Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe kan ik mijn site eenvoudiger bijhouden?

Anoniem
Drewster
4 antwoorden
 • Momenteel beheer ik een site die in HTML geschreven is. Ook wordt er gebruik gemaakt van CSS. Normaal gesproken pas ik de site aan door gebruik te maken van Dreamweaver.
  Iedere keer opnieuw moet ik klussen met de layout om alles kloppend te krijgen.

  Ik heb nu een complete dag liggen speuren om uit te zoeken hoe mijn layout als het ware vergrendeld kan worden, en dat ik alleen nog maar de tekst kan veranderen of een afbeelding toe kan voegen. Helaas ben ik niet heel veel opgeschoten.

  Vaak zijn er ingewikkelde oplossingen voor maar naar mijn idee moet het ook eenvoudig kunnen. Hoe behoud ik mijn huidige site, maar zorg ik ervoor dat ik bepaalde stukken uit de site eenvoudig aan kan passen, zonder steeds met de layout te hoeven knommelen?
 • Je kunt (bijvoorbeeld) wordpress installeren, je layout in de templates proppen, en bijwerken via de wordpress interface.
 • Het kan liggen aan de manier dat de layout van de site is ontworpen, een link naar de site zodat de code bekeken kan worden zou handig zijn.
  Gebruik maken van een CSM zoals gerben voorstelt is ook een optie, maar het incorporeren van een CSM in een bestaande site is ook allerminst makkelijk of snel te realiseren. Daarentegen is het wel een solide oplossing die je veel werk uit handen zal nemen als het eenmaal is voltooid.

  Wordpress, MODx, CMSMS.
  CMS review, OpenSource CMS.
 • Gisteravond ben ik nog een paar uurtjes aan het klussen geweest. De oplossing waarvoor ik heb gekozen is door gebruik te maken van 'library items' en 'editable regions' in mijn dreamweaver template.
  Allereerst heb ik de site opgeslagen als template. Hierin heb ik enkele zaken zoals het menu en de footer opgeslagen als library items. Op deze manier hoef ik maar 1 bestand te veranderen en de rest veranderd mee.
  In de template heb ik ook een paar editable regions aagegevens waar de daadwerkelijke opmaak in komt.

  Toch bedankt voor de reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.