Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wat vinden jullie van deze website?

Anoniem
roland_balk
11 antwoorden
 • Dag iedereen. Ik heb al eens eerder gevraagd wat jullie van de site vonden. Velen zeiden dat de site een vaste grootte heeft maar dat het voor de rest wel goed is. Na lang onzerzoek en werk te hebben verricht heb ik de site liquid gemaakt met CSS en de Iframe vervangen voor PHP Include. Hierdoor moest ik wel aan het design sleutelen, maar wat vinden jullie er nu van? Ik heb veel tijd gestoken na jullie tips. Ze waren erg handig.

  [b:2b51a314df]Website informatie:[/b:2b51a314df]
  Het is een site waar elke dag nieuws op komt en soms ook reviews worden geplaatst. Iedereen kan er zijn computerspecificaties plaatsen op de PC show pagina. En voor de discussies kunt u op de shoutbox of op het forum zijn.
  [b:2b51a314df]Naam:[/b:2b51a314df] Gaming G.E.A.R
  [b:2b51a314df]Site gaat over:[/b:2b51a314df] Computers/computernieuws, games en clans.
  [b:2b51a314df]Doelgroep:[/b:2b51a314df] Nieuwslezers, computerfreakz, gamers, forumposters en clans.
  [b:2b51a314df]Link:[/b:2b51a314df]http://www.gaminggear.info

  Maar nu, wat vinden jullie van de site en het forum? Alle tips zijn welkom! Ik probeer de site/het forum zo goed mogelijk af te stemmen op wat de gebruiker wil!

  Groeten,
  Roland
 • Wat mij meteen opvalt, is het gebruikte lettertype. Ik vind het te groot. Vervang het eens door verdana 10 of 11. Persoonlijk vind ik dat veel netter en lekkerder lezen.
 • De site is alles behalve liquid. Zelfs in 800x600 past het al niet meer op het scherm, terwijl de summiere content dat toch makkelijk zou toelaten. Het maken van een tabel van 100% breed wil niet meteen zeggen dat je een liquid site hebt gemaakt.

  De vormgeving vind ik persoonlijk niet bijzonder. De kolom links wordt helemaal niet gebruikt en zit in de weg. Lettertype inderdaad te groot. Regelspatiering te klein. Vormgeving is niet consequent. Op het ene moment zijn de links ineens weer input buttons, dan weer niet. De tabellen zijn steeds anders. Engels is tenenkrommend. Waar is de bronvermelding van de reviews, etc etc etc.

  En dan heb ik het nog niet eens over de code… Wat een rommeltje!

  Ik probeer iets positiefs te vinden, maar het spijt me zeer dat het deze keer niet lukt. Kortom, ik vind het niks.
 • [b:df53b9c45b]Reactie op JBS[/b:df53b9c45b]
  Ik zal even zien wat ik kan doen om het nog duidelijk en niet al te groot te krijgen. Het moet wel leesbaar blijven voor "minder" zienden.

  [b:df53b9c45b]Reactie op Buur[/b:df53b9c45b]

  De site is zeker liquid alleen vanaf 1024x768 geoptimaliseerd. Had ik er beter bij kunnen zeggen, foutje van me :cry: . En volgens de specificaties is ie liquid omdat de website zich aanpast aan de beeldgrootte. Misschien niet de kleinste resolutie maar volgens de polls en onderzoeken worden de resoluties van 1024x768 en hoger haast alleen maar gebruikt. En je hebt de CSS codes nog niet gezien die erachter zijn.

  En de lettertype hoeft van mij niet zo klein te zijn. Omdat ik mensen ken die niet helemaal 100% kunnen zien en die vinden iets groter wel wat prettiger. Maar daar kan ik wel wat mee. Ik zal even zien tot hoe klein ik het kan maken om de site nog goed leesbaar te houden voor iedereen. :)

  En jij hoeft de codering niet te snappen of overzichtelijk te vinden. Dat is vooral mijn taak omdat ik me daarmee bezig houd. Het is niet voor niets mijn site dus ik deel de codering in zoals ik het logisch vind en alles makkelijk terug kan vinden. En niet iedereen is zeer geavanceerd in codings. Dat moet je accepteren.

