Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Eenvoudige website maken zonder te veel gedoe

Anoniem
Prin0096
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit eigenlijk met het volgende. We willen als vriendengroep een site opzetten met daarop heel veel foto's en allerlei andere dingen. We hebben nu al een space van msn maar dat is ook niet echt alles. Want het probleem is dat ik geen verstand heb van het oprichten van een site en we willen eigenlijk ook geen kosten maken voor het kopen van een site.
  Het probleem is dat je bij msn space maar heel weinig foto's kan uploaden.

  Heeft iemand een idee waar en hoe ik dit kan doen?

  Alvast bedankt!!
 • Ieder van jullie heeft waarschijnlijk wel webspace bij zijn provider. Veelal is dat wel 50 MB. Met foto's van gemiddeld 100 kB kun je daar dus 500 foto's op kwijt.
 • Maar hoe kun je dit het beste doen, ik bedoel het maken van een website op die webspace van je provider?

  En zijn er nog andere mogelijkheden?
 • Foto sites kun je makkelijk maken met jalbum. Wil je makkelijk online foto's kunnen uploaden, dan kun je denken aan een script als gallery. Maar dan moet je wel webspace hebben met php ondersteuning.

  http://jalbum.net/
  http://gallery.menalto.com/
 • M.a.w. voor een dubbeltje op de eerste rij zitten? Dat is in zoverre mogelijk dat je toch ergens op moet inleveren. Dat het toch wat geld kost, of tijd, of dat je op gemak moet inleveren, of op de manier waarop je het zelf kunt inrichten of invullen.

  Als het alleen om foto's gaat, zijn er alternatieven als:
  - imageshack, imagevenue etc. ('free image hosting')
  - Flickr (aanrader)

  [quote:a2020e8be5="altec"]We willen als vriendengroep een site opzetten met daarop heel veel foto's en allerlei andere dingen.[/quote:a2020e8be5]Andere suggesties hangen af van welke 'andere dingen' je bedoelt.
 • Voor 1 euro per maand heb je al webspace in nederland, en voor 2 met php en de hele reutemeteut erbij. Domeinnaam kost hoogstens 10 euro per jaar. Als jij en je vrienden dus geen 22 c.q. 34 euro per jaar kunnen ophoesten, moet je je misschien eens afvragen, of je die hobby wel de moeite waard is. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.