Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

HTML boek

Anoniem
Prin0096
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een goed boek waarin ik alles kan lezen/leren over HTML. De basis beheers ik al redelijk door online HTML-cursusjes, maar het "echte werk" lukt nog absoluut niet. Kunnen jullie me een boek aanraden waaruit ik vanuit de basis tot de moeilijkste dingen in HTML kan leren?
 • Wat versta jij onder het "echte werk"?
 • :D
 • HTML wordt door veel mensen onderschat. Gebruik van tabellen voor layout, font-elementen, frames: het is allemaal niet meer van deze tijd, maar door de vele slechte online tutorials blijft men deze achterhaalde kennis gebruiken.

  Ik weet ook niet wat 'het echte werk' voor Aljosja betekent, maar ik zou zeggen dat het belangrijk is om te leren hoe je [i:fdd8a6602c]CSS[/i:fdd8a6602c] gebruikt om een pagina van een layout te voorzien (dus geen HTML). Ook is het belangrijk dat je pagina is gebouwd vanuit de gedachte dat het in principe voor iedereen [i:fdd8a6602c]toegankelijk[/i:fdd8a6602c] is, of je nou met FF of IE surft, of je slechte ogen hebt of verslechterde motoriek, of dat je wel of geen Flash of javascript gebruikt. Dan vallen er een hoop boeken af.

  Op dit gebied zijn goede Nederlandstalige boeken zeldzaam, ik noem meestal HTML en CSS: de basis. Op 456 Berea Street vind je een lijstje met goede Engelstalige boeken over webdevelopment.

  Zie verder het topic CSS, HTML en beginnen met een website.
 • [quote:8cc91f1568="boelieboelie"]HTML wordt door veel mensen onderschat. [/quote:8cc91f1568]
  <strong>Dubito ergo sum</strong> :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.