Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck

Anoniem
None
9 antwoorden
 • [quote:e1db2eab63="carlobernardini"]Ik vind het mooi maar ook wat missen, [/quote:e1db2eab63]
  Ik mis ook iets. Je hebt geen goed plan.

  Ik zie Carlo. Ik lees webdesign. Ik zie een halve citroen. That’s it?
  Wat is je ‘extra’? Wat zijn je ideeën?

  Ik vraag mij af, ben jij deze Carlo ook?
  http://www.carlobernardini.com
  Zo ja. Dan begrijp ik je niet.
 • Ik ben begonnen een eigen (persoonlijke) website in elkaar te draaien maar ik kom een beetje klem te zitten. Ik vind het mooi maar ook wat missen, tegelijkertijd (als dit goed nederlands is :) ). Ik ben er dus nog niet tevreden mee…
  Graag wil ik er dus van weten wat jullie ervan vinden. Wees heel kritisch, het moet [i:97f11bf730]close to perfection[/i:97f11bf730] zijn! :wink:
  De functionaliteit mist nog aan de site, maar dat komt later. Eerst wil ik het design netjes inelkaar hebben, dus ook tabellenstructuren en divstructuren. Ook daar graag kritisch naar kijken.

  Tijdelijke link: http://carlo1.gamexellence.com
 • Ik vind het nu al geen rare website. Kleurstelling is ook mooi. Heb wel een paar opmerkingen:

  - Misschien is de limoen iets te groot. Die hoeft niet een heel stuk kleiner, maar toch wel een beetje.

  - Doordat de limoen zo groot is, komt het groene heel vel op mij over. Zeker in combinatie met de groene menubalk. 'Webdesigns' zou ik zo groen laten, maar de balk eronder iets warmer.

  - Detail (en een keus): Als ik de website had gemaakt, dan zou ik bij de datum van het artikel ook de tijd vermelden. Maar ligt ook een beetje aan het soort berichten of je dat doet.

  - De knoppen helemaal onderin (Sitemap, etc.) hebben een gekleurd van om zich heen als je er met de muis overheen gaat. Die vakken sluiten onder net niet helemaal aan op de achterliggende balk. In het hoofdmenu heb je dat wel: dat het gekleurde vak van boven naar onder aansluit op de achterliggende balk als je er met de muis overheen gaat.

  - Ga je nog meer dingen doen in de horizontale balk waarin nu ook het zoekvenster staat? Als je dat niet doet, dan zijn de verhoudingen in mijn ogen beter als je het zoekvenster in de balk van het hoofdmenu doet. Daaronder dan de lege balk wel laten staan.

  - Hetzelfde geldt voor de copyright-melding: waarom doe je die niet in de onderste balk (of Sitemap, etc. een balk naar boven)?
 • De site ziet er inderdaad al leuk uit. Ik zie nog wel een paar taalfouten (bedrijven schrijf je met een v, het is 'zo niet' in plaats van 'als niet' en Gouden Gids is een naam (hoofdletters!) die bestaat uit twee afzonderlijke woorden. In je tweede zin zeg je dat bedrijven (door gebruikmaking van persoonlijke websites) beter te vinden zijn dan dat de Gouden Gids vindbaar is, volgens mij bedoel je iets anders. Het aantal websites dat het internet biedt: zijn er ook websites buiten het internet om? Volgens mij is een [i:315ee0cf80]web[/i:315ee0cf80]site sowieso onderdeel van het world wide [i:315ee0cf80]web[/i:315ee0cf80]. Wil je close to perfection zijn dan moeten de taalfouten er ook nog even uit.

  Waarom gebruik je een limoen? Het ziet er wel leuk uit, daar niet van, maar heeft het ook een relatie met wat je doet, of kun je het op zijn minst uitleggen? Of is het puur om het beeld?

  Ik zou de copyrightvermelding in de donkergrijze balk en de links die helemaal onderaan in de lichtgrijze balk staan op één regel zetten en één van beide balken laten vervallen. In hoogte vind ik het nu wel wat veel ruimte innemen.

  Reactie op de reactie van gwbosma:
  - Tijd vermelden vind ik meer iets voor (nieuws)sites die meerdere keren per dag(deel) nieuwe berichten aan hun site toevoegen. Anders heeft het m.i. geen enkele toegevoegde waarde.
  - Ik vind het juist wel leuk dat het zoekvak in de lichtgroen balk staat, en niet in de bovengelegen donkergroene.

  Het komt een beetje vreemd op me over dat je dit design hebt gemaakt met behulp van tabellen én css (divs). Ik zou zeggen maak een keuze en wees consequent. Werk óf met css (zoals 'men' vindt dat het hoort) of met tabellen voor opmaak (hetgeen volgens 'hen' not done is).

  René.
 • [quote:3430327622="Ali Jas"][quote:3430327622="carlobernardini"]Ik vind het mooi maar ook wat missen, [/quote:3430327622]
  Ik mis ook iets. Je hebt geen goed plan.

  Ik zie Carlo. Ik lees webdesign. Ik zie een halve citroen. That’s it?
  Wat is je ‘extra’? Wat zijn je ideeën?

  Ik vraag mij af, ben jij deze Carlo ook?
  http://www.carlobernardini.com
  Zo ja. Dan begrijp ik je niet.[/quote:3430327622]
  Nee, die carlo ben ik niet :wink: Er zijn ongeveer 5 carlo bernardinis op aarde :)
  Maar om terug te komen op het onderwerp – wat mis je dan precies. Ik weet ook dat er iets mist, maar wat?. Bij het menu "extra" wil ik een aantal gratis php snippets plaatsen e.d. en verder moet ik de hele boel uiteraard nog opvullen, maar dat zei ik al dat ik dat nog niet had gedaan. Dus op de content moet je vooralsnog niet opletten.

  @Ener Nestraa:
  Dank voor de taalfoutencheck, niet mijn sterkste ding :wink:
  Die limoen gebruik ik inderdaad puur om het beeld, maar ik ga hem zoals gwbosma al voorstelde verklijnen omdat hij nu te veel in het beeld valt.
  Daarnaast zal ik kijken wat ik met die copyright balk kan doen..

  Nog andere op- of aanmerkingen?
 • Carlo:
  Let even op je spelling. "Verklijnen is verkleinen" "Oudenwetse is ouderwetse". Heel belangrijk voor je site.
  Hij oogt erg rustig. De grootte van de limoen is al genoemd.
 • Het was geen reactie op je content, maar op je hele concept.

  In het kort: Ik mis persoonlijkheid. Wie is CARLO?
  Ofwel in vaktermen: Wat is je TRADEMARK?
  Dus dat wat het EXTRA of speciaal maakt. :wink:
 • Ik heb weinig aan te merken op de site. Het ziet er verzorgd uit, zo ver ben ik voorlopig nog niet! :) Het enige wat mij opvalt is dat er in Firefox om de geselecteerde menu-optie een kader blijft staan, in Internet Explorer gebeurt dit niet.
 • Als die limoen er puur en alleen om het beeld staat en geen enkele relatie met jouw of je bedrijf heeft, zou ik op zoek gaan naar iets anders. Iets wat bij jou of je bedrijf past. Iets wat een indruk geeft waarin je je onderscheidt van concurrenten. Iets waaruit je toegevoegde waarde blijkt. (Daarvoor is het overigens wel nodig dat je dat eerst voor jezelf helder hebt: wat is je unique selling point?)

  Nu is het zo nietszeggend…

  (btw: volgens mij zeggen of bedoelen Ali Jas en ik hetzelfde)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.