Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Beoordeling website design

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Ik ben momenteel bezig met het bouwen van een site voor een kennis van mij. Dit is wat ik er tot nu toe van heb gemaakt :
  [Klik hier]
  (let op: er mist nog grotendeels aan functionaliteit. Sommige dingen zullen niet werken of zijn niet af).

  Ik vroeg me af wat jullie van het design vinden. Ik het systeem heb ik een klein Ajax scriptje verwerkt dat andere pagina's in de "content div" laad. Ik vraag me af of dat nu echt handiger en beter werkt dan aparte pagina's.
  Daarna zou ik graag willen weten wat jullie van het design zelf vinden.

  Alvast bedankt!
 • Ik vind dat er best leuk uitzien, zo'n loading-icoontje enzo. Maar die site zal dus nooit gevonden worden: zoekmachines kunnen namelijk niet met javascript omgaan en volgen de links naar andere pagina's op de site dus ook niet. En al zouden ze die volgen, de content is niet fysiek in de pagina te vinden, wat betekent dat er ook nix valt te indexeren.
 • Ik kan je geen zinnige dingen vertellen over de techniek, maar wel wat betreft het grafische design. En dat is prima! Ziet er chique en 'sophisticated' uit. Zowel door de rust die het uitstraalt en het kleurgebruik. Als dat aansluit op de groep mensen waarvan je hoopt dat ze op je website komen, zit je absoluut op de goede weg, als je het mij vraagt.

  C.
 • Design is erg overzichtelijk en fijn!
  En dat AJAX vind ik ook best wel goed werken.. Alleen als ik op Zoek klik is hij ineens heel traag.. is dat de bedoeling? Traag als in: het is net alsof die nieuwe layer met zoekding met 0.25 fp/s eroverheen word gelegd.. dus je ziet heel langzaam van bovenaf ineens dat die nieuwe layer word opgebouwd.
  En mijn PC is nou niet zo traag :wink:

  Maar als AJAX het indexeren tegengaat en je toch wel graag gevonden wil worden zal de huidige internetter bij een site als die van jou niet zon prob vinden dat zijn pagina compleet herladen word.. :P
 • Er is nog wel een manier om deze site beter indexeerbaar te maken. Je verandert dan iedere navigatie link van zoiets:
  [code:1:3eb89ec459]<a id="menuitem2" onfocus="resetMenu()" href="javascript:loadPage('personal.php','site_content_loader','Personal')" class="nav_link" onclick="this.className='nav_link_active'">Personal</a>[/code:1:3eb89ec459]
  Naar:
  [code:1:3eb89ec459]<a id="menuitem2" onfocus="resetMenu()" href="personal_compleet.php" class="nav_link" onclick="loadPage('personal.php','site_content_loader','Personal'); return false;'">Personal</a>[/code:1:3eb89ec459]
  Die return false in het onClick event zorgt ervoor dat hij niet de link volgt ("personal_compleet.php";) maar gebruik maakt van AJAX om de pagina te laden. Wanneer je echter een browser hebt die geen JavaScript ondersteunt of als het om een robot gaat (zoals GoogleBot), dan zal hij de link volgen en bij personal_compleet.php uitkomen.

  Deze aanpak houdt wel in dat je iedere pagina in 2 versies moet uitvoeren: een complete, en een minimale versie (voor AJAX).
 • [quote:7e506db8d6="SHARK"]Deze aanpak houdt wel in dat je iedere pagina in 2 versies moet uitvoeren: een complete, en een minimale versie (voor AJAX).[/quote:7e506db8d6]Dat hoeft niet als je er vanuit gaat dat de gebruiker Javascript heeft aanstaan.. Op deze manier 'dwing' je hem wel een beetje javascript weer aan te zetten..
  Tegenwoordig kan je bijna geen site meer bezoeken zonder javascript aan.. Die paar % die het uit heeft staan is vast niet de doelgroep..
 • @Saphire… Hoe zit het dan met zoekmachines? Die begrijpen immers geen javascript. Kunnen ze wel naar de nieuwe pagina, maar dan staat er nog nix.

