Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

een beginners site graag een check

Anoniem
dolle_dries_
8 antwoorden
 • http://www.the-wanderers.nl
  dit is mijn site ik ben nu ongeveer 4 maanden bezig met bouwen dus ook in de 4 maanden heb ik geleerd met dreamweaver en frontpage en psp en een beetje flash te werken.
  er zullen vast wel fouten in staan maar daarom doe ik ook de site check en mischien als er fouten in staan kan iemand me helpen met oplossen :)
 • 1) haal die webstat4you teller eraf, popups popups en nog eens popups, neem een andere…
 • de teller is weg ,heb je een alternatief waar je geen popup blokkers mee krijgt :o
 • Tekst zet je niet in een filmpje dat langzaam omlaag scrollt, dat zet je gewoon op de pagina (ik doel dus op "Over Ons";). Anders is het extreem frustrerend om te lezen.

  Verder is er nog wel het een en ander mis mee maar ik heb geen zin nog verder te kijken :roll:
 • Hier een lijstje met punten hoe je de site zou kunnen verbeteren:
  [list:8346fac65f]
  [*:8346fac65f] Wil je vindbaar zijn via zoekmachines, dan zou ik geen frames gebruiken. Frames hebben heel veel nadelen.
  [*:8346fac65f] De site begint met een soort 'splashpagina', een Flashanimatie compleet met muziek en slecht leesbare tekst. Lees eens Biggest mistakes in web design voor een uitgebreide lijst met zaken die je beter kunt laten (zoals een splashpagina, misbruik van Flash, etc.). Een splashpagina kun je beter weglaten.
  [*:8346fac65f] Muziekjes die vanzelf laden en niet uit zijn te zetten, vinden veel mensen erg vervelend. Wil je toch muziek, zorg dan dat mensen het zelf aan en uit kunnen zetten (niet automatisch aan!).
  [*:8346fac65f] Ook al zijn er steeds meer breedbandgebruikers, men vindt het wachten op het laden van een pagina nog steeds vervelend. Probeer dus zaken die groter dan 30 à 50 KB zijn, te verkleinen of te vermijden.
  [*:8346fac65f] Ook al zijn er heel veel 1024x768-gebruikers, er zijn nog genoeg mensen die met een kleiner scherm surfen. De site ziet er echter op een kleiner scherm niet zo goed uit. Probeer de breedte te beperken tot max. 770 pixels.
  [*:8346fac65f] In het formulier moet ik allerlei persoonlijke gegeven invullen. (Althans, zo lijkt het; er staat immers niet aangegeven wat verplicht is.) Maar als iemand alleen maar een beetje info wil, dan wil die wellicht helemaal niet al die gegevens geven. Weet die persoon veel wat jij ermee doet. En dan nog, het is niet nodig als ik een beetje info wil. Kans is dat die persoon dan gewoon weggaat. Beter is om de bezoeker zo min mogelijk te laten invullen (slecht wat nodig is); overige gegevens komen wel wanneer de bezoeker gebruik wil maken van de geboden diensten.
  [*:8346fac65f] Je hebt een e-mailadres op je linkpagina staan. Mocht een robot toch je site spideren, dan kun je binnenkort spam verwachten. Je kunt beter gebruik maken van een e-mailformulier (ook al houdt dat je tegenwoordig helaas ook al niet 100% spamvrij).
  [*:8346fac65f] Een betere teller kun je vinden via www.tellertest.com , maar ik zie dat je ook Google Analytics gebruikt. Waarom wil je meerdere tellers?
  [/list:u:8346fac65f]
  Is nogal een lijst, maar volgens mij wel met een hoop aanwijzingen waar je hopelijk wat mee kunt?
 • Bovendien ziet de opmaak er nog niet helemaal 'klaar' uit. Probeer eens http://www.nvu.com
 • ik heb het comentaar bekeken en ik ga als eerst proberen zonder frame's te werken,de reden dat ik ze heb gebruikt komt,doordat ik mensen om heen heb gehad die ook website's bouwen en die mij aanraden om met frame's te werken.
  terwijl ik overal op forums lees niet aan beginnen.
  ivm zoekmachines en dergelijke.
  graag wou ik dan wel een reactie zoals onze hoofdpage.
  hoe kan ik die intro wel gebruiken want ik vind hem wel leuk.
  laat me even weten van hoe en wat en de google teller ga ik nu ook gebruiken. ook het gedeelte over ons heb ik eerst weer in oude staat gebracht zonder film idee.
  dus ik stoei nog even door
  djw voor tips en eventueel comentaren
 • Je maakt ALLE fouten die een beginner maar maken kan.
  Doe alles wel wat je normaliter niet zou doen, en doe alles niet wat je normaliter wel zou doen.

  Alles zal rech kom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.