Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

verborgen tekst

Anoniem
Moos
4 antwoorden
 • Hallo allemaal, Zoekmachines houden niet van verborgen tekst je zou zelfs uit de indexering gegooit kunnen worden. Maar wat valt er nou allemaal onder verborgen tekst?
  In ieder geval tekst in dezelfde kleur als de achtergrond, en wat nog meer? Tekst tussen <!–<h1>tekst<h1>–> ben ik ook wel eens tegen gekomen, valt dat ook onder verborgen tekst? lijkt mij wel.
  En wat dan nog meer?
 • Ik ken er wel meer, maar ik wil eigenlijk niet mensen op ideeën brengen :D Eigenlijk zou je niet moeten nadenken over wat allemaal niet mag, maar juist over hoe nuttig je tekst voor bezoekers zou moeten zijn. Wanneer je ergens verborgen tekst hebt, kun je jezelf de vraag stellen of dat wel zo nuttig is voor een bezoeker. Zie ook de guidelines van Google. Het komt erop neer, cheaten is not done. Als je over een techniek twijfelt: niet doen. En als je iemand ziet die wel verkeerd handelt: vul een spamreport in :D
 • Hee boelieboelie, Voor mij is het juist niet om het toe te passen maar mensen er op te wijzen dat het verkeerd is dit toe te passen.
  Laatst vroeg iemand mij zijn site te bekijken. Daar staat dus een hele lange zin in tussen <!–<h1>tekst</h1>–> met de inhoud van de zoekzin plus alle zoekwoorden, bij elkaar ongeveer 11 regels A4 formaat.
  Ik wil dus eigenlijk weten of dit als verborgen tekst gezien wordt of dat dit gewoon als commentaar gezien wordt en een zoekmachine er niets mee doet. Als ik een spam report hierover zou invullen is dit dan wel terecht?Verder kan ik me voorstellen dat je er meer kent maar niet zomaar hier wilt neerzetten. Alvast bedankt in ieder geval.
 • Over html-comments:
  www.seobook.com/glossary/#comments-tag

  Zoals je al aanvoelt, een bezoeker heeft nix aan zulke verborgen tekst en is daarom niet toegestaan. En het levert blijkbaar ook nog eens nix op, want er wordt nix mee gedaan. Het zijn vaak zulke doorzichtige trucs dat zoekmachines in al die jaren daar allang doorheen zien (net als tientallen keywords plaatsen etc.).

  Het enige dat helpt is om je pagina juist zo goed mogelijk in te richten, dus structurele HTML gebruiken (bijv. dus heading-elementen voor kopjes gebruiken), veel links binnen je site en links met een hoge pagerank naar je site (veel links an sich doet niet heel veel), goede titels, eigenlijk gewoon alles wat in SEO for beginners staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.