Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Iemand ervaring met FDSE zoekmaschine?

Anoniem
_Erwin_
9 antwoorden
 • Hallo ik ben bezig met een zoekmachine voor mijn site. maar na de zoekopdracht opent hij de zoekpagina van FDSE en moet je dus weer de zoekopdracht invullen :-? en daarna laat hij gewoon alle pagina's zien als resultaat ook pagina's waar heel de zoekopdracht niet in voor komt :evil: weet iemand wat ik moet veranderen of waar dit aan ligt?

  www.erwinsedelpapegaaien.nl
 • Ik heb geen idee, maar ik heb wel wat vragen: kun je op je hosting gebruik maken van perl of cgi? Is je script volgens de gebruiksaanwijzing geïnstalleerd? Maak je gebruik van cookies?
 • Jouw pagina:

  <input type="text" [b:0885c30c8a]name="fdse_TermsEx"[/b:0885c30c8a] value="Search" onFocus="alterNate(this)" onBlur="alterNate(this)" >

  Zoekpagina:

  <input value="" [b:0885c30c8a]name="Terms"[/b:0885c30c8a] size="25" style="font-family: monospace;" [b:0885c30c8a]id="fdse_Terms"[/b:0885c30c8a]>

  Het script ziet zo dus geen zoektermen.

  Het fluid dynamics zoekscript is een van de beste die er zijn. Ik heb een oudere versie ervan op mijn site (zonder spider). Werkt perfect.
 • Ik heb even bij jou site gekeken en ziet er inderdaad goed uit :) zo moet het bij mij ook worden dat is teminste de bedoeling.. ik ga het veranderen bedankt!
 • Had ik nog 2 vraagjes.. Elke pagina van mijn site heeft het zelfde menu. Als ik nu zoek op b.v. "Biak" dat is een papegaaien soort dan laat hij van elke pagina wat zien in de zoek resultaten. Dan vind hij dus 43 pagina's :-? Maar hij moet dan maar 1 resultaat laten zien alleen die pagina van de Biak papegaai.

  ik denk omdat in elke pagina dat woord voor komt in het menu. Ik had gekeken bij het bewerken van de zoek resultaten in FDSE zelf maar daar kom ik er niet uit hoekan ik dit veranderen?

  2e vraag. Hoe kan ik de resultaten van het zoeken gewoon in mijn eigensite laten zien. Ik had sommige dingen veranderd in de css maar er kwam helemaal geen verschil in de zoek resultaten pagina.?
 • Mijn versie werkt met templates. Heb het voor de jouwe niet uitgezocht, maar daar gaat het vast net zo.

  Komt de specifieke Biak pagina niet bovenaan te staan? De meeste zoekmachines herkennen geen javascript. Dus als je javascript zou gebruiken om het menu op te bouwen…
 • [quote:a9a4983fc8="_Erwin_"]Elke pagina van mijn site heeft het zelfde menu. Als ik nu zoek op b.v. "Biak" dat is een papegaaien soort dan laat hij van elke pagina wat zien in de zoek resultaten. Dan vind hij dus 43 pagina's :-? Maar hij moet dan maar 1 resultaat laten zien alleen die pagina van de Biak papegaai.

  ik denk omdat in elke pagina dat woord voor komt in het menu.[/quote:a9a4983fc8]Je kunt niet één resultaat laten zien, tenzij je het zoekwoord op elke andere pagina vermijdt. Als je voor elke pagina woorden moet vermijden die elders staan, lijkt me dat nogal ondoenlijk.

  Ten eerste is belangrijk dat je elke pagina een eigen titel meegeeft (<title>;). Op die manier kan men dan aan de titel zien in hoeverre de pagina over het gezochte onderwerp gaat.
  Ten tweede zou je elke pagina een description kunnen meegeven, met hetzelfde argument als hierboven.
  Ten derde zou je kunnen overwegen het menu in je HTML ná de content te zetten, om het vervolgens met CSS weer bovenaan te zetten. In het resultaat wordt dan waarschijnlijk niet het menu getoond. Maar dan ben je eigenlijk om een probleem aan het heenwerken (namelijk het probleem van de zoekresultaten).

  De eerste twee suggesties kon je ook gewoon vinden in de help van FDSE…
 • Bedankt voor jullie reacties. ik kreeg geen melding van een reactie dus vandaar beetje laat antwoord. ik krijg ook maar 1 berich van boelieboelie te zien en nu ineens 2 :o .. op mijn hosting is het mogelijk om perl of cgi te gebruiken het zoekscrip gebruikt ook perl zo ver ik weet.. en ik maak geen gebruik van cookies.. Het klop de biak pagina komt wel helemaal boven aan te staan maar dan volgen er nog 40 pagina's :-? ik zal er nog eens goed nakijken en jullie tips mee nemen. oja zo ver ik kon zien zitten er geen template's bij. zal daar nog eens goed na kijken.
 • Als ik bij de file listing kijk, zit daar een directory met html templates tussen, en ook een header en footer. Ik heb zelf alleen een header en footer.

  http://www.xav.com/scripts/search/install.html

  777 / rwx search/searchdata/templates HTML templates and other files
  766 / rw- footer.htm HTML text for the bottom of each publicly-viewable page
  766 / rw- header.htm HTML text for the top of each publicly-viewable page

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.