Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

gelijke hexadecimale code kleuren niet hetzelfde

Anoniem
Buur
3 antwoorden
 • Heb een logo gemaakt en voorzien van een achtergrondkleur. Ik heb dit logo in het programma de logocreator gemaakt. De achtergrondkleur heeft dezelfde hexadecimale code als de achtergrondkleur van mijn website. Toch verschillen deze kleuren opmerkelijk veel van elkaar. Hoe kan ik dit ondervangen..met webkleuren?

  Vraag 2: Als je een website bouwt, hoeveel pixels hoog moet die dan zijn?
  Jan
 • Hoe heb je je logo opgeslagen? Als je hem als .gif opgeslagen hebt, wordt jouw originele logo teruggeconverteerd naar 256 kleuren. Als je dus niet een van die 256 kleuren gebruikt, wordt de kleur omgezet naar een ander gelijkende kleur.
  Ik raad je daarom aan om je logo op te slaan als PNG, betere kwaliteit, en je behoudt nog de mogelijkheid van transparantie.
  Om te controleren welke kleur je logo nu heeft, kun je in Paint Shop Pro met 'color dropper' (ofzo, heb het ff niet bij de hand) de kleur zoeken van jou logo.

  Maakt niet uit wat voor hoogte de site heeft, als de site langer wordt dan het scherm, verschijnen er automatisch scrollbalken.
 • Bedankt voor je reactie. Heb het logo nu in png gemaakt. En de achtergrondkleur is nu prima passend bij de backgroundkleur van de site. Alleen zie ik in de preview stukjes van een hele dunne scheidingslijn van het plaatje ( logo) en de background van de site. Is daar wat aan te doen?
  De plaats waar het plaatje zit, kun je dan een beetje zien.
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.