Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Dreamweaver diashow embedden

Anoniem
None
1 antwoord
 • Als non-expert in HTML codes etc. de volgende vraag:

  Ik heb een ontwerp voor een stijlvolle :D , maar relatief simpele, themasite waar een 60-70 tal korte diashowtjes (4,5 fotos per stuk) op moeten. Na een introduktiepagina komt er een overzichtpagina met de plaatsnamen die per plaatsnaam verwijzen naar een pagina met zo'n diaserietje.

  Ik werk met Dreamweaver 8 en Fireworks en kan zo IN Dreamweaver de showtjes maken. Echter, de showtjes hebben -uiteraard- allemaal hun eigen indexpagina als start. Deze diashowpagina is behalve de thumbs voor de grotere fotos kaal en kan -per stuk- voorzien worden van achtergrond en extra navigatiemenutjes etc. voor verwijzingen naar andere delen van de site. Om al deze indexpaginas, het worden er straks nog meer, handmatig te gaan 'opleuken' is nogal een klus.

  Is er een, voor de niet enorm in codes ingevoerde (en ik hoef behalve deze truc gewoon niet meer van codes te leren omdat de rest van de site klaar is) leek een begrijpelijke methode om een template toe te passen zodat al die Dreamweavershowtjes-indexpaginas terechtkomen op een kant-en-klare pagina die verder nauwelijks aanpassingen behoeft?
  Of is er een manier om deze indexpaginas achteraf te voorzien van een template MET uiteraard behoud van de thumbnaillinks naar de grotere fotos?
  OF is er een andere dia/fotoshowgenerator die gemakkelijk IN een bestaand paginastramien te plakken is?

  Ik heb diverse generators geprobeerd, maar krijg ze niet zonder me tot in den treure te gaan verdiepen in alle codes en tags in bestaande paginas. Tevens heb ik me een uitgebreid boek aangeschaft waar ik met deze vraag ook niet verder kom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.