Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site check

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Hallo,

  Zojuist de restyling van mijn website online gezet. Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Via deze weg wil ik graag jullie mening vragen. Kan er iets nóg beter? Werkt een link niet? Zijn er onduidelijkheden in de functionaliteit? Suggesties wat de inhoudelijke kant betreft? Alles is welkom.

  www.willembosma.nl

  Willem
 • Op de pagina's 'diensten' en 'werkzaamheden' staan nog een aantal links die naar localhost verwijzen.

  Voor de rest ziet het er wel leuk uit. Jammer alleen dat er brede balken aan de zijkanten staan, terwijl er wel fors moet worden gescrolled.

  Overigens, als ik mijn beeldscherm kantel ben ik de balken kwijt, hoef ik minder te scrollen (nogal logisch op zich) maar zie ik dat op de home-pagina het verticale balkje met 'willem bosma' niet goed staat uitgelijnd.
 • De niet-werkende links op de pagina's 'diensten' en 'werkzaamheden' verwijzen nu wel goed.

  Ik heb de website bewust 900 pixels breed gemaakt. Dan is hij nog net goed zichtbaar op 17" beeldschermen en wordt de tekst niet te breed op 19" beeldschermen. Tijdens het ontwerpen heb ik geen rekening gehouden met bezoekers die hun beeldscherm kantelen. Ik begrijp wat u bedoelt met het verticale balkje, maar heb geen idee hoe ik dat moet oplossen om het ook goed te krijgen voor gekantelde beeldschermen. Is verder alles wel goed als het beelscherm gekanteld is?

  Verder zijn natuurlijk alle opmerkingen over het gebruik van de website van harte welkom.
 • heb dat ook, dat het balkje "willem bosma" een paar keer door de pagina zweeft. Zowel IE als FF.
  In IE begint de eerste alinea ("Nieuw";) als de rechterkolom klaar is.
  En vind je dat grijze streepje links van het gekozen menu-element echt mooi? Ik niet.

  Verder mijn complimenten; mooi kleurgebruik, mooie fotos.
  Wat mij nu net opvalt is dat ik soms een foto tweemaal achterelkaar zie. Ze zijn niet gekoppeld aan een bepaalde pagina. Dus als je later opnieuw bij Home komt, dan staat er een andere foto. Dat is onlogisch volgens mij. Ik zou een foto aan een pagina koppelen.
 • Welke versie van IE en FF gebruik je?

  In de nieuwste versies van beide browsers zweeft er geen enkel naamplaatje. Kun je aangeven op welke pagina dat precies gebeurt en hoe ik dit eventueel op kan lossen? Is het alleen wanneer je de website kantelt?

  De afbeelding onder het logo verandert op basis van toeval, telkens wanneer je naar een andere pagina gaat. Ik vind dat zelf niet storend, maar kan mij voorstellen dat anderen dat wel vinden. Wacht nog even af of ik wat dat betreft nog meer opmerkingen krijg.
 • IE6…
  FF2.0.0.4

  dat balkje staat alleen op de voorpagina. Zie screenshot:
  Het heeft te maken met position:absolute en/of left:170 maar het fijne weet ik er niet van.

  Het naar beneden zakken van de content is alleen in IE (6).

  Overigens zie ik je mailadres nogal vaak staan. Je zult hierdoor niet alleen meer spam ontvangen maar ook is het nogal gebruikersonvriendelijk; het mailprgramma moet namelijk gestart worden. Misschien kan je een contact-pagina met -formulier opnemen?
 • Als een auteur een bericht plaatst op de website (dan doen Linda, Shirley, Gemma en ik), dan komt daaronder automatisch het e-mailadres van hem of haar te staan. Ik zal eens kijken of ik dat kan vervangen door een link naar het contactformulier. Dat formulier is overigens al beschikbaar via de menu-optie contact.

  Ik heb enkele instellingen veranderd. In IE 6 staat de inhoud nu niet meer naar beneden als het goed is. De website is tenminste goed weergegeven door zowel IE 6 als 7 op mijn computer. Staan de naambalkjes nog steeds te ver naar rechts?

  Trouwens, het grijs/blauwe lijntje links van elke menu-optie, is dat echt storend? Valt het op op een vervelende manier?
 • hier hetzelfde als bij marientje, in IE, FF en Opera
  115 pixels van de witte kantlijn
  wimb
 • Ik heb wat aangepast.

