Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

website en grootte lettertype ingesteld in browser

Anoniem
Drewster
3 antwoorden
 • Heb een website gemaakt in HTML en css. De weergave voldoet alleen zag ik bij iemand die een 'groot' lettertype had ingesteld in zijn browser dat het tekstvak dan te groot wordt en overlap heeft. Kan ik in mijn website de grootte van het lettertype vastleggen zodat het in alle browsers dezelfde grootte geeft?
  Jan
 • Hier kun je de nodige informatie vinden:

  http://www.handleidinghtml.nl/css/eigenschappen/font-size/voorbeelden.html
 • [quote:f985952dd8="Jan2000"]zag ik bij iemand die een 'groot' lettertype had ingesteld in zijn browser dat het tekstvak dan te groot wordt en overlap heeft. Kan ik in mijn website de grootte van het lettertype vastleggen zodat het in alle browsers dezelfde grootte geeft?[/quote:f985952dd8]Die browserfunctie is er natuurlijk met een bedoeling: sommige mensen [i:f985952dd8]willen[/i:f985952dd8] juist de fontgrootte vergroten, omdat ze het anders niet goed kunnen lezen (mijn vader bijvoorbeeld).

  Je wilt dus eigenlijk een gebrek aan je ontwerp rechtzetten door mensen met slechtere ogen te beperken in toegankelijkheidsopties, om je layout te behouden…?

  Los daarvan is het (gelukkig) ook niet mogelijk om je fontgrootte in alle browsers vast te zetten; resizen blijft gewoon mogelijk in bijv. Firefox en Opera.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.