Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Transparante achtergrond in (X)HTML formulier

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik dacht dat het erg simpel was, en dat het zonder problemen zou kunnen. Niet dus. Toen dacht ik het wel even terug te vinden met de zoek optie van dit forum. (Ik zou toch de enige niet zijn met deze voor de hand liggende vraag?) Helaas, ook niet het gewenste resultaat.

  Terwijl ik toch alleen de tekst vensters van mijn html formuliertje een transparante achtergrond wil geven.
  CSS blijkt daar geen optie voor te bieden en (X)HTML al helemaal niet. Een achtergrond met een transparant GIFje levert niets op. Het gifje zal waarschjinlijk wel transparant worden weergegeven, maar dat dan in ieder geval tegen de witte default achtergrond (denk ik). Hoe dan ook: transparante GIF = Witte achtergrond.
  Getest met IE, Firefox en Opera.

  Nu zat ik als een soort van workaround te denken aan een formulier achtergrond met een (het juiste) fragment van de webpagina achtergrond, zodat het transparant lijkt. (Dus achtergrond formulier past exact in de achtergrond van de web pagina) Maar omdat de breedte van deze formuliertjes niet altijd in elke browser hetzelfde is en ook nog afhankelijk van het gebruikte font, zal deze niet altijd precies alignen met de webpagina achtergrond. En dan is het weer geen gezicht natuurlijk.

  Iemand tips?
 • Eh… Het kan aan mij liggen hoor, maar dit werkt prima:[code:1:19eda3368d]input { background-color: transparent; }[/code:1:19eda3368d]Of heb je een hele vage browser?
 • Die had ik ook al geprobeert, zonder het gewenste resultaat, bovendien werd het als invalid CSS code gevalideerd. Maar een typo in mijn code zou dit ook kunnen verklaren. Als ik er zo eens naar Google, kom ik hem veelvuldig tegen.
  Kortom, alle reden om het vanavond (thuis) nog eens te proberen :)
 • Mocht het niet werken, post dan je complete stylesheet en xhtml eventjes hier als je wilt, (of geef een linkje, da's makkelijker), want dan kan het misschien nog een specificity probleem zijn… Ik verwacht echter dat het niet zo ver hoeft te komen :wink: Succes!
 • Dat moet inderdaad een typo zijn geweest. Het werkt gewoon :-)
  Dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.