Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

mail adres in de html

Anoniem
Moos
4 antwoorden
 • hey mensen,

  Ik heb een vraagje; is dit nog een veilige manier om binnen pagina een mail adress weer te geven, ivm spiders ed?

  [code:1:6d50ff9003]naam& # 64;provider& # 46;nl (alleen dan zonder spacies, maar anders zie je de code niet)[/code:1:6d50ff9003]

  wat dan verranderd in "naam@provider.nl" in de browser. Het gaat me dan vooral om automatische methoden om het adres te lezen, aangezien ik aan neem dat spammers niet handmatig het i-net afstruinen op zoek naar mail adressen.

  Ik wil dit in de code kunnen zetten, zodat in het geval dat iemand javascript uit heeft staan, het mail adres nog wel gelezen kan worden ook al werkt de mailto link niet meer….


  PS, ik gebruik een super eenvoudig scriptje voor de mailto:[code:1:6d50ff9003]function redir(d, u)
  {
  ml = 'm'+'a'+'i'+'l'+'t'+'o';
  window.location=ml+":"+u+"@"+d;
  }[/code:1:6d50ff9003]en dan zoiets in de body[code:1:6d50ff9003]<a href="javascript:redir('provider.nl' , 'naam');">naam& # 64;provider& # 46;nl</a>[/code:1:6d50ff9003]
 • Nee, dat is geen veilige methode; je vermeldt immers gewoon de numerieke html-entiteit. Aangezien iedereen al jaren onder spammers probeert uit te komen, is dat één van de eerste dingen waar men aan denkt en dus de spammer ook (als jij erop komt, dan komt een spammer er natuurlijk ook op). Anderen gebruiken hexadecimale codes. Niet dat me dat veilig lijkt, maar iig net iets veiliger dan jouw oplossing, alhoewel ik gok dat elke spambot vast allang elke variatie voor de @ en de . kan omzetten.

  Misschien dus beter slechts de javascriptoplossing (met evt. een img van het mailadres bij javascript uit), maar dan met een mailformulier als backup. Maar eigenlijk zou ik zelf altijd kiezen voor een mailformulier.
 • Ja, dat dacht ik eigenlijk ook al, ik had/heb alleen weinig zin in het maken van een mail form. Voorlopig maar ff de img oplossing…

  thanx
 • Ik gebruik die &# 64;-truc al een paar jaar en krijg weinig spam (kan natuurlijk ook aan het spamfilter van mijn host liggen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.