Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site check

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Hallo,

  Voor een opdrachtgever ben ik een website aan het maken en de eerste resultaten zijn er nu. Graag leg ik die aan de leden van dit forum voor. De website is te bereiken via www.gerritsgendt.nl/index.php

  Wat is jullie algehele indruk? Wat zou er beter kunnen?

  Kijk niet naar de inhoud, want dat zijn nog standaard teksten. De knoppen op de foto-pagina (waarvan nu alleen de eerste nog actief is), zullen van kleur veranderen zodra je er met de muis overheen gaat. Misschien valt het niet op, dus zeg ik ook meer even dat het logo verandert telkens als je de pagina opnieuw laadt.
 • Heel erg netjes, petje af.
  Enige wat ik zou kunnen bedenken nu (heb nog niet naar de code gekeken) is dat het een tikkeltje wit is…
  Erg mooi!
 • Dat witte ja. Daar heb ik zelf ook al over zitten denken, maar weet nog niet precies hoe ik dat ga aanpakken. Op zich vind ik het niet storend.
 • Ik vind het ook niet erg storend, maar ik heb bijvoorbeeld een 20 inch widescreen scherm met een resolutie van 1680x1050 en dan zie je links en rechts echt een zee van wit… Het staat een beetje alsof het geen erg grote website is of een website waar niet veel te vinden is (onterecht?).
  Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is een marge van 20 pixels om het hele scherm heen, met een donkere background-color, of donkerrood / bordeaux. Ik heb het niet geprobeerd, dus ik weet ook niet of het wat is, aan jou om het uit te proberen :wink:

  //Edit
  of wat misschien nog mooier is, een 20 / 30 pixel streep helemaal bovenaan de pagina… (nog altijd donker / donkerrood)
 • Hoe bedoel je dat laatste precies?
 • Zoiets: *klik*
  Maar bij nader inzien vind ik het toch een beetje inbreuk doen op het [i:e3c884faf8]cleane[/i:e3c884faf8] design..
  Op dat plaatje zie je trouwens ook hoeveel witruimte er is op een grote monitor (moet je de rode streep even wegdenken), en dat is nogal wat…
 • Ik zou aan het ontwerp niet veel meer doen. Ik vind het zoals het nu is erg mooi. Heel misschien zou je dat zwarte lijntje onder "Aannemersbedrijf Gerrits" iets (maar dan ook maar een heel klein beetje) grijziger kunnen maken, ik vind die kleur net wat te hard.

  Op je code valt ook niet erg veel op te merken.

  Hoewel je nog niet bent begonnen met de inhoud, zou ik je toch alvast de raad willen geven die foto sectie wat meer te benadrukken. Dit zou kunnen door een opvallende link op de startpagina. De gemiddelde internetter is toch wat visueler ingesteld en leest over het algemeen niet die hele stukken tekst.
 • ziet er heel goed uit,
  toch een maartje: het bovengedeelte (alles boven het menu) is t.o.v. de pagina erg groot, en m.i. gaat het toch meer om de inhoud dan om het logo
 • carlobernardini: om eerlijk te zijn vind ik die verticale balk helemaal niet raar staan. Als je je bedenkt dat de balk op een kleiner scherm ietsje dichterbij de rest staat, vind ik het niet misstaan. Ik zal het eens proberen.

  shark: daar kun je wel eens gelijk in hebben. Het is maar een klein detail, maar ietsje grijzer is misschien net wat minder euh…nadrukkelijk.

  katrien: het logo is inderdaad groter dan gebruikelijk en met opzet ook wat meer naar beneden geschoven. Dit omdat ik het graag onderdeel wil laten zijn van de website, die wat grafische opmaak waarschijnlijk niet veel meer dan dit zal bevatten.
 • [quote:fb2a2e1d26="gwbosma"]
  shark: daar kun je wel eens gelijk in hebben. Het is maar een klein detail, maar ietsje grijzer is misschien net wat minder euh…nadrukkelijk.

  katrien: het logo is inderdaad groter dan gebruikelijk en met opzet ook wat meer naar beneden geschoven. Dit omdat ik het graag onderdeel wil laten zijn van de website, die wat grafische opmaak waarschijnlijk niet veel meer dan dit zal bevatten.[/quote:fb2a2e1d26]
  Ik vindt dat het juist níet grijzer moet. Dan lijkt het nogal alsof je bang bent met kleuren te werken. Nee, dat bordeaux rood moet je juist gebruiken om te laten zien dat het de hoofdkleur is.
  Katrien kan ik helaas ook alleen ongelijk geven; die grote header vreet inderdaad nogal wat content, maar is ook erg apart en origineel naar mijn mening. In één oogopslag kan je zien wat de site als onderwerp heeft, en het staat ook nog eens [i:fb2a2e1d26]trendy[/i:fb2a2e1d26]. Mooi!
  Die random image lijkt me alleen niet echt een goed idee. Zo'n erg grote header staat als kenmerk voor een pagina, en zo'n header valt direct in het oog. Lijkt me dus verwarrend voor de wat minder oplettende bezoekers..
 • Skark bedoelde de streep onder het logo, die misschien iets grijzer kan…(is nu ietsje grijzer)

