Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] Website kleine reisbureau

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo !

  Een klein reisbureautje (eigenlijk meer een stichting) heeft me een tijdje geleden gevraagd om hun website te restylen. De nieuwe site zou meer sfeer moeten hebben en zou er representatief uit moeten komen te zien, omdat de oude website daarom niet overal werd toegelaten.

  Ik werk eigenlijk alleen maar in Flash en heb de website zo goed als af. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening !! Ik probeerde d.m.v. de kleuren een beetje een Indonesië-sfeer te creëren. Omdat de doelgroep wat ouder is heb ik de letters wat groter dan normaal gemaakt en heb ik d.m.v. een landkaart het menu zo overzichtelijk mogelijk gehouden.

  De oude website:
  http://www.antarin.net

  De nieuwe website:
  http://www.randysign.com/antarin


  Alvast heel erg bedankt !! :)
 • Beetje lastig vergelijken als de huidige website offline is :wink:
  Ik vind de nieuwe site er vrij aardig uit zien. Wel moet ik zeggen dat ik het groene vierkant om het content gedeelte heen te flets groen vind (vooral het bovenste gedeelte). De tekst "Antarin, al (…) specialist!" is hierdoor ook niet optimaal leesbaar.
  De groene kleur linksboven in de titelbanner vind ik wel mooi, hoewel hij verder naar rechts mijns inziens te dof groen wordt.
  Wat ik ook altijd wel mooi vind in flash sites, is het feit dat je bij het aanwijzen van de pijltjes automatisch begint met scrollen zonder er op te hoeven klikken. Misschien kun je dat in jouw site ook toepassen.
 • De site is op zich al een hele grote verbetering met de oude site, die was inderdaad wel aan vervanging toe..

  Wat mij echter stoort is, dat het fotoalbum in een nieuw venster geopend wordt, echter full screen en niet gecentered wat de bedoeling zou moeten zijn, hierdoor heb je dus links in de hoek de foto's en voor de rest een gekleurde achtergrond…
 • Heel erg bedankt voor jullie commentaar !

  Jullie noemen inderdaad dingen waarbij ik denk.. Ja, helemaal niet aan gedacht !
  Ik ga binnenkort de site eens fine-tunen, waarbij ik sommige tips van jullie zeker mee ga nemen.

  Zijn er misschien nog andere mensen met goede tips ?
 • Ik vind het persoonlijk nogal storend dat je voor diverse stukken tekst continu moet scrollen om alle tekst te kunnen lezen, terwijl er nog een heel stuk scherm onbenut is. Zowel links als rechts als onder de eigenlijke pagina is een heel stuk bruin gestreepte ruimte. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen 17" schermen (sommige mensen gebruiken zelfs 19" of meer) Ik zou zeggen: gebruik de ruimte die er is en voorkom daarmee [u:2132d2188a]onnodig[/u:2132d2188a] scrollen.

  Daarnaast zou ik als suggestie willen geven om bij de pagina met de reisvoorwaarden de mogelijkheid te introduceren om die voorwaarden in een print-vriendelijke pagina te kunnen laden, zodat bezoekers de voorwaarden eenvoudig kunnen uitprinten en op papier kunnen nalezen. Wellicht dat dit voor meer pagina's handig kan zijn.

  Voor de rest een mooie site
 • Het ziet er echt leuk uit, dus dan is het des te vervelender om te zeggen dat een site die volledig in Flash is gebouwd, eigenlijk al bij voorbaat gedoemd is te mislukken, zoals ik al in een ander topic meld. Helaas, het is niet anders; zonder zoekmachineoptimalisatie kom je tegenwoordig nergens en een site die geen content heeft die te indexeren valt, zal nooit bovenin de zoekmachineresultaten eindigen. En al helemaal niet met die lijst aan losse keywords in je pagina; daarvoor kun je geband worden uit zoekmachines, zie bijv. de richtlijnen van Google.
 • Ben ik nu hier de enige die last heeft van die verschrikkelijke lap tekst :
  [code:1:2eab3bc6ac]Weer Weken Wel Wens Wensen Wereld Wereldstad Wereldsteden Werkstuk Werkstuk Indonesië West-Java Winkel Winkelcentra Winkelcentrum Winkelen Winkels Wisselkoers Wonosobo Workshop Workshop Indonesisch Koken Workshops Yogyakarta Zandstrand Zilversmeden Zoek Zoeken Zoek Reis Zoek Vakantie Zomerkleding Zon Zonsondergang Zonsopgang Zonvakantie Zwem Zwembad Zwemmen[/code:1:2eab3bc6ac]dit is alleen maar het laatste stukje, het begint bij de "a"
  wimb
 • [quote:eecdce4d1b="WimB"]Ben ik nu hier de enige die last heeft van die verschrikkelijke lap tekst :

  Dit is alleen maar het laatste stukje, het begint bij de "a"
  wimb[/quote:eecdce4d1b]
  Ja ik zie het ook, lijst met keywords, alleen kleine letters en via javascript ervoor gezorgd dat je het niet kan selecteren. Er zijn wel makkelijker manieren om dat op te lossen dan dat, bv via css onzichtbaar maken…(display:none; of text-indent: -999em; )

  Aanvulling; daarnaast is een flash site niet bruikbaar voor screen readers en persoonlijke CSS voorkeuren zoals vergrootte letters of contrasterende achtergronden slechtzienden zijn ook onbruikbaar…maar misschien is dat niet een doelgroep waarmee rekening gehouden hoeft te worden in dit geval.
 • Hmm.. dat met die keywords is dus niet zo'n goed idee. Maar zien jullie die woorden dan gewoon op de pagina staan ? In IE en Firefox niet toch ? Dit was eigenlijk mijn enige oplossing om toch door de zoekmachines gevonden te worden.

  Misschien dat ik me dan toch maar moet gaan bezig houden met HTML enzo..

  In ieder geval bedankt voor de kritiek !
 • Mooie site!
  Google kan sinds een tijdje ook flash doorzoeken: Webmaster Help Center - Does Google index sites that use Macromedia Flash?.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.