Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

css of javascript of flash hoe zit dat nou ?

Anoniem
Moos
2 antwoorden
 • Ik wil beginnen met een website

  Nou heb ik html al onder de knie ben nou bezig met css

  maar zit met een vraag

  wat is flash nou precies en wat is nou actionscript

  ik weet dat je tekenfilms met flash kan maken
  maar ik hoor ook dat je hele websites mee kan maken
  als dat zo is is het dan zinvol html css te leren

  of javascript, kun je met javascript het zelfde bereiken als css, zoja is het dan zinvol om css te leren

  waarom zou ik twee dingen leren ?

  kan iemand mij dat uitleggen hoe dat nou zit , want websites die met flash zijn gebouwd zijn vindt ik mooi en dat wil ik ook bereiken

  moet ik dan eerst css leren en daarna javascript en dan pas flash

  wilt iemand mij dat uitleggen aub!!
 • Css, flash en javascript sluiten elkaar niet uit.

  Html zonder css ziet eruit als een word document (tenzij je de "ouderwetse" methoden gebruikt, tabellen voor de layout, achtergrond plaatjes in de markup, ed) dus die zijn eigenlijk onafscheidelijk.
  Html gebruik je voor de inhoud en om de inhoud voor een computer betekenis te geven en CSS gebruik je voor het uiterlijk van je site, zoals kleur, achtergrond plaatjes, positie van onderdelen binnen de website. Onderscheid tussen inhoud en opmaak dus, alles wat met de opmaak temaken heeft moet je eigenlijk uit de html laten en doen met CSS.
  Daarom kan ik me ook moeilijk voorstellen dat je html onder de knie hebt zonder dat je op zijn minst aan CSS hebt geroken…

  Daarnaast is javascript een programeer taal die je kan gebruiken voor allerlei dingen in je website, zoals bewegende menu's en andere kleine animatie effecten maar ook voor beveiliging en serverside scripting. Dit gebruik je naast html en CSS. Nadeel van javascript is, is dat het allemaal door de browser en dus door de computer van de gebruiker moet worden "berekend", soms kan hierdoor de browser een behoorlijk deel van de CPU tijd worden opgesnoept.

  Flash daarentegen is in potentie wat meer alles omvattend, je kan er animaties mee maken, spelletjes, maar ook een hele website of alleen maar een menu of header binnen een verder html/css site. Je maakt een flash site ook met een programma dat meer lijkt op een video bewerkings programma dan een web editor.
  Tegelijk zijn er potentiële nadelen aan het gebruik van flash zoals verminderde toegankelijkheid voor visueel gehandicapte mensen en problemen met zoekmachine indexering (gedeeltelijk opgelost in CS3)
  Ik heb verder weinig tot geen ervaring met het ontwikkelen van flash voor websites misschien kan iemand anders je er meer over vertellen.

  Als laatste wil ik alleen nog zeggen dat flash en in mindere mate javascript minder makkelijk onder de knie zijn te krijgen dan html/css, en ik als gebruiker een stuk minder blij wordt van al die "flashy" flash sites.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.