Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Slicen met photoshop bestand.

Anoniem
Ali Jas
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een site layout gemaakt met photoshop en heb daarna de hele site in stukjes gedeeld. Nu heb ik allerlei losse plaatjes. Maar hoe maak ik hier nu een website van die ik online kan zetten.

  Alvast bedankt,

  Daan Nevels
 • Save for Web voor iedere slice. Daarna omzetten naar HTML. Op Google zijn vele tuts over slicen te vinden.
 • Zouden jullie een link kunnen geven naar zo'n tut. Want ik heb er tot nu toe nog geen gevonden.
 • Het omzetten van een photoshop layout naar een werkende website is geen sinecure, met andere woorden dat gaat niet lukken door een paar websites over slicen te bekijken.
  Zonder kennis van html en css zie ik het eerlijk gezegt niet gebeuren. Dat zou dus betekenen dat je of al bekend moet zijn met html/css, maar dan had je deze vraag niet gesteld, of je zult jezelf html/css moeten aanleren. Iets wat allerminst een onmogelijkheid is maar dat is iets dat tijd en moeite zal kosten.
  Dus als je haast hebt moet je misschien opzoek naar iemand die het voor je kan doen…

  Hier iig wat hits over slicen.
 • Zorg er in ieder geval voor dat als je je slices opslaat er onderaan ‘HTML and Images’ staat.
  Want dan wordt er een map gecreëerd met een HTML bestand en een map met je geslicede afbeeldingen. Heb je het goed gedaan, en klik je op deze map, dan krijg je je complete layout perfect in beeld. Zie bv deze tut hoe dit gaat. En om het ook nog helemaal compliant te maken zie bv deze tut.

  Even zoeken. Zo moeilijk was het niet hoor. :wink:
 • Even ter aanvulling, de meeste (zo niet alle) van deze methoden omvatten het gebruik van tables voor het creeren van de layout. Dit is een sterk verouderde manier van het ontwerpen van een website en zeker niet aan te bevelen als je je wilt gaan verdiepen in het correct maken van websites.

  Dit is een goeie website die veel dingen duidelijk in het nederlands uitlegt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.