  Ook heb ik de balk aan de linkerkant geplaatst, zoals carlobernardini als suggestie noemde.

  Wat het wisselende logo betreft, verschillen we toch van mening. Dat laat ik zo :-)

  Heb ik jullie al fijne feestdagen en een mooie nieuw jaar gewenst?
 • [quote:f37a475cb4="gwbosma"]Skark bedoelde de streep onder het logo, die misschien iets grijzer kan…[/quote:f37a475cb4]
  Dat bedoel ik ook :wink:
 • [quote:47d7167950="gwbosma"]Skark bedoelde de streep onder het logo, die misschien iets grijzer kan…(is nu ietsje grijzer)

  Ook heb ik de balk aan de linkerkant geplaatst, zoals carlobernardini als suggestie noemde.

  Wat het wisselende logo betreft, verschillen we toch van mening. Dat laat ik zo :-)

  Heb ik jullie al fijne feestdagen en een mooie nieuw jaar gewenst?[/quote:47d7167950]
  Dat bedoel ik ook :wink:

  //sorry voor de dubbelpost maar ik kreeg een foutmelding van phpbb en dacht dat hij niet geplaatst was…
 • Hij is om door een ringetje te halen ! [img:17cbfe94ec]http://squaries.phrea.com/thumbs.gif[/img:17cbfe94ec]
  Ziet er zeer verzorgd uit.
  …maar ik zou hem iets meer aankleden, maar dat is een persoonlijke mening.
 • Mm, ik zou het zo sober houden. Want mooie accenten. De plaatjes, gele helm, handschoenen etc. werken als krenten in de pap. Er zijn er wel 2 die er proportioneel buitenvallen. De hamer en de bouten. Net wat te groot wat mij betreft. En afbeelding van hamer beter niet afsnijden, gaat ten koste van de eenheid. Die verticale bout zou ik ook rechttrekken met Photoshop.
 • klein detail:

  bij "foto's" zou ik meteen "projecten" neerzetten; dat staat wat minder foto's-van-mijn-konijn-achtig als je begrijpt wat ik bedoel..

  t.
 • Over de site niets anders dan lof.
  De rust straalt er van af.

  Ik zou alleen relatief adresseren in de links in de navigatiebalk.
 • Dank voor de complimenten! Maakt mij ook een beetje meer trots op het (bijna) eindresultaat.

  teacher: is 'projectfoto's' ook goed?

  Ali Jas: je hebt gelijk als je echt op de hamer en de bouten let. Het zijn details, maar meerdere details samen perfectioneren komt de hele website ten goede. Dus ik zal er nog even naar kijken.
 • [quote:885914de66="gwbosma"]Dank voor de complimenten! Maakt mij ook een beetje meer trots op het (bijna) eindresultaat.[/quote:885914de66]
  Mag je ook best zijn :wink:

  Ik heb alleen nog een "bugje" gevonden, ookal is het een heel kleine: Als je het venster erg klein maakt, dan overlapt de content de rode balk aan de linkerkant en dan krijg je dit:

  [img:885914de66]http://www.gamexellence.com/gerrits.JPG[/img:885914de66]

  Het is een klein dingetje, ik weet niet of je het wilt aanpassen, maarja…

  Daarnaast zat ik nog even na te denken over de copyrights-balk aan de onderkant. Als je een beetje naar het geheel van de site kijkt, zie je daar eigelijk alleen maar de wat donkergrijzere tekst staan. Dus je moet echt gericht naar dat stuk van de site kijken om de lichtgrijze tekst te kunnen zien, als je snapt wat ik bedoel. Dat vind ik zelf een beetje jammer..
 • Het is een kleine moeite om die overlapping even aan te passen…

  De tekst onderin is met opzet grijs (en wat donkerder grijs voor de links). Ik heb dat zo gedaan, omdat het niet op hoeft te vallen. Mensen die willen weten wie de website heeft gemaakt en dat soort dingen, die kijken volgens mij als eerste helemaal onder aan de website omdat daar bijna altijd die tekst staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.