Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

cms implementeren in bestaande (afwijkende) site.

Anoniem
boelieboelie
8 antwoorden
 • hoi beste mensen.

  Ik zou graag cms elementen willen implementeren in een site, welgesteld een site waar niet de basis-3balken structuur geld.(zoals bijde meeste cms paketten
  Ik wil er tabellen inbouwen die gevuld kunnen worden met een cms editor.
  Het hoeft dus niet eens een heel cms pakket te zijn.. maar meer een editor die online voor een klant de site (vaste tabellen) kan bijhouden. Heeft er iemand een idee hoe dit te berijken

  groetjes bob
 • [quote:52aa711411="bobdriessen"]welgesteld een site waar niet de basis-3balken structuur geld.(zoals bijde meeste cms paketten [/quote:52aa711411] :roll:


  Hoe dan ook.. Ik gebruik het CMS Joomla voor een aantal websites. De website www.tvderaam.nl heb ik voorheen gebouwd in Dreamweaver bestaande uit vele losse pagina's opgebouwd uit HTML en tabellen. Onlangs heb ik Joomla hier in geintegreerd. Alle content wordt d.m.v. het CMS uit een database gehaald. Zie onder andere www.dutchjoomla.org voor uitleg en tutorials om een start te maken.
 • Ik gebruik zelf xMOD als cms, heel flexible en je kan het zo uitgebreid toepassen als je zelf wil, uitbreidbaar met plugins. Snel gezegt maakt je gewoon een ontwerp template en daarin voeg je de cms elementen toe.
  Een andere redelijk simpele CMS is CMSMS (cms made simple), deze is wat "slanker" om het zo maar te zeggen…

  Die 3 balken waar jij het over hebt is meestal gewoon de standaard template die maar heel summier wordt aangepast…het ontwerpen van je site is geheel aan jouw, dat doet de CMS niet voor je.[quote:deb5b707cc]Ik wil er tabellen inbouwen die gevuld kunnen worden met een cms editor. [/quote:deb5b707cc]wat je daar precies mee bedoeld is vor mij niet geheel duidelijk…
 • Ik denk dat de TS bedoelt dat hij een bepaald deel van de website wil vullen met content via het CMS. Dit is precies wat je kunt doen met o.a. Joomla. Via een plugin voor Dreamweaver kun je precies aangeven waar je de betreffende onderdelen wilt hebben. Denk hierbij aan een menu, titel en body content, Bekijk de tutorial op Dutchjoomla eens waarin uitgelegd wordt hoe je een simpele layout maakt. Joomla is ook uit te bereiden met erg veel modules en componenten, zie http://extensions.joomla.org/
 • Ja, maar dat is iets wat [i:6e4628c4a6]elk[/i:6e4628c4a6] CMS wel kan.
 • Ja, maar zoiets wil de TS wel en ik geef 'm een voorzetje om wat te experimenteren met Joomla.
 • Idd, [i:b0f4bc2103]elk[/i:b0f4bc2103] cms kan dat. Het ligt aan de wensen van de site-eigenaar of het er standaard uitziet, dat heeft helemaal [i:b0f4bc2103]nix[/i:b0f4bc2103] te maken met de keuze voor een cms. Een cms is slechts software om een site mee te draaien; de layout van de site staat daar volledig los van (net als dat een auto ook een Porsche-motor en een Fiat-carrosserie kan hebben).
  Wel is het zo dat sommige bij cms-pakketten de layout minder flexibel te regelen is, juist doordat je er veelal gebonden bent aan tabellenlayouts (wat overigens een verouderde manier van werken is). Joomla is zo'n pakket. Maar da's in jouw geval dus geen probleem.
  Joomla is wel erg uitgebreid, dus voor een tekstje bijhouden is dat wat overdaad. Kijk voor wat alternatieven op www.opensourcecms.com , misschien is daar wat simpels bij. Zelf gebruik ik Wordpress, die is erg simpel, maar misschien kan het nog simpeler.
 • maar is er ook zo'n plugin voor golive?
  dat zou wel heeeeeel mooi zijn..
  Alvast bedankt voor de reacties!

  ja tabellen moeten gevuld worden…
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.