracht "link:" laat zien wie er naar jou linkt.

  leesvoer
  http://www.google.nl/intl/nl/features.html

  En deze ken je hopelijk ook?
  http://www.google.nl/webmasters/[/quote:15fd4149d7]

  Ja die ken ik allebei vandaar dat ik op deze vraag kwam. Dat bedoelde ik met "zoeken op links van site's na je website."

  Maar waarom vind google met de optie. link:www.eetcafeaangenaam.nl niks. En als je zoek op www.eetcafeaangenaam.nl wel verschillende site's waar de link opstaat?[quote:15fd4149d7]Ik kon dit eigenlijk nergens vinden.. Er is een optie bij google om met link:……… te zoeken op links van site's na je website.
  Is de zoek opdracht link:www.eetcafeaangenaam.nl eigenlijk niet het zelfde als zoeken op www.eetcafeaangenaam.nl ? de zoek resultaten zijn wel heel anders :s[/quote:15fd4149d7]
 • Misschien omdat er niks naar je site linkt 8)
 • zijn er genoeg zoek maar eens op het adres
 • zijn er genoeg zoek maar eens op het adres
 • Google geeft met link: simpelweg niet alle verwijzingen.. Het zegt weinig. Je hebt meer aan een tools als bijv. SEOmoz's Page Strength of Linkvendor's Domain Popularity Check, maar ook die geven slechts een indicatie (maar wel een betere).
 • Bedankt voor de reacties van allemaal :) nog een laatste vraagje wat betreft google.. bij sommige gevonden resultaten staat een stukje tekst onder de link. Hoe moet je dat doen?
 • [quote:4481229507="_Erwin_"]Hoe moet je dat doen?[/quote:4481229507]
  Dat haalt google uit de tekst van de website.
  wimb
 • .. óf uit de description-metatag, óf uit je vermelding in DMOZ. Belangrijk is dus dat je op elke pagina in je description kort en bondig aangeeft waar de betreffende pagina over gaat, anders pakt Google zelf wat tekst.

  Aangezien je in Google slechts twee regeltjes van de omschrijving ziet, heeft het weinig zin om een omschrijving van meer dan ca. 20 woorden te maken. Ook een omschrijving die op elke pagina hetzelfde is, zegt de bezoeker (en zoekmachines) weinig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.