  En het Engels doe ik met een vriend uit Londen en die vond het best goed. Hij kon weinig fouten eruit vissen. Hij helpt mij met de artiekelen. De formgeving ben ik nog mee bezig. En ik zou toch beter kijken, de artiekelen die een bron hebben staat een bron bij.
 • Roland,
  Als ik je website in eerste instantie bekijk dan deel ik de mening van anderen….het gekozen lettertype is wat aan de grote kant. Ook al kan je niet 100% zien, dan kan het genuanceerder….dat de site liquid is, kan je niet echt terug zien bij de verschillende resoluties.
  Je geeft aan dat je de negatieve reacties niet leuk vindt, maar vat het op als positieve kritiek! Je vraagt op een forum naar onze mening over jouw site, dus dan kan je wat wanklanken te horen krijgen.
  Laat de meningen over je site rustig binnen komen en zet deze op een rijtje. Als je dat op een rijtje hebt staan dan kan je het e.e.a. nog aanpassen en komt het beste goed!!

  Succes!
 • Ik accepteer ook zeer de wanklanken maar ik ben het gewoon niet altijd eens met wat zei zeggen. Of jij of een ander weer wat anders denkt is weer een ander verhaal. Alleen ik mag ook ZEKER zeggen over hoe ik erover denk. Ik ga de tips ook gebruiken, dat zeker.
  De website is ZEKER liquid. Probeer maar eens de resolutie te weizigen. De tekst en de balkjes passen zich erop aan en dat noemt men Liquid. Het enige is dat de website zich niet goed meer kan aanpassen op 800x600 omdat de banner boven en het menu daar te groot voor is.
 • Het is waar dat de meeste mensen op 1024x768 surfen; dat wil niet zeggen dat je je resolutie daar dan op moet aanpassen. Een vergelijking met kleding: de meeste mannen in NL dragen waarschijnlijk maat L, maar als je geen M of S in de rekken hebt, blijven er een hoop mensen weg uit je winkel, ook al heb je wel kleding voor de grootste groep.

  In dit geval echter weet ik niet of er nog veel 800x600-surfers langskomen aangezien het een games- en hardwaresite is, maar het kan geen kwaad om ook de 800x600-mensen van dienst te zijn: over het hele internet gezien zijn het er namelijk nog best wat (indicatie).

  Wel handig dat de tekst via de browser te vergroten en te verkleinen is, dat gebeurt niet vaak.

  Daarmaast denk ik dat er aan het Engels idd nog wel valt te schaven. Het zegt weinig of je een Engelsman als spellingschecker hebt als je bedenkt dat het in het Nederlands ook uitmaakt aan wie je je schrijfsels laat checken (bijv. een stratenmaker of een journalist).

  Een kleine greep uit de rare zinnen die langskomen:

  "Dell has put at his first time two Opteron chips in his servers (Poweredge series). Dell said that 80% of the dell sales are to business. But they won't let customers down. "

  "Samsung is trying to make the hole between the 24 inch and the 30 inch smaller."

  "And for gamers is that not the best solution."
 • En als ik de plaatjes kleiner maak zodat het ook op 800x600 bekeken kan worden wordt de site nogal lelijk. Dan nog is dit geen kleding die IEDEREEN draagt. Lage resoluties worden zelfs steeds meer geschrapt. En waarom de site niet mooier maken op de meest gebruikte resoluties dan het lelijk maken voor 1 resolutie die toch nauwelijks gebruikt wordt. En het is geen kleding die "veel" gedragen wordt, zo moet je het ook zien. Iedereen stapt tegenwoordig over naar LCD's/TFT's met een minimale resolutie van 1024x768 tot wel 2048x1536.

  En ik zal werken aan mijn Engels. Maar dat zal ik ook even met die gast bespreken. En ik ga ervan uit dat die Engelsman wel goed Engels kan. Die vent weet veel van de Engelse zinsopbouw af en ik leer ervan. Da's best handig! :D
 • [quote:7641d0b4e1="roland_balk"]En die Engelsman kan beter Engels dan de meeste NL'ers omdat ie in Engeland woond. Dus die vent weet veel meer van de Engelse zinsopbouw af en ik leer ervan. Da's best handig! :D[/quote:7641d0b4e1][i:7641d0b4e1]Woond[/i:7641d0b4e1]. Je laat zelf zien dat het niet altijd wat zegt als je uit een land komt waar het de voertaal is… Nu weer on-topic :wink:
 • Ook best, wat jij wil joh, ik heb andere dingen dan hierover iets doms te discussieren. Soms maak je een foutje, alleen jij doet er moeilijk over.
  Ik doe op een forum niet mijn best op foutloos te typen. En op de site wel omdat dat belangrijker is.
 • Ik zou inderdaad de grootte van het lettertype kleiner maken.
  Ik zie ook veel "deprecated" items in je code. Probeer hier zoveel CSS varianten gebruiken. Doe dat ook voor het lettertype.

  Je gebruikt een stylesheet. Neem deze CSS varianten daarin op.

  Waarom gebruik je geen frames?
  Dan hoef je alleen maar de middenpagina te verversen. Probeer ze ook direct tegen elkaar aan te zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.