Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Vervolgkeuzelijst in Frontpage

Anoniem
Double P
7 antwoorden
 • Ik ben begonnen met het maken van een site. Een aantal menuopties wil ik weergeven door middel van een vervolgkeuzelijst. In verband met de verschillende inhoud zijn de keuzelijsten niet even lang. Omdat deze wel onder elkaar staan, ziet dit slordig uit. Is er een mogelijkheid om een standaard- of maximale lengte in te stellen? Of een andere manier om de lengte gelijk te krijgen? Het enige dat ik kan vinden, is het aanpassen van de hoogte van de keuzelijsten.
 • Als eerste of laatste element iets opnemen met een vaste breedte in ieder element. Zelf gebruik ik daar hetvolgende wel eens voor:

  >—————————<

  Wanneer je iedere dropdownbox dit element geeft is dat de breedte waarmee hij getoond wordt. Op voorwaarde natuurlijk dat je er geen bredere variabelen in hebt staan.

  Succes
 • Dankje, dat is inderdaad een goede oplossing! De boxen zien er nu netjes gelijk uit.
  Ik zit nu alleen met het probleem dat de links die erin staan niet werken. Ik heb bij 'waarde' de naam van de pagina opgegeven waar hij naartoe moet gaan als erop geklikt wordt.

  Dit is de code die hoort bij één van de boxen, waar nu 2 items instaan en waarvan 1 item doorgelinkt zou moeten worden:

  [code:1:28a82d246d]<select size="1" name="keuzebox_mb34">
  <option selected>———-Kies een les———-</option>
  <option value="les_mb34_suikerhuisje.htm">Suikerhuisje</option>
  <option>Stroom in huis</option>
  </select>[/code:1:28a82d246d]

  Het enige waaraan ik zelf dacht, is dat het pas gaat werken wanneer de site gehost is. Lijkt me echter sterk, want de rest werkt wel als ik de site vanuit de computer in IE bekijk (in frontpage werken de normale links ook niet, maar dit schijnt zo te horen).

  Iemand een idee hoe ik die boxen werken kan krijgen? :D
 • Ik zie in de code welke je geplaatst hebt alleen HTML-code.

  Ik ben er redelijk zeker van dat de variabele "keuzebox_mb34" de waarde "les_mb34_suikerhuisje.htm" krijgt wanneer je dat item geselecteerd hebt.

  De volgende stap is nu denk ik om de waarde van het veld "keuzebox_mb34" uit te lezen en daar iets mee te gaan doen.

  Probeer het eens met PHP en keuzebox_mb34.onchange

  Succes,

  John
 • Ja, hetgeen je veronderstelt, klopt. Ik zie inderdaad in de code nergens iets staan over een actie die uitgevoerd moet worden.

  Het PHP en onchange verhaal begrijp ik echter niet goed. Op de volgende site vind ik hier ook iets over, maar ik heb te weinig verstand van HTML om goed te begrijpen wat er nu concreet moet veranderen.

  http://webmaster.lycos.nl/topics/technic/javascript/javascript-workshop2/1/

  Zou je me misschien kunnen vertellen wat ik concreet aan de code toe moet voegen zodat met de pagina "les_mb34_suikerhuisje.htm" geopend wordt wanneer je het item 'suikerhuisje' uit de keuzelijst 'keuzebox_m34' geselecteerd hebt?

  Het gaat overigens om een technieksite voor de basisschool, vandaar die namen :wink:
 • Dat kan ik wel maar gezien mijn agenda gaat dat dit weekend niet meer lukken :-) Wanneer de vraag open blijft staan kijk er naar zodra ik in de gelegenheid ben.

  Succes,
 • Wellicht iemand anders die me even verder zou willen helpen? :D Dan kan ik mijn site afronden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.