  Hoe ziet het er nu uit met de naamplaatjes? Ik vraag het via deze weg, omdat ik in IE en FF zelf niks fout zie. Bij anderen met dezelfde browsersversies gaat het wel mis. Staan de naamplaatjes nog steeds door de tekst heen? De bedoeling is dat ze ongeveer half over de kantlijn van de website staan, met de bovenkant op dezelfde lijn als de bovenkant van de datum.
 • Bij mij is alles nog hetzelfde. Nu op een andere computer, dus nog niet goed. Heb je control F5 gedaan, de cache geleegd enz, want het is toch vreemd dat het bij jou wel goed is.
  wimb
 • Nu weet ik het ook niet meer…

  Elk naamplaatje heeft de volgende css meegekregen:

  .willem {
  position:absolute;
  width:30px;
  height:150px;
  margin-top:40px;
  left:170px;
  background:url(issuew.gif) no-repeat;
  }

  Hoe zorg ik ervoor dat het naamplaatje op de plek komt te staan waar ik wil? En ja, het is vreemd dat het bij mij wel goed is en bij anderen niet, terwijl de browserversies hetzelfde zijn (verversen en cache leeg helpen niet).
 • left:170px;
  Als ik daar 70px van maak dan is het hier wel goed.
  Bij jou staat het 170px van de bodyrand
  wimb
 • Als ik dat doe, dan staat het naamplaatje niet tegen de rand van de website aan, maar in het grijze gedeelte. Hier moet toch een oplossing voor te vinden zijn?
 • De breedte van de grijze rand hangt af van de vensterbreedte. Als ik het browser venster kleiner maak, wordt de grijze rand smaller, maar het balke blijft op dezelfde plaats staant, 170px van links.
  Als jij jouw browser venster kleiner maakt gaat het ook fout.
  Je gebruikt dus een breedte die afhankelijk is van her browser venster en een absolute horizontale positie. Dat gaat dus niet samen.
  wimb
 • Main = 88px. Ik zou dus voor left 88 gaan.

  Ik kan me je design nog herinneren voor dat aannemersbedrijf. Daar gebruikte je ook een Image-rotator à la random. Plaatjes van gereedschap. Simpel en doeltreffend. Maakte goed duidelijk waar dat bedrijf voor stond. En het random element gaf net even dat extra accentje om ‘multi-inzetbaarheid’ van bedrijf te benadrukken. Voegde iets toe, gaf je design de juiste meerwaarde.

  Hier vind ik het landschappelijke karakter van je foto’s een beetje vaag, hoe mooi ze ook zijn. Er is geen direct verband met de verdere inhoud van je site. Randomeffect is nu alleen een effect gebleven.

  Verder mooie, strakke site.
 • De grijze achtergrond is in wezen de 'body' van de website met toevallig de kleur zoals die nu is. Daaroverheen zit de eigenlijke website. Die is ingesteld op 900 pixels breedte. Dat zou bij elke resolutie hetzelfde moeten zijn. Met dit in gedachten is het logisch dat het grijze kleiner wordt, zodra het beeldscherm kleiner wordt.
  Hoewel ik het naamplaatje in een div in de eigenlijke website heb geplaatst, begrijp ik dat de positionering vanaf de linkerzijde van het beeldscherm uit gaat. Hoe dit op te lossen? Ik heb geen idee. Wil iemand mij hiermee helpen?
 • Heb iets anders geprobeerd.

  Hoe zijn nu de naamplaatjes gepositioneerd?
 • Ze staan nu iets teveel naar links. Je zou het met een float kunnen proberen:
  [code:1:2f1a039218]
  .gemma {
  float:left;
  width:30px;
  height:150px;
  margin-top: 40px;
  margin-left: -24px;
  background: url(issueg.gif) no-repeat;
  }[/code:1:2f1a039218]
  misschien heb je dat nu wel?
  wimb
 • bijna goed in FF maar in IE6 nog steeds een ramp. Volgens mij moet je af van de absolute positionering, dat kan niet omdat je de breedte van het grijze vlak links ervan niet weet.
  Kan je het plaatje niet als achtergrond van de div met de tekst erin doen? Een lege div is sowieso niet de netste oplossing.

  Ik zie dat in IE de tekst niet meer naar beneden staat, mits het venster groot genoeg is. Bij een kleiner venster schuift de main-div onder de rechterkolom. Ik zie nu dat dat in FF ook het geval is.
 • Volgens mij werkt het nu goed in FF, IE6 en IE7. De browsers FF en IE7 doen het met dezelfde stylesheet. Voor IE6 moest ik een aparte aanmaken. Ik heb de left: 170px vervangen door left: -40px (IE7 en FF). In het css-document voor IE6 is de left: 170px een left: -190px geworden. De div=entry hebben voor alle browsers een position: relative meegekregen.

  Bij mij ziet alles er goed uit nu. Wie wil dit voor mij even checken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.