Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Status en adres balken verschijnen in IE 7.0

Anoniem
boelieboelie
3 antwoorden
 • Ik open d.m.v. window.open een nieuw venster, wat ik wat betreft afmetingen en look precies kan bepalen. Zo laat ik er geen status-, menu-, adres-balken in voorkomen en geen scrollbars noch resizable. Kortom een kaal venster (waarin dan een foto of kaart komt), waar verder niets aan te veranderen is. Dit ging de hele tijd goed tot en met IE 6.0
  Nu blijkt ineens in IE 7.0 dat er wel een adresbalk en een statusbalk (zelfs met vergrotingsmogelijkheden) verschijnen. Ik heb in de window.open ()opdracht al specifiek de betreffende balken op "no" gezet maar dat helpt niet. Hoe kan ik voorkomen dat ze in dit nieuwe venster verschijnen?
 • The Top Ten Web Design Mistakes of 1999:[quote:82f7522252]1. Breaking or Slowing Down the Back Button
  [..]
  2. Opening New Browser Windows
  [..]
  10. Anything That Looks Like Advertising[/quote:82f7522252]Laat dat nou allemaal samenhangen met popups. De uitleg waarom het af te raden is, staat in het artikel. Dat was overigens al 1999.. Helaas nog steeds actueel.

  Waarom het aanpassen van de properties van een popup niet meer werkt in IE7? Ik weet niet waarom, maar het zou mij nix verbazen als het iets te maken had met de popupblocker die in IE6 werd geïntroduceerd. En waarom die popupblocker er nou zit.. :wink:

  Ik zou dus afraden om popups te gebruiken. Het gaat uiteindelijk om de gebruiker en veel gebruikers willen nou eenmaal geen popups. Vaak is het probleem op betere manieren op te lossen dan d.m.v. een popup, dus mocht je er niet uitkomen hoe het beter kan zonder popup, dan is dit de plek.
 • Het komt inderdaad door de pop-blockers in IE 7.0. De nieuwe vensters openen wel, maar altijd met adres en statusbalk, die de gebruiker zelf in de pop-up opties kan uitschakelen.
  Ik gebruik de nieuwe vensters zonder enige balk, maar wel met een duidelijke Sluiten knop, om kaartjes bij mijn verhaal te plaatsen of soms een extra afbeelding, die dan gemakkelijk en op een duidelijke manier gesloten kunnen worden.
  Ik denk dat ik gewoon met m'n toekomstige nieuwe vensters rekening moet houden met die twee balken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.