  Waarom de zaak niet omdraaien? Wat is de meerwaarde dat er javascript wordt gebruikt? Is die meerwaarde het waard om zoekmachines en bepaalde bezoekers buiten te sluiten?

  Of nóg anders gesteld: welk probleem probeer je eigenlijk op te lossen met javascript?
 • het ziet er toch tof uit met die effecten?

  Je maakt gewoon een pagina met de inhoud die moet worden ingeladen. Dan zorg je ervoor dat de link in het menu naar die pagina verwijst. Een klik op die link vang je af en dan laat je via AJAX (of wat dan ook) diezelfde pagina compleet met die hippe "Loading…" tekst inladen.
 • Ajax heeft het voordeel dat het nou eenmaal iets sneller en handiger uitpakt. De oplossing van Shark lijkt mij een goed idee. Ik ga even sleutelen weer :)
 • Kan ik trouwens voor de zoekmachines niet iets gebruiken als <link href="blabla.php" /> in de head van index.php, of volgen ze dat ook niet? want de pagina's zijn wel allemaal gewoon los van elkaar, want ze worden in die hoofddiv geladen.. Alleen zit er dus geen layout aan vast, bij deze losse pagina's.
 • ‘Waar gaat het om in het leven?
  Om communicatie tussen mensen,
  En wat er vervolgens allemaal gebeurt.
  Daarover schrijf ik.’

  Tja, als deze tekst de blikvanger wordt.
  Formuleren hoort ook bij vormgeven.
  Dus waarom zou ik deze site eigenlijk willen vinden? :roll:
 • Design is netjes, simpel en strak. Daar hou ik wel van.

  Die JS links zou ik niet doen, want het gaat echt ten koste van de indexeerbaarheid van je website. Kan ook wel anders opgelost worden.

  Vraag me verder nog af waarom sommige kreten in het Engels zijn, bijvoorbeeld: Download this article.

  Het ontwerp is volledig in table(s). Waarom?
  <body id="body"> lijkt me ook iets overbodig. Je hebt maar 1 body per pagina. Waarom zou je daar een id aan hangen?
  Verwijs dan gewoon naar 'body' ipv body#body in je Stylesheet.
 • [quote:81a44b624a="InZane"]Design is netjes, simpel en strak. Daar hou ik wel van.

  Die JS links zou ik niet doen, want het gaat echt ten koste van de indexeerbaarheid van je website. Kan ook wel anders opgelost worden.

  Vraag me verder nog af waarom sommige kreten in het Engels zijn, bijvoorbeeld: Download this article.

  Het ontwerp is volledig in table(s). Waarom?
  <body id="body"> lijkt me ook iets overbodig. Je hebt maar 1 body per pagina. Waarom zou je daar een id aan hangen?
  Verwijs dan gewoon naar 'body' ipv body#body in je Stylesheet.[/quote:81a44b624a]
  Dat id=body kon ik gebruiken om getElementById te gebruiken, maar bij nader inzien heb ik het toch niet nodig.
  Daarnaast, moet de hele website in principe in het Engels zijn, en dan urls naar eventuele engelse teksten. Maar nogmaals, ik heb nog niet veel aan de content gedaan en dat is nu nog helemaal niet van belang. Eerst moet het systeem goed af zijn.

  Hoe kan ik het dan wel op een mooie manier oplossen met die JS links?
 • [quote:058ca6283a="carlobernardini"]
  Dat id=body kon ik gebruiken om getElementById te gebruiken, maar bij nader inzien heb ik het toch niet nodig.
  [/quote:058ca6283a]

  Wat is er mis met getElementsByTagName? ;)

  [quote:058ca6283a="carlobernardini"]
  Hoe kan ik het dan wel op een mooie manier oplossen met die JS links?[/quote:058ca6283a]

  Je zou mensen/bots zonder JS support een alternatief (non-JS) navigatie kunnen aanbieden.
 • Oke ik mis iets denk ik..

