Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

window maximaliseren bij openen

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Ik wil graag dat als een bepaalde pagina wordt geopend, dat deze of gemaximaliseerd wordt of een bepaalde grootte krijgt, bv. 600x400. Ook wil ik dat er geen toolbar, menubar, ed aanwezig zijn.

  Wel weet ik hoe je een venster maximaliseert of een bepaald formaat geeft d.m.v. een link op een andere pagina. Maar aansturing vanuit de pagina zelf lukt me niet(en is misschien niet mogelijk).
  Een voorbeeld waarbij dit nodig is, is de index.htm pagina van een website. Deze wordt rechtstreeks door een bezoeker aangesproken,

  mvg

  Fabien
 • het is, getuige voorbeelden te over, best mogelijk, zo´n pagina te creëren full screen.
  maar ik heb er zo het land aan, dat ik je niet verder op weg wil helpen.
  je moet je ernstig afvragen of je bezoekers het op prijs stellen als ze niet voor of achteruit kunnen, of andere acties ondernemen, omdat jij het leuk(?) vindt om hen hun menu´s te ontnemen.
 • Baas in eigen browser! :P

  - Bas
 • Waarom is het zo'n probleem? Als mijn bezoekers het niet op prijs stellen, dan komen ze toch gewoon niet…

  Ik heb gewoon een pagina met foto's in een redelijk groot formaat(in een flash-slideshow). Het zou lekker zijn als je die foto in 1x kunt zien, zonder dat je alle kanten op moet scrollen, omdat er bovenaan allemaal knoppen zitten, die je op die pagina toch niet nodig hebt.
 • je moet natuurlijk bedenken dat niet iedereen dezelfde schermresolutie als jij hanteert, en daarbinnen heeft niet iedereen dezelfde tekengrootte aanstaan.
  wat bij jou er fraai uitziet (en soms is een gevuld scherm inderdaad inderdaad fraai) kan dus bij anderen een wanhoop zijn en dan helpt alleen nog het kruisje rechtsboven, en heb je weer een ontevreden bezoeker.
  ik neem tenminste aan dat je de website maakt voor bezoekers….!
 • Het probleem van verschillende tekengrootte en schermresolutie geldt altijd. Of je nu mijn werkwijze toepast of gewoon een website op jouw manier maakt.

  Ik vind het overigens raar als iemand een vraag stelt op een forum, dat je die beantwoord met "ik weet het wel, maar ik help je lekker niet". Antwoord dan gewoon niks. Als ik mijn eigen website wil "verknallen" dan is dat mijn zaak.

  Maar, ik zoek ondertussen verder naar een antwoord.
 • [code:1:d4a9ac8645]
  <script type="text/JavaScript">
  <!–
  function open_win()
  {
  window.open("help.htm","_blank","toolbar=no, location=no, directories=no, status=no, menubar=no, scrollbars=no, resizable=no, copyhistory=yes, width=390, height=395");
  }
  [/script]


  …………

  <a onClick="open_win()" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swa……………………..
  [/code:1:d4a9ac8645]

  Functie definieren als javascript en waar nodig aanroepen in je html code.
  De rest spreekt voor zich, toch?

  Een voorbeeld kan je vinden op www.frisonweb.nl en dan de help finktie "?"
 • Dank je wel voor het antwoord. Dit is al meer bedoeling.

  Alleen in jouw geval wijs je open_win toe aan een link, die vervolgens met de genoemde eigenschappen in een nieuw venster wordt geopend.
  Mijn bedoeling was om de pagina zelf waarin het script staat op grootte aan te passen en de genoemde balken weg te laten.

  Wat wel lukt is:

  function grootte()
  {
  top.window.resizeTo(500, 400);
  }

  Vervolgens zet ik in de <body> van HTML-code:
  onload="grootte()"

  Dit werkt in elk geval. Nu die balken nog…
 • Je kan de functie ook gewoon bij het openen laten uitvoeren ;-)


  gebruik dezelfde opdracht: onload="open_win()"
 • Ja dat kan inderdaad, maar dan opent hij help.htm in een ander venster zonder toolbars enzo. De bedoeling is dat hij zichzelf aanpast naar de goede grootte en dat hij de toolbars weg doet.

  Dus stel: iemand typt in zijn adresbalk het adres van pagina test.htm in. Dan moet hij niet een help.htm openen, maar dan moet het venster waarin test.htm draait aangepast worden qua grootte en werkbalken.
 • Ik denk, dat je vanuit je basispagina, de functie "Window_open" moet gebruiken, met natuurlijk de door jou gewenste parameters. Je laat dan "width" en "height" weg. Je krijgt dan een normaal window, echter zonder de menubar enz. met jou nieuwe pagina.

  Dan vanuit de nieuw geopende pagina, jou functie resize toepassen.
 • In de forumregels staat dat we hier zijn om van elkaar te leren; derkdejong en BasHamar geven aan dat het geen goed idee is, in de hoop dat je daar wat mee doet.
  Het ziet er echter niet naar uit dat je hier bent om te leren, maar om een scriptrequest, namelijk 'wil iemand mij een script leveren die dit of dat doet'. Dit gaat tegen de forumregels in, want nogmaals, het is de bedoeling dat je iets leert, niet dat je kant-en-klare antwoorden krijgt. Het is dat Frison zo aardig is om alles voor te kauwen, maar zo werkt het hier normaliter niet.

