Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Doctype en PHP

Anoniem
michelsw
2 antwoorden
  • Ik ben een nieuwe website aan het bouwen, waarbij ik het doctype "Strict" gebruik en de gehele website W3C-compliant wil maken. Dit gaat tot nu toe prima, maar wat doe ik bij een HTML-pagina waarin een stukje php staat t.b.v. een mailformulier?

    Wat voor doctype zet ik in deze pagina, aangezien de pagina de extentie .php heeft gekregen? En is het nog wel mogelijk om zo'n pagina op een of andere manier gevalideerd te krijgen bij W3C?
  • Een php-pagina is meestal uiteindelijk nix meer dan een html-pagina die gegenereerd is m.b.v. php: het eindresultaat zal in jouw geval altijd een html-bestand zijn, ook al gebruik je php.
    Kijk maar eens naar dit forum: de templates zitten vol php (vandaar phpBB :wink: ), maar kijk eens in de bron: geen spoor van te zien, het is allemaal html.

    Dus gebruik gewoon het doctype wat je nodig hebt, ook al staat er php in je pagina; zolang de uiteindelijk gegenereerde pagina maar html oplevert. Je kunt dus alleen de uiteindelijk gegenereerde pagina valideren, niet de pagina met <?php ?> erin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.