  We zijn het er overeens dat voor de zoekmachines de JS niet goed gaat werken.. maar de oplossing lijkt me toch allang gegeven?[code:1:f5bb392b7d]<a id="menuitem2" onfocus="resetMenu()" href="personal_compleet.php" class="nav_link" onclick="loadPage('personal.php','site_content_loader','Personal'); return false;'">Personal</a>[/code:1:f5bb392b7d]
  In dat geval zal (zoals beschreven bij de post) de browser de AJAX doen en een bot zal de link naar 'personal_compleet.php' volgen. Hij krijgt dan in personal_compleet.php wel alleen plain-text voorgeschoteld, maar dat maakt toch niet uit? Hij indexeert dan toch gewoon goed de inhoud?
  En ik zeg het nogmaals.. in dit Web 2.0 tijdperk (zoals het hip heet), kun je niet meer browsen zonder javascript aan..
 • [quote:af66f5fc89="Safihre"]Oke ik mis iets denk ik..

  We zijn het er overeens dat voor de zoekmachines de JS niet goed gaat werken.. maar de oplossing lijkt me toch allang gegeven?[code:1:af66f5fc89]<a id="menuitem2" onfocus="resetMenu()" href="personal_compleet.php" class="nav_link" onclick="loadPage('personal.php','site_content_loader','Personal'); return false;'">Personal</a>[/code:1:af66f5fc89]
  In dat geval zal (zoals beschreven bij de post) de browser de AJAX doen en een bot zal de link naar 'personal_compleet.php' volgen. Hij krijgt dan in personal_compleet.php wel alleen plain-text voorgeschoteld, maar dat maakt toch niet uit? Hij indexeert dan toch gewoon goed de inhoud?
  En ik zeg het nogmaals.. in dit Web 2.0 tijdperk (zoals het hip heet), kun je niet meer browsen zonder javascript aan..[/quote:af66f5fc89]
  Tis aardig wat extra werk, maar het is opzich het beste idee tot nu toe.
  Ik had dus het idee om in de head <link href="teladenpagina.php" (etc.) /> the plaatsen (daarmee probeer ik eigenlijk hetzelfde te bereiken als jouw idee). Zou dit ook kunnen werken / volgen bots ditsoort links ook?
 • Google kennende zijn hun bots daar niet gevoelig voor.. Die negeren alles in de head, op de 'robots' en 'revisit-after' metadata na.

  Tis natuurlijk niet kwa schoonheid mooi om zo'n lange <a> te hebben… maar het werkt eigenlijk best goed en is gewoon correct.
 • Ik zie nu dat er nog wel een verdwaald apostrophe-je in zit. :oops: De juiste code is:
  [code:1:0c3c7501d0]<a id="menuitem2" onfocus="resetMenu()" href="personal_compleet.php" class="nav_link" onclick="loadPage('personal.php','site_content_loader','Personal'); return false;">Personal</a>[/code:1:0c3c7501d0]
  Zoveel werk zal het trouwens toch niet zijn om die 7 pagina's ook in niet-AJAX uitvoering te maken. Met een beetje prutsen met PHP moet dat toch wel te doen zijn (bijvoorbeeld een simpel template dingetje). Dan heb je én AJAX én gebruikers zonder javascript én zoekmachines.
 • [quote:76f01a558d="carlobernardini"]
  Daarna zou ik graag willen weten wat jullie van het design zelf vinden.
  [/quote:76f01a558d]
  Op zoek naar de nieuwe kleren van de keizer. Ik zie een uitvergrote visitekaart. Meer niet.

  Ben je echt benieuwd naar design? Of wil je alleen kookrecepten weten?
 • [quote:3caef58414="Ali Jas"][quote:3caef58414="carlobernardini"]
  Daarna zou ik graag willen weten wat jullie van het design zelf vinden.
  [/quote:3caef58414]
  Op zoek naar de nieuwe kleren van de keizer. Ik zie een uitvergrote visitekaart. Meer niet.

  Ben je echt benieuwd naar design? Of wil je alleen kookrecepten weten?[/quote:3caef58414]
  Sorry?… :roll:
  Ik snap je punt niet helemaal…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.