  Wat heb je zelf ondernomen om het probleem op te lossen? En hoe heb je in zoekmachines gezocht? Wat is er mis met de gevonden antwoorden?
 • Ik snap dat in het veel gevallen vervelend is als alle balken verdwijnen. Het is dan ook niet de bedoeling dat mijn hele website zo opgebouwd zal worden. In sommige gevallen is het echter gewoon mooier. Als je nu het voorbeeld van de helpfunctie op de website van Frison bekijkt, dan ziet het er toch 100x mooier uit als de balken weg zijn!? Niemand zit hier op balken te wachten.
  Ik heb me verder suf gezocht om een antwoord op mijn vraag te krijgen, maar telkens kom ik op antwoorden waarbij er een nieuwe venster wordt geopend die aan de gewenste eigenschappen voldoet(zoals ook Frison voorstelt). Ik wil helemaal geen nieuw venster, ik wil dat het hudige venster wordt aangepast.
  Aangezien ik er niks over kan vinden (afgezien van de aanpassing van de grootte van het huidige venster), betwijfel ik of het überhaupt wel mogelijk is…
  En, ik wil graag leren. Ik hoef ook niet per sé een voorgekauwde script. Ik zit graag in de scripts te knoeien om het voor elkaar te krijgen. En wat de ene mooi of handig vindt, vindt de ander niks aan. Meningen zijn gewoon verschillend.
 • Het probleem zit namelijk hier:
  Ik wil vanuit een pagina (ik noem hem even start.htm) via een menustructuur een andere pagina in een nieuw venster openen. Dit venster met dag2.htm moet gemaximaliseerd en zonder balken geopend worden. Hieronder een klein stukje van het gebruikte script, waarbij het om menu1[2] gaat.

  <script type="text/javascript">

  var menu1=new Array()
  menu1[0]='<a href="dag4.htm">Dag 4</a>'
  menu1[1]='<a href="dag5.htm">Dag 5</a2>'
  menu1[2]='<a href="dag2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;">Dag 2</a>'
  …enz

  Zoals het hierboven staat werkt het, maar ik kan niet aan window.open(this.href) andere eigenschappen als toolbar=no of heigth=400 toekennen, dan werkt het gewoon niet: dan wordt dag2.htm in het venster van start.htm geopend ipv in een nieuw venster(en niet met toolbar=no en heigth=400). Misschien kan het niet, misschien doe ik het verkeerd.

  Ik heb het ook geprobeerd met bv.
  menu1[2]='<a href="#" onclick="window.open('dag2.htm', 'toolbar=no', 'height=400');>

  maar in dit geval werkt het hele menu-script niet meer.

  De gedachte was dan, aangezien me dit niet lukte, dat ik op dag2.htm een scriptje neer zou zetten die het dag2-venster groot maakt en waarbij de balken verdwenen, aangezien het mij niet lukt om dit vanuit start.htm te regelen. Hiervoor heb ik tot nu toe nog niks kunnen verzinnen of vinden. Vandaar dat ik het aan jullie vraag…

  Misschien is het probleem nu beter duidelijk en kan iemand me hier wel mee helpen.
 • [code:1:c25ccb5790]onclick="window.open(this.href, 'poepup', 'width=400, height=400, scrollbars, resizable');return false;"[/code:1:c25ccb5790]

  Volgens mij moet het hiermee wel kunnen. Het weghalen van de werkbalken en dergelijke van een geopend venster kan je verder vergeten.
 • Het ligt aan het menu-script dat ik gebruik.

  Ik heb ze even online gezet:

  www.dierenkliniekwaterland.nl/test/start2.htm : deze laat het menu zien, zoals hij moet werken. Alleen werkt de dag2-link niet zoals ik wil (hier draait het alemaal om)

  www.dierenkliniekwaterland.nl/test/start.htm : hierin heb ik het menu aangepast met de door berkery voorgestelde code. Het menu werkt dan niet meer. De directe link werkt wel precies zoals ik het wil.

  Dus nu moet ik kiezen: geen menuutje gebruiken of met alle toolbars werken.

  Of heeft iemand de oplossing?
 • Volgens mij begrijp, of ik jou niet, of jij mij niet ;-)

  [img:cfb89553ac]http://img370.imageshack.us/img370/2964/image1qs8.jpg[/img:cfb89553ac]

  Werken doet het nog steeds niet denk ik.
 • [quote:b9a4cf39b2="boelieboelie"]In de forumregels staat dat we hier zijn om van elkaar te leren; derkdejong en BasHamar geven aan dat het geen goed idee is, in de hoop dat je daar wat mee doet.
  Het ziet er echter niet naar uit dat je hier bent om te leren, maar om een scriptrequest, namelijk 'wil iemand mij een script leveren die dit of dat doet'. Dit gaat tegen de forumregels in, want nogmaals, het is de bedoeling dat je iets leert, niet dat je kant-en-klare antwoorden krijgt. Het is dat Frison zo aardig is om alles voor te kauwen, maar zo werkt het hier normaliter niet.

  Wat heb je zelf ondernomen om het probleem op te lossen? En hoe heb je in zoekmachines gezocht? Wat is er mis met de gevonden antwoorden?[/quote:b9a4cf39b2]

  ?????????????????

  Volgens mij probeert hier iemand juist iets te leren en hij probeert dat ook tenminste, dus ………………..

  Trouwens, wat is er tegen het uitwisselen van script, html, excel / word macro's enz.? Sorry, deze reactie, daar begrijp ik dus niets van.
 • Goed,

 • Aanvulling: wat teacher zegt geldt voor Internet Explorer, Firefox heeft opties om deze bewerkingen te blokkeren voor alles wat hierboven staat. Wat de standaardinstellingen van Firefox zijn weet ik echter niet, ik neem de instellingen al mee sinds de 0.x-serie. Hoe het met andere browsers zit kan ik niet zeggen, maar hoogstwaarschijnlijk neigen die meer naar FF dan naar IE.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.