Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Expression Web of Dreamweaver?

Anoniem
hdekimpe
2 antwoorden
 • In het verleden gebruikte ik Frontpage 2002 om website te maken. Geen professionele websites maar eerder een soort hobbywebsite. Nu wil ik me de komende maanden door zelfstudie verdiepen op het maken van professionele websites. Ik heb al een korte opleiding dreamweaver gehad, maar ik blijf dit een ingewikkeld programma vinden, vooral als je gewoon bent om met office en frontpage te werken. Daarom overweeg ik om het programma Expressionweb van Microsoft aan te schaffen. Dit zou de opvolger van Frontpage zijn. Heeft iemand ervaringen met dit programma en is dit een goeie keuze?
 • Voor het coden van een website is de keuze van software nauwelijks van belang. Wat je eigenlijk alleen nodig hebt, is code-highlighting (kleurtjes die je code overichtelijker maken) en een functie die fouten uit je code haalt. En er zijn veel meer programma's dan EW en DW die dat hebben, waarvan zeker ook veel gratis programma's (bijv. Notepad++).

  DW is zoals je wellicht hebt gemerkt, verraderlijk: het ziet er leuk en simpel uit, maar is eigenlijk erg uitgebreid. Da's natuurlijk prachtig, allemaal toeters en bellen, maar het helpt je als beginner niet om een website te bouwen. Dan moet je zowel leren hoe je websites bouwt, als hoe DW werkt. En met EW is het waarschijnlijk net zoiets (al is DW nog net iets uitgebreider).

  Je noemt wel dat je overstapt van FP, maar ik weet niet:
  - wat je verwacht van EW
  - wat je kennisniveau is (kan je handmatig HTML-pagina's schrijven, kun je CSS?)
  - wat je verstaat onder 'professioneel'
  - wat je zoekt in software om websites te bouwen.
  Dus dan wordt het erg moeilijk een aanbeveling te doen. Wat ik wel alvast kan verklappen is dat een professionele site niet per se met dure software wordt gebouwd en dat dure software ook niet niet automatisch maakt dat je site professioneel wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.